۹۵ درصد تسهیلات به حوزه خرد اختصاص دارد

"محمدرضا پویافرد" معاون اعتبارات بانک کشاورزی گفت: از ابتدای سال تا امروز از لحاظ تعداد حدود ۹۵ درصد تسهیلات بانک کشاورزی کمتر از ۵۰۰ میلیون‌تومان بوده و از نظر مبلغ ۴۷ درصد در این قالب قرار داشته است. این آمار بیانگر توجه ویژه بانک کشاورزی به تسهیلات خرد است.

به گزارش آتیه آنلاین، پویافرد امروز ۵ اسفندماه در جریان هشتمین نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی بیان کرد: فقر در همه جهان وجود دارد. سلسلسه‌ای از عوامل زمینه کاهش فاصله طبقه متوسط و فقیر را در کشور ما فراهم کرده است. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۵۹۰ میلیون نفر در فقر شدید زندگی کنند؛ این فقر و فقر شاغلان طی این سال‌های در آسیای مرکزی کاهش و در برخی مناطق آفریقا رشد داشته است. از سال ۲۰۱۲ به بعد فقط دو کشور روسیه و چین موفق با کنترل فقر مطلق شده‌اند. طبق استاندارهای جهانی از هر ۱۰ کودک ۷ نفر از حمایت‌های اجتماعی فاصله دارند؛ البته احتمالا استانداردهای جهانی با استاندارهای کشور ما تفاوت‌هایی داشته باشند.

معاون بانک کشاورزی تاکید کرد: بانکداری پیوندی از سال ۱۳۷۹ با هدف توانمندسازی جوامع روستایی با همکاری سازمان بین المللی پول در چند استان انجام شد؛ بانک کشاورزی در این راستا اقدامات مختلف وگسترده‌ای را در دستور کار داشته است. در واقع تامین مالی و اعتبارسنجی طرح تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی توسط بانک کشاورزی انجام می‌شود. افراد تسهیلات گیرنده به صورت زنجیره‌ای ضمانت یکدیگر را برعهده دارند. از ابتدای اجرای طرح مذکور تا کنون حدود ۸ هزار گروه خودیار شامل ۷۰ هزار نفر عضو بالغ بر ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مربوطه را دریافت کرده‌اند.

پویافرد اضافه کرد: همچنین از ابتدای سال‌جاری بیش از ۳ هزار میلیارد ریال به منظور افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر بالغ بر ۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات از طرف بانک کشاورزی اعطا شده است. همینطور طی ۱۱ ماه سال‌جاری مبلغ ۳۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات به معرفی‌شدگان نهادهای حمایتی پرداخت شده است؛ این تسهیلات در قالب اشتغالزایی مورد توجه قرار دارد.به گفته او؛ همینطور در قالب تسهیلات مسکن روستایی، در ۱۱ ماه امسال بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد ریال توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است. معاون اعتبارات بانک کشاورزی ادامه داد: حمایت از توسعه زنجیره‌های بخش کشاورزی از برنامته‌های آتی بانک کشاورزی محسوب می‌شود. همچنین توسعه تامین مالی زنجیره‌های تولید، حمایت از طرح‌های توانمندسازی روستاییان و عشایر و پرداخت هدفمند تسهیلات خرد با هدف مصرف تسهیلات در زنجیره‌های ارزش از دیگر هدف‌گذاری‌های آینده بانک کشاورزی به شمار می‌روند.

وی افزود: ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر با حداقل تامین مالی و حداقل امکانات تامین و تولید می‌شود. در مجموع حمایت از عشایر در راستای تولید گوشت قرمز دارای مزایای بسیاری است.پویافرد ادامه داد: بانک کشاورزی در حوزه طرح‌های کلان امکان نظارت بر وصول تسهیلات با مبالغ بالا را دارا است اما این ظرفیت برای تسهیلات خرد وجود ندارد و به نهادهای حمایتی معرفی‌کننده اعتماد می‌کنیم.او اضافه کرد: در راستای اشتغالزایی دانش‌آموختگان، حمایت‌هایی درنظر گرفته است.

اولویت صندوق کارآفرینی امید در حمایت از مناطق محروم

اصغری، معاون مدیریت کسب و کار صندوق کارآفرینی امید در ادامه هشتمین نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی، حمایت از زنان سرپرست خانوار، مناطق روستایی و ساکنان مناطق کمتربرخوردار را از اولویت‌های اقدامات این صندوق برشمرد. صندوق کارآفرینی امید به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی در راستای حمایت از کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط فعالیت دارد. این صندوق حمایت از جوانان، زنان سرپرست خانوار با تمرکز بر کسب و کارها، مناطق روستایی و کمتربرخوردار به فعالیت می‌پردازد. هم‌افزایی و یکپارچگی در راستای ترویج همکاری بین کسب وکارها و منابع مالی از اهداف این صندوق محسوب می‌شود.

معاون مدیریت کسب و کار صندوق کارآفرینی امید اضافه کرد: تمرکز بر اولویت‌های توسعه‌ای، ایجاد اشتغال پایدار، رفع نابرابری‌های منطقه‌ای و افزایش تولید و بهره‌وری با اهداف تامین مالی هدفمند در صندوق کارآفرینی امید برنامه‌ریزی و دنبال شده است.اصغری گفت: در راستای تحقق روستای بدون بیکار با تمرکز بر ظرفیت‌های موجود در روستا، توسعه کسب و کارها تامین زنجیره تولید را در صندوق کارآفرینی امید دنبال می‌کنیم، در این راستا پرداخت تسهیلات مورد توجه است.او همچنین تاکید کرد: روستای نوین در راستای ارتقای بهره‌وری، یک روستا یک‌محصول، روستای بدون بیکار، صندوق خرد محلی‌ و جشنواره "کاربوم" در راستای دستاوردهای طرح راهبردی صندوق کارآفرینی امید در دستور کار قرار داشته‌اند.

معاون مدیریت کسب و کار صندوق کارآفرینی امید تاکید کرد: تأمین مالی جمعی را در شرایط امروز در دستور کار قرار داده‌ایم؛ به این واسطه پرکردن خلا تامین مالی را دنبال می‌کنیم.وی افزود: تلاش داریم پس از ارائه تسهیلات، نظارت‌های محلی را مورد توجه قرار دهیم. اصغری اضافه کرد: دستگاه‌های متولی، کار شناسایی و معرفی افراد را برعهده دارند و صندوق کارآفرینی امید در این راستا پرداخت کننده محسوب می‌شود.

تدوین بسته پیشنهادی سیاستی حوزه فقر در دستور کار است

"ابراهیم صادقی‌فر" رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی در ادامه هشتمین نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی گفت: بیش از ۳۵ دستگاه در مجموعه نشست‌های موسسه حضور داشته‌اند وی ادامه داد: تصمیم بر این است که فعلا این جلسه را به عنوان نشست پایانی بدانیم و از هفته آتی کارگاه‌های مربوطه را در دستور کار خواهیم داشت.صادقی‌فر اضافه کرد: تدوین بسته پیشنهادی سیاستی مربوطه را در کارگاه‌های اشاره شده دنبال میکنیم‌ و تور من این است که پس از برگزاری کارگاه نیازمند ادامه نشست‌های تخصصی حوزه فقر هستیم. بسته سیاستی تدوین شده حتما تقدیم هیات دولت خواهد شد.رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی بیان کرد: اصل گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی را حتما ادامه خواهیم داد. وی ادامه داد: امید که به جایی برسیم که انسجام سیاستی موردنظر همگان را داشته باشیم.


مزایای طرح‌ حمایتی دوره "کووید ۱۹" برای زنان


آشوری، کارشناس و از مدیران جهاد کشاورزی لرستان نیز در ادامه نشست تخصصی‌ فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی گفت: در پی همه‌گیری بیماری کرونا با همکاری جهاد کشاورزی طرح واکنش سریع به اثرات اقتصادی و اجتماعی شیوع این بیماری در برخی استانها از جمله لرستان در دستور کار قرار گرفت. تقویت تعاونی‌ها در این راستا یکی از اقدامات انجام شد و اکوتوریسم، افزایش اشتغال سبز و پایدار با اولویت زنان آسیب‌پذیر در این راستا مورد توجه قرار گرفت.

این کارشناس حوزه جهاد کشاورزی ادامه داد: در بین کارگاه‌های مشمول این طرح زنجیره افقی برای حمایت‌های متقابل شکل گرفت. در این بین خوشه‌بندی کارگاه‌ها و اتصال تمام روستاها به یکدیگر مورد توجه قرار گرفت. او همچنین تاکید کرد: ایجاد ارزش افزوده ‌در تولیدات، انگیزه و امیدآفرینی را در بین زنان روستایی در دوره همه‌گیری کووید ۱۹ بسیار افزایش داد.

به گفته آشوری؛ همچنین در قالب طرح اشاره شده ارائه بسته‌های حمایت اجتماعی نیز در استان لرستان عملیاتی شد. این مدیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: بیمه خانوارهای آسیب دیده و ارائه بن خرید برای این مجموعه خانواری نیز در دوره شیوع بیماری کرونا در چارچوب طرح واکنش سریع به ایران اقتصادی و اجتماعی این بیماری در دستور کار قرار گرفت.وی توضیح داد: همچنین احیای طرح نان با ماندگاری بالای حدود یک سال در دوره اجرای پروژه مذکور صورت گرفت.آشوری گفت: امید که با اقدامات اینگونه، کمک‌های بیشتری به زنان روستایی و سرپرست خانوار صورت گیرد.
هشتمین نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی در راستای سلسله نشست‌های گفتمان‌سازی عدالت اجتماعی فراگیر امروز با حضور جمعی از کارشناسان، اساتید دانشگاه و فعالان حوزه اجتماعی در موسسه کار و تأمین اجتماعی برگزار شد.

کد خبر: 78266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 7 =