بیمه‌پردازی زنان خانه‌دار؛ ترسیم آینده‌ای روشن برای بانوان

برنامه‌های توسعه پوشش بیمه‌ای به عنوان یکی از مهمترین وظایف ذاتی سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر به سمتی پیش رفته تا با انجام بیمه دختران و زنان خانه‌دار این گروه‌های بدون بیمه نیز بتوانند با بیمه‌پردازی ماهانه، تضمین آینده‌ای روشن در حوزه بیمه‌ای برای خود ترسیم کنند.

به گزارش آتیه آنلاین، بیمه زنان خانه‌دار در قالب طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در چندین سال گذشته مسیری را برای زنان بدون بیمه در جامعه فراهم کرده است تا حدود ۱۹ میلیون دختر و زن خانه‌دار بتوانند با ادامه بیمه‌پردازی خود، تضمین آینده‌ در بخش بیمه‌ای و بازنشستگی خود را دنبال کنند.

سازمان تأمین اجتماعی که در راستای جذب بیمه‌شدگان جدید و تأمین منابع پایدار حرکت‌های گسترده‌ای در بخش‌های مختلف حوزه اشتغال انجام داده است این بار به دنبال جذب افراد بدون بیمه همچون دختران و زنان خانه‌دار بوده و از طرفی دیگر به دانشجویان همه دانشگاه‌های کشور توجه ویژه دارد تا بتواند به این گروه‌ها هم خدمات‌رسانی گسترده‌تری داشته باشد.

آمارهای سازمان تأمین اجتماعی حاکی از آن است که در حال حاضر ۵۲۰ هزار نفر از دختران و زنان خانه‌دار به جمع بیمه‌شدگان این نهاد بزرگ بیمه‌گر اضافه شده‌اند و همچنان جذب این افراد در دستور کار قرار دارد تا علاوه بر تضمین آینده بیمه‌ای آنان در مسیر رشد منابع تأمین اجتماعی هم موثر باشد.

شرایط بیمه‌ای زنان خانه‌دار

دختران و زنان خانه‌دار در سنین ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند از خدمات سازمان تأمین اجتماعی استفاده کنند، البته بانوان بالای ۵۰ سال باید برای بهره‌مندی از مزایای بیمه تأمین اجتماعی باید معادل سال‌های اضافه سابقه بیمه‌پردازی داشته باشند.

طرح بیمه زنان خانه‌دار به عنوان یکی از طرح‌های بیمه فراگیر خانواده ایرانی در حوزه سازمان تأمین اجتماعی برای استفاده این بانوان از بیمه گسترده تأمین اجتماعی برنامه‌ریزی شده است.

همچنین این بانوان می‌توانند با بیمه‌پردازی ماهانه خود از خدمات گسترده این نهاد بیمه‌گر بهره‌مند شوند حتی امکان دریافت مستمری دوران بازنشستگی برای زنان خانه‌دار به عنوان بیمه‌پردازان این سازمان فراهم است.

به همین واسطه مبنای پرداخت حق بیمه زنان خانه‌دار تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی حداقل‌ دستمزد مصوب شورای عالی کار در هر سال تعیین شده است.

ارائه خدمات گسترده به بانوان در بستر فضای الکترونیک

بانوان خانه‌دار در صورت انعقاد قرارداد بیمه‌ای با سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند خدمات خود را از این سازمان دریافت کنند، البته در حال حاضر شرایط استفاده از خدمات برای این افراد به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir امکانپذیر است.

سازمان تأمین اجتماعی که در راستای پوشش خدمات بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی بخش عمده‏ای از خدمات خود را به جامعه ۴۹ میلیون نفری تحت پوشش را در بستر فضای الکترونیک و به صورت غیرحضوری ارائه می‌دهد، سازمان برای زنان خانه‌دار نیز امکان این نوع خدمات را فراهم کرده است.

مراحل ثبت‌نام غیرحضوری خدمات بیمه زنان خانه‌دار در مرحله اول ورود به سامانه خدمات غیرحضوری، منوی بیمه‌شدگان و بخش بیمه‌شدگان خاص و بیمه فراگیر خانواده ایرانی و مرحله نهایی ثبت‌نام و انعقاد قرارداد بیمه دختران و زنان خانه‌دار است. پس از این مراحل نیز باید به صورت ماهانه حق‌بیمه‌های ماهانه خود را پرداخت کند، برای این نوع بیمه نیز سه سطح بیمه‌پردازی در نظر گرفته شده است.

این گروه از مشمولان سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند به صورت اختیاری هزینه‌های درمانی برای دستیابی به این نوع خدمت را نیز پرداخت کنند بنابراین در صورتی که فرد متقاضی بخواهد از مزایای درمانی این نهاد بیمه‌گر استفاده کند باید به ازای هر فرد از افراد تحت تکفل مبلغی به عنوان سرانه درمانی ماهانه پرداخت کند.

انواع نرخ حق بیمه زنان خانه‌دار

دختران و زنان خانه‌دار برای بیمه‌پردازی سه سطح بیمه ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد را می‌توانند انتخاب کنند، این سطوح هرکدام دارای شرایطی برای بهره‌مندی از حمایت‌های سازمان تأمین اجتماعی در بخش‌های بیمه‌ای و بازنشستگی دارد.

نرخ ۱۲ درصد علاوه بر این میزان حق بیمه ۲ درصد نیز توسط دولت پرداخت می‌شود که بیمه‌پردازان با انتخاب این نرخ حق بیمه می‌توانند از مزایای بازنشستگی و فوت پس از بازنشستگی برخوردار شوند.

همچینن برای نرخ ۱۴ درصد علاوه بر این میزان حق بیمه ۲ درصد نیز توسط دولت پرداخت می‌شود که بیمه‌پردازان با انتخاب این نرخ حق بیمه می‌توانند از مزایای بازنشستگی فوت قبل و پس از بازنشستگی بهره‌مند خواهند شد.

بانوان بیمه‌پرداز در سطح نرخ حق بیمه ۱۸ درصدی علاوه بر این میزان حق بیمه ۲ درصد نیز توسط دولت پرداخت می‌شود که به عنوان کامل‌ترین سطح پرداخت حق بیمه برای این بانوان به شمار می‌رود. بیمه‌پردازان با انتخاب این نرخ حق بیمه می‌توانند از مزایای بازنشستگی، فوت پس از بازنشستگی و خدمات ازکارافتادگی استفاده کنند.

مزایای بیمه ویژه بانوان خانه‌دار

همچنین با توجه به برخی حمایت‌های ویژه سازمان تأمین اجتماعی برای بانوان خانه‌دار، در صورتی که همسر این زنان از خدمات بیمه‌ای هیچ کدام از صندوق‌های بازنشستگی بهره‌مند نباشد این زنان خانه‌دار می‌توانند فرزندان خود را از این بیمه برخوردار کنند.

یکی دیگر از مزایای بیمه زنان خانه‌دار این است که مستمری این بانوان به فرزندان آنان تعلق می‌گیرد. همچنین در صورتی‌ که همسر زن خانه‌دار بالای ۶۰ سال یا ازکارافتاده کلی باشد در صورت تایید کفالت می‌تواند تحت پوشش بیمه این بانوی خانه‌دار قرار گیرد و از خدمات درمانی تأمین اجتماعی نیز استفاده کند.

دختران و زنان خانه‌دار حتی اگر تحت پوشش بیمه پدر یا همسر خود باشند بازهم می‌توانند به عنوان بیمه‌پرداز سازمان تأمین اجتماعی محسوب شده و ماهانه بیمه‌پردازی از این سازمان را داشته و در نهایت پس از سال‌ها بیمه‌پردازی از خدمات بازنشستگی هم بهره‌مند شود.

یکی دیگر موارد مرتبط با بیمه زنان خانه‌دار این است که در صورت اشتغال این افراد و محسوب شدن در بخش بیمه‌شدگان اجباری، بیمه آنان متوقف شده اما سابقه بیمه‌پردازی این افراد باقی می‌ماند.

گسترش خدمات سازمان تأمین اجتماعی برای ۵۳ درصد جمعیت کشور در بخش بیمه‌شدگان اجباری، اختیاری، بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد، بیمه‌های توافقی و بیمه فراگیر خانواده ایرانی ویژه دختران و زنان خانه‌دار و دانشجویان به شیوه‌ای دنبال می‌شود تا همه گروه‌های فاقد بیمه بتوانند از همه نوع خدمتی در این بخش‌های بیمه‌ای استفاده کنند.

با توجه به اینکه در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه‌ای در کشور رقم ۷۳ درصد است بنابراین این آمارها نشان از این موضوع دارد که ۲۷ درصد افراد جامعه از پوشش هیچ بیمه اجتماعی برخوردار نیستند در همین راستا سازمان تأمین اجتماعی در بخش جذب این گروه‌ها برنامه‌هایی ویژه با انواع بیمه‌ها را در برنامه‌های عملیاتی خود دارد.

اجرای بیمه فراگیر خانواده ایرانی یکی از انواع بیمه‌های سازمان تأمین‌ اجتماعی به شمار می‌رود تا گروه‌های بدون بیمه از میان دانشجویان، دختران و زنان خانه‌دار بتوانند از خدمات سه‌گانه بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی این نهاد بیمه‌گر استفاده کنند.

کد خبر: 77961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =