رویکرد صندوق بازنشستگی کشوری؛ تسهیل دسترسی بازنشستگان به خدمات رفاهی

صندوق بازنشستگی کشوری که بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از حقوق‌بگیران و بازنشستگان را به عنوان افراد مشمول خدمات‌رسانی می‌کند رویکرد مهم و راهبردی را در راستای تسهیل دسترسی افراد بازنشسته به خدمات رفاهی دنبال می‌کند.

به گزارش آتیه آنلاین، حجت‌اله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به تازگی در نشست نمایندگان کانون‌های بازنشستگی استان‌های مختلف گفت: ما در خصوص صندوق خود را تنها در برابر یک گروه پاسخگو می‌دانیم و آن بازنشستگان کشوری هستند. «همه ما در چند سال آینده به جمع بازنشستگان کشوری خواهیم پیوست» و اکنون تنها انگیزه من برای حضور در این مسئولیت، خدمت به بازنشستگان و برداشتن باری از دوش وزارتخانه بوده است.

میرزایی افزود: تلاش ما این است که مسیر دسترسی بازنشستگان به همه خدمات به ویژه در بخش رفاهی تسهیل شود و با شفافیت کامل، به نیازها و انتظارات آنان پاسخ دهیم.

بازنشستگان و انتظارات از صندوق‌های بازنشستگی

با توجه به وجود ۶ تا ۷ میلیون بازنشسته و مستمری‌بگیر تحت پوشش سازمان‌ها و صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای در کشور، همه این گروه‌ها انتظاراتی دارند که باید در راستای برآورده شدن آنها از سوی صندوق‌های بیمه‌گر اقدام شود زیرا این افراد پس از ۳۰ سال تلاش و فعالیت انتظار دارند که در بخش خدمات رفاهی برنامه‌های تحولی برای آنها اجرایی شود.

پرداخت ۳۰ سال بیمه و ۳۰ سال فعالیت مستمر در بخش‌های مختلف، امروز انتظار تحقق همه نیازهای واقعی موردنیاز خود به ویژه در بخش رفاهی را برای همه بازنشستگان و حقوق‌بگیران به دنبال دارد که باید در راستای محقق شدن این برنامه‌ها تلاش جدی شود.

بازنشستگان و فعالان در کانون‌های بازنشستگی این صندوق مهم‌ترین مشکلات و مسائل بازنشستگان را متناسب‌سازی حقوق، اجرای ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، بیمه تکمیلی کارآمد، پرداخت به موقع کسورات حقوق و بیمه، عدم پرداخت رفاهیات توسط دستگاه‌های اجرایی به بازنشستگان و توسعه خدمات رفاهی می‌دانند که باید تحقق این برنامه‌ها در دستور کار صندوق‌های بازنشستگی به ویژه صندوق کشوری قرار گیرد.

تلاش مدیریت صندوق کاهش دغدغه بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین برای تحقق مطالبات بازنشستگان و نگرانی بازنشستگان درباره تأخیر در واریز کسورات اینگونه توضیح داد و گفت: تلاش ما تأمین منابع لازم برای پرداخت این کسورات و کاهش دغدغه‌های بازنشستگان در این صندوق است.

میرزایی ادامه داد: به همین دلیل با مدیران سازمان برنامه و بودجه جلساتی در این خصوص برگزار خواهد شد و تلاش می‌شود تا ضمن تشریح شرایط، اعتبارات لازم از طریق سازمان برنامه اخذ شود.

یک میلیون و ۷۱۸ هزار حقوق‌بگیر مشمول خدمات صندوق بازنشستگی کشوری

براساس تازه‌ترین داده‌های آماری تا پایان بهار سال جاری، به ازای یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ حقوق‌بگیر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری، ۸۴۷ هزار و ۱۲۷ نفر کسورپرداز بیمه‌پردازی به این صندوق را دارند، البته موضوع مهم در این زمینه ضریب پشتیبانی در این صندوق با رقم ۰.۴۹ است که باید برای جذب منابع بیشتر و کاهش مصارف در بخش تعهدات به بازنشستگان برنامه‌ریزی درستی انجام داد.

آخرین داده‌های آماری صندوق بازنشستگی کشوری حاکی از آن است که در حال حاضر از مجموع یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ نفر حقوق‌بگیر و بازنشسته تحت پوشش، یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۴۲۸ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۶۶ نفر ازکارافتاده، ۶۱ هزار و ۹۴۹ نفر شاغل متوفی و ۲۴۵ هزار و ۸۰۳ نفر بازنشسته متوفی به شمار می‌روند.

طبق این آمارهای صندوق بازنشستگی کشوری، استان تهران با ۳۳۵ هزار و ۱۴۱ نفر بیشترین و ایلام با ۱۴ هزار و ۹۲۸ نفر کمترین تعداد حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین ۸۱ درصد جامعه آماری حقوق‌بگیران را بازنشستگان، ۱۸ درصد متوفی یا بازماندگان شامل بازنشستگان و شاغلان متوفی و یک درصد دیگر را ازکارافتادگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری تشکیل می‌دهند. البته در این داده‌های آماری از مجموع یک درصد ازکارفتادگان ۲ درصد ازکارافتادگی‌های ناشی از کار و ۹۸ درصد دیگر غیر ناشی از کار بوده است.

مردان ۶۶ درصد حقوق‌بگیران صندوق

طبق این داده‌ها و اطلاعات موجود ۵۹۹ هزار و ۷۳۱ نفر از افراد تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری را زنان و یک میلیون و ۱۱۸ هزار و ۷۱۵ نفر دیگر را مردان شامل می‌شوند. در همین راستا آمارهای حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری به تفکیک جنسیت حاکی از آن است که ۶۶ درصد جامعه حقوق‌بگیران مرد و ۳۴ درصد دیگر را زنان به حساب می‌آیند.

همچنین این آمارها نشان می‌دهد که تعداد کل حقوق‌بگیران این صندوق بازنشستگی تا پایان فصل بهار سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴.۸ درصد افزایش یافته است. در این بازه زمانی نیز چهار هزار و ۶۰۳ نفر از حقوق‌بگیران صندوق فوت شده که همه این افراد تا قبل از فصل بهار بازنشسته شده‌اند.

صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بیمه‌ای و بازنشستگی در کشور در حال حاضر در ۳۱ استان خدمات خود را به همه بازنشستگان و وظیفه‌بگیران تحت پوشش ارائه می‌دهد. پرداخت حقوق و مستمری، ارائه خدمات رفاهی و تسهیلات در بخش وام ضروری، وام ازدواج فرزندان بازنشستگان و تسهیلات حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی بخشی از اقدامات این صندوق محسوب می‌شود.

این صندوق بازنشستگی به عنوان یکی از ۱۸ صندوق بیمه‌ای در کشور در حال حاضر بخشی از شاغلان در وزارتخانه‌ها را به عنوان کسورپرداز تحت پوشش دارد و از طرفی دیگر بخشی از جامعه بازنشستگان را خدمات‌رسانی می‌کند.

نیاز بازنشستگان به انواع خدمات گسترده

صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای باید برای گسترش خدمات خود به بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش برنامه‌ریزی درست داشته باشند زیرا با توجه به اینکه بسیاری از افراد بازنشسته بالای ۶۰ سال سن دارند نیاز آنها به خدمات درمانی، فرهنگی، آموزشی و رفاهی بیشتر می‌شود.

بنابراین باید علاوه بر رایگان شدن خدمات درمانی برای همه گروه‌های مشمول صندوق‌های بازنشستگی به ویژه برای افراد بالای ۶۵ سال، تأمین خدمات رفاهی و فرهنگی در دستور کار باشد تا این افراد در زمان بازنشستگی بتوانند بدون دغدغه به همه نیازهای خود دسترسی داشته باشند.

گروه‌های بازنشستگان و مستمری‌بگیران تسهیل در دسترسی به خدمات گسترده رفاهی و فرهنگی را حق خود می‌دانند و در حال حاضر صندوق بازنشستگی کشوری هم این رویکرد مهم را در دستور کار خود قرار داده که امیدواریم در راستای تحقق این اقدامات مسیری درست و مشخص پیش گرفته شود.

کد خبر: 77626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 1 =