به گزارش آتیه آنلاین، براساس آمارهای موجود، بیشترین تعداد کشاورزان در گروه سنی ۵۰ تا ۵۴ سال و کمترین تعداد آنان در گروه سنی ۱۵ تا ۱۵ تا ۱۹ سال قرار دارند. با توجه به اینکه جامعه کشاورز در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال امکان بهرهمندی از انواع خدمت بیمهای و بازنشستگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را دارند در این گروههای سنی بیش از ۴۴ درصد امکان دریافت خدمات را از این صندوق بیمهگر دارند.
همچنین جمعیت کشاورزان ایران براساس میزان تحصیلات نیز به این شیوه است که ۳۴ درصد بیسواد، ۳۵ درصد ابتدایی، ۲۵ درصد راهنمایی متوسطه و پیش دانشگاهی، پنج درصد فوق دیپلم و بالاتر غیر رشتههای کشاورزی و یک درصد فوق دیپلم و بالاتر به شمار میروند.
دادههای آماری نشانگر این موضوع است که در مجموع صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در راستای جذب همه گروههای مشمول، برنامهریزی و سیاستگذاری ویژه دارد به طوری که در سالهای اخیر در بخش جذب بیمهپردازان جدید اقداماتی انجام داده که به واسطه همین برنامهها حدود یک میلیون و ۴۵ هزار نفر به خانواده این صندوق اضافه شدند.
۱۰ میلیون نفر میتوانند عضو صندوق بیمه اجتماعی باشند
ساکنان دائمی روستاها، مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستاها، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر، اعضای شرکتهای فنی مهندسی، مشاورهای، نظام دامپزشکی، نظام مهندسی، شاغلان بخش کشاورزی، مشاغل فصلی، کارگران ساختمانی، دارندگان مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، قالیبافان، ورزشکاران، مربیان قرآنی، شاغلان در بخش صنایع دستی و دارندگان کارت عضویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میتوانند به عنوان اعضا و مشمولان صندوق بیمه اجتماعی باشند.
افراد دارای ۱۸ تا ۵۰ سال در میان کشاورزان، روستاییان و عشایر طبق قانون امکان بیمهپردازی در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان را دارند که تاکنون بیش از سه میلیون نفر به عنوان اعضای صندوق محسوب شدهاند و همچنان در راستای گسترش خدمات و توسعه پوشش بیمهای برنامهریزیهایی در حال انجام است.
بنابراین بیمه شده با داشتن حداقل ۱۵ سال سابقه بیمهپردازی و ۶۵ سال سن در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مشمول دریافت حقوق بازنشستگی میشود، به همین واسطه از زمان فعالیت این صندوق تاکنون تعداد ۲۱۴ هزار نفر به عنوان مستمریبگیر از خدمات این صندوق بهرهمند هستند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به عنوان یکی از صندوقهای جوان در میان ۱۸ صندوق بیمهگر اکنون به دنبال جذب روستاییان، عشایر و کشاورزان است. این صندوق از سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر دارای ضریب پشتیبانی ۸.۸ است یعنی به ازای هر ۸.۸ بیمه شده تنها یک نفر از این صندوق مستمری دریافت میکند. این ضریب پشتیبانی نشان میدهد که یکی از جوانترین و پایدارترین صندوقهای بیمهگر در کشور است.
شاید اگر صندوقهای بازنشستگی مسیر توسعه پوشش بیمهای را به عنوان یکی از اولویتها و رویکردهای اصلی خود قرار دهند، ضریب نفوذ بیمهای که اکنون رقم ۷۳ درصد است به صددرصد خواهد رسید و همه مشمولان میتوانند از مزایای بیمه و خدمات بازنشستگی استفاده کنند.
در حال حاضر ۲۷ درصد افراد دارای شرایط در کشور از خدمات بیمهای برخوردار نیستند که باید برای گسترش و توسعه پوشش بیمهای در راستای ارائه خدمات گسترده به این گروهها در همه صندوقهای بازنشستگی تلاش شود تا همه افراد بدون بیمه همه از خدمات بیمهای بهرهمند شوند.
۲ میلیون نفر بیمهپرداز صندوق بیمه اجتماعی هستند
برخی آمارهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نشان میدهد که اکنون حدود ۲ میلیون نفر از جامعه هدف صندوق به عنوان بیمهپردازان اصلی به شمار میروند که در مجموع برای گسترش و توسعه پوشش بیمهای در راستای افزایش شمار بیمهشدگان همچنان جذب افراد دارای شرایط در دستور کار قرار دارد.
با توجه به اینکه اکنون جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان حدود ۳۰ میلیون نفر هستند اما به واسطه شرط سنی ۱۸ تا ۵۰ سال این گروههای هدف به ۱۰ میلیون نفر میرسند، گسترش پوشش بیمهای و جذب این افراد تلاش مضاعف انجام داد تا بتوان اعضای فعال صندوق با جامعه آماری بیش از سه میلیون نفر را با توجه به گروههای مشمول به ۱۰ میلیون نفر رساند.
در صورتی که همه افراد مشمول به عنوان بیمهپردازان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به حساب آیند، علاوه بر اینکهه پایداری و ماندگاری این صندوق تثبیت خواهد شد، توسعه خدمات به همه افراد تحت پوشش و اجرای تعهدات در قبال مستمریبگیران و بازنشستگان را به دنبال دارد.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر که اکنون بیش از سه میلیون و ۱۱۷ هزار نفر را به عنوان اعضای اصلی صندوق را تحت پوشش دارد از طرفی دیگر به ۲۱۴ هزار و ۳۳۵ نفر در قالب مستمریبگیران بخش بازنشستگان، بازماندگان و ازکارافتادگان، خدماترسانی میکند.
بیمهپردازی با هشت سطح درآمدی
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای به ثمر رساندن موضوع بیمهپردازی همه مشمولان، هشت سطح درآمدی برای همه گروههای هدف را تعیین کرده تا هر فرد براساس سطح درآمدی خود ماهانه علاوه بر برقراری بیمه و بیمهپردازی نزد این صندوقف به عنوان اعضای این گروه محسوب شود.
سطح درآمدی یک حق بیمه سالانه فرد ۹۶۰ هزار تومان و میزان مستمری ماهانه یک میلیون و ۶۶ هزار تومان در نظر گرفته شده است به همین ترتیب میزان سطوح درآمدی، پرداخت حق بیمه سالانه و میزان مستمری تا سطوح هشت رشد چشمگیری دارد به گونهای که در سطح درآمدی هشت میزان حق بیمه سالانه افراد سه میلیون و ۹۰۰ هزار و میزان مستمری ماهانه آنان چهار میلیون و ۳۳۳ هزار تومان است.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر همچنین در سه سال گذشته حدود ۹۵۰ میلیارد تومان وصولی در بخش بیمهپردازی افراد تحت پوشش را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. براساس آمارهای موجود میزان بودجه این صندوق در سال گذشته نیز رشد ۱۶۵ درصد رشد داشته که همه این اقدامات نشانهای از جوانی و پایداری صندوق است.
پرداخت مستمری به همه مستمریبگیران
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر که در حال حاضر ۲۱۴ هزار و ۳۳۵ نفر در قالب مستمریبگیران بخش بازنشستگان، بازماندگان و ازکارافتادگان را تحت پوشش دارد بخش عمدهای از تعهدات خود را به صورت ماهانه برای این گروهها هزینه میکنند.
دادههای آماری مستمریبگیران شامل ۱۰۲ هزار و ۷۰ نفر مستمریبگیر بازنشسته، ۱۰۰ هزار و ۲۲۶ نفر گروه بازماندگان و ۱۲ هزار و ۳۹ نفر تحت عنوان مستمریبگیران در بخش ازکارافتادگی در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است که این افراد علاوه بر دریافت مستمری ماهانه، از خدمات گستردهای در بخشهای مختلف بیمهای برخوردار هستند.
نظر شما