به گزارش «آتیه آنلاین» در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۳۳.۶۳۶ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۹۱۰ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افت ۲.۱۷۵ واحدی در محدوده ۹۱۵ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران ۳۲.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۹۵۸ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۲۰.۶ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایعپتروشیمیخلیجفارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، سرمایهگذاری غدیر، بانک ملت، پالایش نفت اصفهان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی و سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین صنعتی و بیشترین تاثیر منفی و نمادهای توسعه معادن وصنایع معدنی خاورمیانه و شرکت ارتباطات سیار ایران بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با کاهش ۲۰ واحدی در محدوده ۲۷ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۷.۳ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۵۸۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۹ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای فولاد هرمزگان جنوب، بانک سامان و صبا فولاد خلیج فارس بیشترین تاثیر منفیپ و نمادهای مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، گروه انتخاب الکترونیک آرمان، پویا زرکان آق دره و نفت ایرانول بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هموزن صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۷۰۴۹ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۹ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۲۸ درصد افزایش داشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۲۰۹۷ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز بازار شاهد خروج نقدینگی حقیقی به ارزش ۱۵۰۸ میلیارد تومان بوده است. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۶۴۰ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۳۶۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی بودهاند.
ارزش صفهای خرید ۱۲۷۲ میلیارد تومان است که کاهش ۱۱۰۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۵۷۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۳۳۸ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۱۵۴۳ میلیارد تومان (۲.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۱۴۰۰ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و دارویی با ارزش معاملات ۱۰۲۰ میلیارد تومان (۲.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه غذایی با ارزش معاملات ۶۲۵ میلیارد تومان (۲.۹ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه هتل با ارزش معاملات ۱۰۹ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه دارویی با ارزش معاملات ۱۰۲۰ میلیارد تومان (۲.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
بورس هفته گذشته را با قدرتنمایی شاخص هم وزن به پایان رساند، در این هفته شاخص کل بورس در آستانه ورود به کانال ۳ میلیون واحدی قرار دارد. همچنین، هفته گذشته ارزش معاملات خرد روزانه هم به طور میانگین بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بود. ضمن اینکه بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان هم پول حقیقی وارد بازار شد.
این درحالیست، موج نخست صعود بورس که از ابتدای آبان تا دیماه با هیجان و رشد سریعی همراه بود، حالا جای خود را به موج دومی داده که با ریتمی آهستهتر و منطقیتر پیش میرود. با وجود این، موج دوم همچنان پتانسیل رشد خوبی دارد. ادامه این روند به عواملی مانند اخبار مثبت اقتصادی، تغییرات نرخ ارز و گزارشهای مالی شرکتها بستگی دارد.
به نظر میرسد در مسیر رشد پایدارتری قرار گرفته است، اما ادامه این روند به محرکهای اقتصادی و تصمیمات دولت وابسته است. موج دوم، اگرچه کمتر هیجانی است، اما با برنامهریزی درست میتواند سرمایه بیشتری جذب کرده و فرصتهای تازهای ایجاد کند.
برای سرمایهگذاران، تحلیل دقیق شرایط و انعطافپذیری در تصمیمات اهمیت زیادی دارد. از سویی، شاخص کل و هموزن موفق شدند از نقاط حساس عبور کنند. این مرزها که بهعنوان محدودههای کلیدی برای تحلیلگران شناخته میشدند، حالا پشت سر گذاشته شدهاند و این موضوع نویددهنده گامهای تازهای برای بازار است.
نظر شما