رشد بورس در کوتاه مدت ادامه دارد

 روز  دوشنبه (۱۹ آذرماه) شاخص کل بورس با رشد ۵۴ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۵۰۶ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۵۴.۱۹۵ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۵۰۶ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۶.۶۹۹ واحدی در محدوده ۸۰۶ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۳.۶ میلیارد ورقه سهم طی ۳۲۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۷ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی خلیج فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، گسترش نفت و گاز پارسیان بانک ملت و سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین تاثیر مثبت ونماد داروسازی اکسیر، لامپ پارس شهاب و ایران مرینوس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۳۷۵ در محدوده ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۳۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بانک سامان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر منفی و نمادهای سنگ آهن گهر زمین، بیمه پاسارگاد، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، آهن و فولاد ارفع، گروه انتخاب الکترونیک آرمان، بانک سامان و ایران‌خودرو دیزل بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای بیمه دی، مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان پرتو فرابر خلیج فارس را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هم‌وزن نیز صعودی است. همچنین ارزش معاملات خرد عدد ۸۷۴۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی،۱۴ درصد کاهش داشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، کاهش قابل توجهی نداشته است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۲۰۸ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۲۴۷۵ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۲۶۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت برای سومین روز متوالی با ثبت رقم ۶۶۲ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۲۵۹۰ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۹۴۶ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۲۲۲ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۷۶ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۱۵۲ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های خودرویی با ارزش معاملات ۶۶۱ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) و پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۶۲۴ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه منسوجات با ارزش معاملات ۴۵ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زراعت با ارزش معاملات ۲۳۵ میلیارد تومان (۲.۱ برابر میانگین هفتگی) و گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۲۷ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

این درحالیست که کارشناسان بازار سهام معتقدند، نوسانات بورس طبیعی بوده و فعلا بازار سرمایه جای رشد دارد. این بازار به‌شدت از سایر بازارها جا مانده است. همچنین هنوز قیمت بیشتر سهم‌ها به ارزش یکسال گذشته‌شان نرسیده، بنابراین روند صعودی شکل گرفته، ادامه دار خواهد بود. از سویی، اصلاح بازار سهام در یکی دو روز گذشته، طبیعی بود و همانطور که انتظار می‌رفت بازار سهام مجددا سبز شد.

همچنین فعلا بورس مشکل خاصی ندارد و روند صعودی همراه با اصلاح‌های کوتاه‌مدت ادامه خواهد یافت. به عنوان مثال نماد ایران‌خودرو در عرض حدود ۴۵ روز، نزدیک ۶۰ درصد با رشد روبرو بوده و طبیعی است که یک دوره اصلاح و استراحت نیز داشته باشد.

به گفته فعالان بازار سهام قیمت‌گذاری دستوری صنعت خودرو و عرضه این محصول در بورس کالا با پیگیری سازمان بورس و اوراق بهادار در حال حل شدن‌ بوده، که این موضوع از اهمیت بسزایی برخودار است. از سویی افزایش قیمت حواله دلار به بالای ۵۳ هزار تومان و حمایت‌های وزارت اقتصاد از بازار سرمایه به تداوم رشد بازار کمک خواهد کرد.

در چنین شرایطی کارشناسان گروه خودرویی را در کنار صنعت بانکی و شرکت‌های صادرات محور را گزینه‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری می‌دانند. البته ذکر این نکته ضروریست، با شتاب گرفتن رشد دلار نیما، به نظر می‌رسد که عزم تیم اقتصادی دولت مبنی بر کاهش فاصله با دلار آزاد جدی است، این موضوع می‌تواند به عنوان یکی از محرک‌های مهم در بازار به حساب آمده و سودآوری شرکت‌های وابسته را دچار تحول محسوسی کند.

کد خبر: 76647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 4 =