به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایلنا، «محمد سراج» درباره پدیده کودکان کار گفت: بخشی از این پدیده به نوعی استثمار انسان است. اگر کودک در خانه خود توسط پدر و مادر در حد ظرفیت و توان خود کاری را انجام دهد تا بتواند کاری یاد بگیرد محل اشکال نیست، اما اینکه کودک را ملزم کنید صبح تا شب در یک کار خاصی و آن هم به واسطه آنکه در سطح اجبار است تکدی گری کند و یا در بدترین شکل مجبور شود صبح تا غروب به فروش اشیایی بپردازد و یا پارچه ای به دست بگیرد و بخواهد شیشه های ماشین را پاک کند تا پولی بتواند بدست بیاورد، این نوع اجبار و الزام کودک به کار منع شده است.
وی با اشاره به اینکه کودکان کار عمدتا از خانواده درگیر طلاق، اعتیاد و یا خانوادههای بیسرپرست هستند، گفت: کودکان کار و خیابان معمولا یا کودکانی هستند که از محیط خانه فرار کردهاند و یا از خانواده هایی هستند که بضاعت کافی ندارند و کودکان این خانوادهها به ناچار تحت اختیار مجموعه یا فردی قرار میگیرند و صاحب مجموعه تلاش میکند از پدر و مادر و کودک از هر کدام به یک شکلی کار و بیگاری بکشد. اینها آسیب اجتماعی است و باید اصلاح شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر ضروری است بخشی که از کودکان کار و خیابان که از اتباع بیگانه هستند، حتما ساماندهی شوند و آن بخشی هم که مربوط به داخل است ریشه های آن پیدا شود که البته هر کدام از آنها ریشه های متفاوت دارند و نهادهای مرتبط باید در جهت اصلاح آن اقدام کنند و کودکان را از کار اجباری نجات دهند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم در پاسخ به این سوال که همواره این موضوع مطرح بوده که برخی از این کودکان تحت باندهایی اداره میشوند، شما چه نظری دارید، گفت: وقتی می گوییم باند ظاهر آن کاملا عادی جلوه می کند، اما مطمئنا پشت این قضیه اتاق فکری است که این کودکان ابزار کار شده اند و این کودکان را در یک جای مشخصی مستقر کردهاند تا بتواند تکدیگری کنند یا کاری انجام دهند که قطعا از جایی مدیریت میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای متلاشی کردن این باندها تلاش همه جانبه صورت گیرد تا کودکان ساماندهی شوند و به خانوادهشان و یا بهزیستی تحویل داده شوند تا بتوانند سرو سامان بگیرند و یک زندگی سالم داشته باشند.
نظر شما