به گزارش «آتیهآنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش 16 هزار واحدی در محدوده دو میلیون و 452 هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با افت 4.252 واحدی در محدوده 790 هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، 22.8 میلیارد ورقه سهم طی 512 هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از 14.7 هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، صنایعپتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و معدنیوصنعتی گلگهر بیشترین تاثیر منفی ونماد سرمایهگذاری غدیر تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت 16 در محدوده ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز 8.4 میلیارد ورقه اوراق بهادار طی 267 هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از 12.7 هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بانک سامان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر منفی و نمادهای بیمه پاسارگاد، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، ایرانخودرو دیزل و پتروشیمی مارون سنگ آهن بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد 10738 میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، 22 درصد افزایش داشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش 42 میلیارد تومان را نشان میدهد. برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از 1926 میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای دومین روز متوالی با ثبت رقم 88 میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید 813 میلیارد تومان است که کاهش 358 میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش 133 میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده 276 میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم 1196 میلیارد تومان (1.1 برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات 1066 میلیارد تومان (1 برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات 619 میلیارد تومان (0.9 برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه زغال سنگ با ارزش معاملات 28 میلیارد تومان (1.9 برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات 54 میلیارد تومان (1.5 برابر میانگین هفتگی) و گروه هتل با ارزش معاملات 72 میلیارد تومان (1.3 برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
پس از چهار هفته صعودی در معاملات دو روز گذشته افت کرد تا علاوه بر از دست دادن کانال ۲.۵ میلیون واحدی، با خروج پول نیز مواحه شود. همچنین شکاف سرانه خرید و فروش هر کد حقیقی پس از 3 هفته به سمت فروشندگان سنگینی کرد و این سطح از خروج جریان پول حقیقی از دهم مرداد ماه در میان موقعیتهای سهامی بیسابقه بوده است.
پای رمز ارز به بورس باز می شود
طی معاملات امروز و روز گذشته، ارزش معاملات خرد نزدیک به نقطه اوج خود در ۱۹ ماه گذشته رسید، از طرف دیگر دلار نیمایی به دلار فردوسی نزدیکتر از قبل شد. در این میان، خبر ورود صندوق ارز دیجیتال به بورس توجه زیادی را جلب کرده و اظهارنظرهای وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس بازتاب گستردهای در فضای بازار سهام داشته است.
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد اعلام کرد که دولت قصد دارد از مزایای ارزهای دیجیتال بهره برده و اثرات منفی آن را کنترل کند. حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس، نیز بر لزوم حرکت بازار سرمایه به سمت توکنسازی و مدیریت ارزهای دیجیتال توسط متخصصان تأکید کرد و گفت:صندوق ارز دیجیتال بهزودی در بورس تعریف خواهد شد.
صیدی اضافه کرد: نمیتوان پدیدههای نو مانند رمزارزها را نادیده گرفت و بهترین راهحل، مدیریت آنها از طریق همکاری میان سازمان بورس و بانک مرکزی است. همچنین برای ورود رمزارزها به بورس، ایجاد صندوقهای مرتبط ضروری است.
به گفته وی، این فرایند با توکنایز کردن داراییها آغاز خواهد شد که گام ابتدایی در پذیرش ابزارهای رمزدارایی در بازار سرمایه است. از سویی تدوین استراتژیهای جامع برای مدیریت این فناوری نوین باید صورت گیرد، تا علاوهبر بهکارگیری ظرفیتهای آن، چالشهای مرتبط نیز مدیریت شوند.
کارشناسان بازار سهام معتقدند، بورس در معاملات دو روز گذشته افت شدیدی را ثبت کرد که یکی از دلایل این کاهش نیز نیاز بسیاری از سهمها به استراحت و اصلاح، بعد از یک رالی صعودی قابل توجه بوده است. پیشبینی میشود که اگر ریسک غیراقتصادی جدیدی رخ ندهد، بازار بعد از چند روز دست به دست شدن، روند مثبت خود را با شتاب کمتر ادامه دهد. این روند منطقی است و شواهد نشان میدهد که خریداران خوبی در بازار حضور دارند.
نظر شما