به گزارش «آتیهآنلاین»، در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۳۳.۰۰۳ واحدی در محدوده دو میلیون و ۴۶۸ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با افت ۷.۸۳۴ واحدی در محدوده ۷۹۴ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۶.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۵۶۶ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۶.۶ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، صنایعپتروشیمی خلیج فارس، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، سرمایهگذاری غدیر، معدنیوصنعتی گلگهر و پالایش نفت اصفهان و بانک ملت، سرمایهگذاریتامین اجتماعی بیشترین تاثیر منفی ونمادهای گروه مپنا و بانک پاسارگاد بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۵۸ در محدوده ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۱.۵ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۹۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی تندگویان، صبا فولاد خلیج فارس و پتروشیمی شاوان بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پتروشیمی مارون، بیمه پاسارگاد و سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات سنگ آهن گهرزمین و توسعه خدمات دریایی وبندری سینا بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۲۴۷۲ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۴ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۴۵ درصد با افزایش روبرو بوده است. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۵۴۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۱۴۵۳ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۸۹۱ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت با ثبت رقم ۵۹۹ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۵۱۷ میلیارد تومان است که کاهش ۸۳۲ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۴۱۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۸۹۳ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۹۱۷ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۹۹۷ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۹۰۲ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۳۸ میلیارد تومان (۳.۹ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه بانکی با ارزش معاملات ۱۹۱۷ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۹۷ میلیارد تومان (۲ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
بورس تهران در جریان معاملات هفته گذشنه با افزایش ۵ درصدی متوسط ارزش معاملات خرد و ورود هزار و ۹۱ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به سهام مواجه بود. در این هفته تراز شاخص کل ۳.۱۲ درصد افزایش داشت و تراز شاخص هموزن بورس تهران نیز ۴.۶۳ درصد بالاتر از سطح انتهایی هفته ابتدایی آذرماه ایستاد.
این درحالیست که با حمایت دولت از بازار سهام در چند ماه گذشته و کاهش چالش در این بازار، منجر به صعود بورس شده است.همچنین افزایش حجم و تعداد معاملات از آبان ماه تاکنون و ورود سرمایه به بورس از نشانه های ابتدایی بازگشت رونق و اعتماد به این بازار است
.حالا مقاومت ۲.۵ میلیون واحدی تبدیل به حمایت شده و در صورتی که روند حمایت حقیقی ها از بازار ادامه داشته باشد، میتوان امیدوار به شکسته شدن سقف تاریخی بورس بود. از سویی، دادههای مرکز مبادله طلا و ارز ایران نشان میدهد، روز جاری «شنبه ۱۷ آذرماه» نرخ دلار نیما از مرز ۵۳ هزار و ۱۳۹تومان عبور کرد تا فاصله نرخ دلار نیما و آزاد همچنان کاهش یابد.در این رابطه، کاهش فاصله دلار نیما و آزاد از جمله وعدههای مهم وزیر اقتصاد و دارایی و یکی از خواستههای مهم فعالان بازار سرمایه بوده است.
نظر شما