افزایش وصول حق بیمه‌ها و ارائه بیمه رایگان به زنان غیرشاغل روستایی

تحولات در حوزه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، رشد ۱۶۵ درصدی بودجه سهم دولت، افزایش چشمگیر وصول حق بیمه و رشد سطوح درآمدی مبنای دریافت حق بیمه‌های افراد تحت پوشش به عنوان مهمترین اقدامات سه ساله صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در حوزه توسعه و برنامه‌ریزی این صندوق محسوب می‌شود.

به گزارش آتیه آنلاین، تحقق اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از جمله مهمترین اقدامات این صندوق در سه سال اخیر به شمار می‌رود تا از این طریق بخش قابل توجهی از بانوان غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر در مناطق روستایی بتوانند از بیمه این صندوق بهره‌مند شوند.

تحقق بودجه اجرای ماده (۲۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با جذب ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار از ستاد ملی جمعیت یکی از این دستاوردهای مهم صندوق محسوب می‌شود. با این میزان اعتبار زمینه بهره‌مندی تعداد زیادی از بانوان غیرشاغل روستایی دارای سه فرزند و بیشتر فراهم شد.

برنامه‌ریزی برای بیمه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زن غیرشاغل روستایی

رویکرد جذب بانوان غیرشاغل و شاغل در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سه سال گذشته در حالی پیگیری شد که براساس آمارهای موجود کارنامه درخشانی برای پوشش بیمه‌ای ۶۰۰ هزار زن برای این صندوق به ثبت رسیده است. البته در بخش جذب زنان غیرشاغل روستایی دارای سه فرزند و بیشتر با بهره‌مندی از بیمه رایگان این صندوق نیز اقدامات جدی انجام شده است.

طرح رایگان بیمه‌ای برای این بانوان شامل اولویت‌هایی برای زنان غیرشاغل روستایی بود که در این بخش مادرانی که فرزند سوم آنها بین سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ متولد شده در اولویت نخست قرار دارند که در این بخش براساس آمارهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ۵۰۰ هزار مادر بیمه می‌شوند.

براساس اعلام صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر زنان برای برخورداری از بیمه رایگان باید شرایطی داشته باشند که شامل مادران غیرشاغل (خانه‌دار) ساکن در مناطق روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر، سه فرزند از یک مادر بوده، هر سه فرزند در قید حیات باشند، دارای تابعیت ایرانی باشند و نرخ باروری شهرستان محل زادگاه شوهر متقاضی با فرزند سوم و بیشتر بالای ۲.۵ باشد.

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از آبان ماه سال ۱۴۰۰ در راستای حمایت از خانواده‌ها به ویژه بانوان به اجرا گذاشته شد و اکنون بیمه زنان روستایی ذیل این قانون در حال اجراست. سجاد طاهری، ‌ معاون بیمه و هماهنگی امور استان‌های صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در این باره گفته است: آیین‌نامه ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اسفندماه سال گذشته مصوب شد و طبق آن دولت مکلف شده‌ است که زنان روستایی غیرشاغل و دارای سه فرزند و بیشتر را تحت‌پوشش رایگان بیمه اجتماعی قرار دهد.

او ادامه می‌دهد: ۲ میلیون و ۶۳۵ هزار نفر از زنان روستایی دارای سه فرزند به‌ صورت رایگان بیمه اجتماعی می‌شوند، این طرح در سال ۱۴۰۱ حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار و در سال ۱۴۰۲ نیز به بیش از ۶.۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت. به همین منظور همه مشمولان طرح با تاکید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحت پوشش قرار می‌گیرند.

اهداف اصلی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان جذب همه گروههای فعال در حوزه کشاورزان، روستاییان، عشایر، شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر است که در این دوره تلاش‌های جدی برای رشد شمار بیمه‌شدگان داشته است به طوری که در بخش مادران غیرشاغل تاکنون حدود ۲۳۰ هزار زن ثبت‌نام خود را برای بهره‌مندی خود از خدمات این صندوق به صورت رایگان انجام داده‌اند.

بیت‌الله برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با اهتمام دولت یکی از مواد این قانون متعلق به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است که در ماده ۲۱ تاکید می‌شود مادران دارای سه فرزند و غیرشاغل ساکن در مناطق عشایری و روستایی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و حق بیمه آنها را دولت پرداخت می‌کند. در همین راستا سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان به این طرح اختصاص داده شد.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، براساس بند ب ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اگر در حین بیمه‌پردازی فرزند چهارم و پنجم آنها متولد شود به ازای هر فرزند ۲ سال به سابقه بیمه‌پردازی آنها اضافه خواهد شد.

رشد ۱۶۵ درصدی بودجه سهم دولت

یکی دیگر از رویکردهای مثبت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در دوره حدود یک هزار روز گذشته، رشد ۱۶۵ درصدی بودجه سهم دولت در سال ۱۴۰۲ بود تا برای نخستین بار از زمان تأسیس صندوق، بودجه مصوب سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن افزایش حدود ۱۶۵ درصدی داشته باشد.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر درباره این موضوع نیز گفت: در دولت سیزدهم حدود ۹۵۰ میلیارد تومان وصولی هم در کارنامه این صندوق ثبت شده است. بودجه این صندوق در سال گذشته رشد ۱۶۵ درصدی را تجربه کرده است.

همچنین رشد چشمگیر وصولی از دولت در این سه ساله را شاهد بودیم که براساس آمارهای موجود وصولی از دولت در طول ۱۶ سال (۱۳۹۹-۱۳۸۴) حدود ۳.۳ همت بوده است، که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ یعنی تنها در ۲ سال گذشته حدود ۵.۶ همت وصول شد.

افزایش حدود ۶۰ درصدی سطوح درآمدی صندوق

افزایش سطوح درآمدی مبنای وصول حق بیمه یکی دیگر از کارنامه‌های درخشان این صندوق در دوره ساله گذشته بود به گونه‌ای که برای نخستین بار در سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ سطوح درآمدی صندوق به ترتیب به طور میانگین ۶۰، ۵۷ و ۲۷ درصد افزایش یافت.

براساس اعلام صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر سطوح درآمدی این صندوق تا سال ۱۴۰۰ افزایش‌های قابل توجهی نداشت و در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رشد قابل توجهی را به ثبت رسانده است.

همچنین با توجه به اینکه پرداختی حق بیمه این صندوق در هشت سطح انجام می‌شود، حق بیمه در سطح یک سالانه ۹۶۰ هزار تومان و سطح هشت سالانه ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را شامل می‌شود که البته ۲ برابر این مبالغ توسط دولت پرداخت می‌شود. این تحولات نشان می‌دهد که صندوق بیمه اجتماعی تحقق همه برنامه‌های پیش‌بینی شده و چشم‌انداز مطلوب در آینده برای همه افراد تحت پوشش را دنبال می‌کند.

داده‌های آماری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به عنوان یکی از صندوق‌های جوان در میان ۱۸ صندوق بیمه‌گر اکنون به دنبال جذب روستاییان، عشایر و کشاورزان است که پس از سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری بیشترین تعداد بیمه شده تحت پوشش را به خود اختصاص داده است.

در حال حاضر ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار و ۹۹۹ نفر به عنوان اعضای این صندوق به حساب می‌آیند که یک میلیون و ۶۲۸ هزار و ۸۴۷ نفر به عنوان بیمه شده فعال از خدمات این صندوق استفاده می‌کنند.

کد خبر: 72753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =