بنابر گزارش روابطعمومی شبکه هیسپانتی وی، این فرآیند از چهارشنبه هفته گذشته (۹ مهر ماه) آغاز و توئیتر هیسپانتیوی بسته شد. در پی این اقدام، هیسپانتیوی پیگیر دلیل حذف حساب کاربریاش از توئیتر شد که ایمیل ارسالی به مسئولان توئیتر بیپاسخ ماند. بعد از مسدود شدن حساب کاربری این شبکه برونمرزی صدا و سیما، روز یکشنبه (۱۳ مهر ماه) مجدداً حساب کاربری جدیدی از سوی مسئولان این شبکه ایجاد شد که قبل از بارگذاری هرگونه محتوا، این حساب نیز مسدود شد. اقدام مجدد توئیتر در حذف صفحه جدید این شبکه تلویزیونی نشان میدهد به احتمال زیاد نام شبکه هیسپانتیوی در لیست سیاه توئیتر قرار گرفته است.
این اتفاق در حالی افتاد که دو سال پیش و در روزهای ابتدایی شهریور ماه سال ۹۷ خبرها از مسدود شدن حساب برخی از شبکههای بینالمللی صداوسیما در شبکههای اجتماعی، چون فیسبوک، توئیتر، یوتیوب و گوگل پلاس حکایت داشت. طبق مدعای اداره این شبکههای اجتماعی علت مسدودسازی، گمراهسازی این حسابها از طریق انتشار اطلاعات نادرست درباره منشأ بارگذاری و انتشار مطالب اعلام شد.
معاونت برونمرزی صداوسیما در همان ایام با انتشار بیانیهای به این اقدام اعتراض کرد و آن را نشانه اثرگذاری این شبکهها در فضای رسانهای جهانی دانست. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «رسانههای مستقلی، چون پرس تی وی، هیسپان تی وی، العالم، سحر، الکوثر و ... جز انتشار واقعیتهایی که دولت امریکا و متحدانش علاقهای به انتشار آن ندارند، جرم دیگری مرتکب نشدهاند که مستحق مسدود سازی و بسته شدن باشند...» اگر چه بیانیه دادن و محکوم کردن چنین اقداماتی که در تضاد با آنچه غرب تحت عنوان مدعای آزادی بیان و اندیشه اعلام کرده، اقدامی خوب است، اما واقعیت این است که کافی نیست. چه اینکه صرفاً با بیانیه دادن و نکشاندن چنین پروندههایی به محاکم بینالمللی جهت استیفای حقوق قانونی شبکههای برونمرزی صدا و سیما زمینه برای اقدامات بعدی این شبکهها هموار میشود.
گوگل هم در ماه گذشته کانال یوتیوب تلویزیون پرستیوی را از دسترس خارج کرده بود. در پیام یوتیوب آمده بود: «اکانت گوگل شما غیرفعال شده و قابل بازیابی نیست چرا که این اکانت قوانین صادرات را نقض کرد. در صورت داشتن هرگونه سوالی، میتوانید از طریق مشاور حقوقی خود اقدام کنید.» گوگل در طی سالهای اخیر بارها اقداماتی را علیه رسانههای ایرانی انجام داده و علیرغم گستردگی بینندگان و خوانندگان محتواهای شبکههای برون مرزی همانند پرس تی وی، هیسپان تی وی، العالم و دیگر رادیو و تلویزیونهای ایران، چندین بار فعالیت این شبکهها در پلتفرمهای تحت مالکیت خود را مسدود کرده است. پرس تی وی در دسامبر و آوریل سال گذشته نیز هدف گوگل قرار گرفت و اکانتهای یوتیوب و جی میل این شبکه مسدود شدند. در این سالها، مسدودسازی های اکانتهای متعلق به شبکه پرس تی وی در حالی اتفاق افتاد که هیچ پیامی از قبل به این شبکه ارسال نشده بود. پیشتر کانال یوتیوب پرس تی وی در سپتامبر و نوامبر ۲۰۱۳ و همچنین آوریل ۲۰۱۴ از دسترس خارج شد.
گفتنی است اغلب شبکههای اجتماعی که صدا و سیما از آنها به عنوان شبکه های اطلاع رسانی خود استفاده میکند در ایران فیلتر هستند.
نظر شما