به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی ادارهکل تأمیناجتماعی استان آذربایجانشرقی، جلال نژادعباسی، در یادداشتی بر اهمیت نیروی انسانی در تمامی عرصههای حکمرانی و مدیریتی از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد.
وی تأکید کرد: نیروی انسانی به عنوان یکی از منابع استراتژیک و تأثیرگذار کشورها در موازنههای منطقهای و بینالمللی محسوب میشود.
نژادعباسی با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در بخش صنعت و تولید گفت: مدیران و تصمیمگیران همواره به صیانت از نیروی انسانی و کار توجه ویژهای داشتهاند.
وی افزود: برای حفظ منابع مادی و انسانی کشور و کاهش میزان حوادث و بیماریهای شغلی، قوانین متعددی تصویب شده است.
رییس اداره مستمریها ادارهکل تأمیناجتماعی استان آذربایجانشرقی بیان کرد: مواد ۶۵ و ۶۶ قانون تأمین اجتماعی و مواد ۸۵ و ۹۵ قانون کار از جمله این قوانین هستند که بر مسئولیت کارفرمایان و کارگران در رعایت مقررات بهداشتی محیطکار و حفاظت فنی تأکید دارند.
وی ادامه داد: مطابق ماده ۶۵ قانون تأمین اجتماعی، در صورت وقوع حادثه ناشی از کار، کارفرما موظف است اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید وضعیت حادثهدیده انجام داده و ظرف سه روز اداری موضوع را به صورت کتبی به سازمان تأمین اجتماعی اطلاع دهد.
نژادعباسی گفت: بر اساس ماده ۶۶، اگر وقوع حادثه ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بهداشتی توسط کارفرما یا نمایندگان او باشد، سازمان تأمین اجتماعی هزینههای معالجه، غرامتها و مستمریها را پرداخت کرده و این هزینهها را از کارفرما مطالبه میکند.
وی با اشاره به چالشهای مالی ناشی از پرداخت مستمر هزینههای ایجاد شده از وقوع حوادث ناشی از کار، گفت: قانونگذار در تبصره ۱ ماده ۶۶ مقرر کرده است که مقصر میتواند با پرداخت معادل ۱۰ سال مستمری، از بابت دیون ماده ۶۶ بریالذمه گردد. درخواست استفاده از این تبصره اختیاری بوده و مبنای محاسبه دیون بر اساس تعهدات پرداختی سازمان در سال تقاضا و نسبت به تقصیر تعیین شده است.
رییس اداره مستمریها ادارهکل تأمیناجتماعی استان آذربایجانشرقی افزود: تجربه نشان داده است که برخی کارفرمایان از تعهدات خود در قبال حوادث ناشی از کار آگاهی کافی ندارند و خسارات عمدهای را متحمل میشوند. با توجه به اجتنابناپذیر بودن وقوع حوادث ناشی از کار و تأثیرات جدی آن بر واحدهای تولیدی و صنعتی، بهکارگیری تمهیدات لازم برای جبران مسئولیت کارفرمایان و تضمین استمرار فعالیت واحدها ضروری است.
نژادعباسی به کارفرمایان توصیه کرد:
۱. حادثه را در اسرع وقت (حداکثر سه روز اداری) به سازمان تأمین اجتماعی اطلاع دهند.
۲. پیگیری گزارشهای مربوط از مراجع ذیصلاح و اتخاذ تصمیم قطعی برای پرداخت خسارات را انجام دهند.
۳. مسئولیت خود در قبال ادعاهای ناشی از حوادث را نزد شرکتهای بیمهگر بیمه کنند و با اخذ بیمهنامه معتبر و تحت پوشش قرار دادن خسارات موضوع ماده ۶۶ قانون تأمین اجتماعی، شدت ریسکهای مالی را کاهش دهند.
وی در پایان بیان کرد: این تدابیر میتواند به کاهش خطرات مالی و حفظ نیروی انسانی ارزشمند در استان آذربایجان شرقی کمک کند.
نظر شما