انجام کمیسیون ICF برای تشکیل پرونده معلولان ضروری است

مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: تمام خدماتی که بهزیستی به افراد دارای معلولیت ارائه می‌دهد بر اساس تشخیص کمیسیون ICF و مدارک پزشکی صورت می‌پذیرد، بر همین اساس انجام کمیسیون ICF برای تشکیل پرونده معلولان ضروری است.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان زنجان، روح اله خدابنده لو در این باره گفت: تمام خدماتی که بهزیستی به افراد دارای معلولیت ارائه می‌دهد بر اساس تشخیص کمیسیون ICF و مدارک پزشکی صورت می‌پذیرد و پس از تایید شرایط پذیرش پرونده تشکیل و مددجو می‌تواند براساس درجه‌بندی سطح معلولیت از حمایت‌های توانبخشی سازمان طبق دستورالعمل بهره‌مند شود.

وی شرایط عمومی برای تشکیل پرونده را عدم حمایت و تحت پوشش قرار داشتن در سایر نهادها و دستگاه‌های حمایتی، ارائه مدارک لازم جهت تشکیل پرونده و تشخیص مددکار سازمان عنوان کرد و افزود: در صورتیکه توانخواه قبل از تشکیل پرونده در شهرستان محل سکونت از شهر و یا استان دیگری منتقل شده باشد ابتدا از شهر مبدأ استعلام بعمل آمده و سپس مراحل بعدی صورت می پذیرد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان بیان کرد: افراد دارای معلولیت ذهنی، جسمی حرکتی، ضایعه نخاعی، کم‌شنوا و ناشنوا، کم‌بینا و نابینا، سالمندان، بیماران روانی مزمن، افراد دارای اختلال طیف اتیسم، افراد مبتلا به اختلالات دهان و بلع و یا افراد چندمعلولیتی می توانند از مراکز روزانه توانبخشی تحت نظارت بهزیستی خدمات دریافت کنند.

وی با بیان اینکه ۱۳ مرکز روزانه، حرفه‌آموزی و کارگاه‌های تولیدی حمایتی در سطح استان جهت ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت فعالیت دارند، گفت: بیش از ۵۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت به صورت روزانه از خدمات این مراکز استفاده می‌کنند.

خدابنده لو افزود: در این مراکز توسط تیم متخصصان توانبخشی، با همکاری فرد دارای معلولیت و خانواده وی، برنامه‌ای آموزشی وتوانبخشی متناسب با نوع و شدت معلولیت فرد تنظیم وتوسط متخصصان مذکور و مربیان آموزش دیده در بازه زمانی مشخص ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس نتایج اجرای برنامه، نحوه ادامه روند اقدامات مرکز مشخص می شود. در این مراکز عموما وسایل و تجهیزات توانبخشی موجود بوده و خدمات در قالب یک بسته دربرگیرنده تمام نیازهای توانبخشی فرد ارائه می شود.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان درباره شرایط پذیرش در مراکز شبانه‌روزی توانبخشی بیان کرد: افراد دارای اختلال هوشی رشدی زیر ۱۴ سال و بالای ۱۴ سال، افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی بالای ۱۴ سال، بیماران روانی مزمن شدید و خیلی شدید بالای ۱۵ سال و سالمندان بالای ۶۰ سال می توانند از مراکز شبانه روزی بهزیستی خدمات دریافت کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۱۹ هزار پرونده در حوزه توانبخشی ثبت شده است و بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت و بیماران اعصاب و روان مستمری دریافت می‌کنند و مابقی افراد از سایر خدمات مددکاری بهره‌مند هستند.

کد خبر: 69665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =