کمبود انسولین مربوط به نوع آنالوگ و وارداتی است

رئیس انجمن دیابت ایران، با اشاره به مشکلات کمبود انسولین برای بیماران دیابتی افزود: درحال حاضر در زمینه انسولین‌های آنالوگ یا مصنوعی که از خارج وارد می‌شود، کمبود وجود دارد؛ اما انسولین‌های انسانی که نوع قدیمی انسولین و ارزان‌تر هستند، کمبودی وجود ندارد.

دکتر اسدالله رجب در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین اظهار کرد: دو نوع انسولین وجود دارد؛ یک نوع آنالوگ یا مصنوعی و دیگری انسولین‌ انسانی است و تحقیقات جهانی نشان داده است که این دو انسولین تفاوت چندانی با هم ندارند.

وی کنترل دیابت را بر شش پایه برشمرد، گفت: «آموزش»، «کنترل‌های روزانه»، «حمایت‌های روانشناختی و اجتماعی»، «تغذیه»، «فعالیت جسمانی» و «دارو» شش پایه مهم کنترل دیابت را تشکیل می‌دهد.

متخصص اطفال و دیابت، تصریح کرد: اما دارو در دیابت نقش آخرین را دارد و این راه در صورتی استفاده می‌شود که سایر راه‌های کنترل دیابت جواب ندهد و لاجرم از طریق مصرف دارو این بیماری کنترل می‌شود.

رجب با تاکید بر این که بیماران دیابتی نباید دچار دردسر تهیه دارو شوند، ادامه داد: با توجه به کاهش سهمیه انسولین بیماران دیابتی که در یکی دو سال اخیر رخ داده و برای مثال از ۷ سهمیه به ۵ و ۶ سهمیه رسیده است، دسترسی به انسولین دارای پوشش بیمه تامین‌اجتماعی را با چالش مواجه کرده است.

وی عنوان کرد: این در حالی است که پزشک باید تعیین کند که یک فرد چقدر باید انسولین تزریق کند؛ اما به دلیل محدودیت تحویل داروها، بعضا مشاهده می‌شود که بیمار برای دریافت داروی خود به داروخانه مراجعه می‌کند، اما به او گفته می‌شود که هنوز نوبت تحویل داروی شما نرسیده است و از تحویل دارو به او خودداری می‌شود.

شیوع کرونا و شفاف شدن نقش آموزش در پیشگیری بیماری‌ها

رئیس انجمن دیابت ایران معتقد است، شیوع کرونا با وجود تهدیدها و خطرها، نکته مثبتی را به همراه داشت و نشان داد، امروزه آموزش در امر کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت نقش ارزنده و اولیه دارد.

رجب افزود: چه بسا افراد مبتلا به دیابت که از آموزش‌های لازم برخوردار بودند، دچار کووید۱۹ نشدند یا اگر شده‌اند، بدون نیاز به بستری در بیمارستان در منزل بهبود پیدا کرده‌اند.  

وی اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما به مسئله آموزش و پیشگیری اهمیت داده نمی‌شود و در این زمینه آینده‌نگری وجود ندارد و هزینه‌ای نیز برای مسئله آموزش صرف نمی‌شود. این درحالی است که نظام سلامت کشور باید بیش از پیش به مسئله پیشگیری توجه کند و تامین‌اجتماعی نیز باید برای ارائه خدمات آموزشی، هزینه‌هایی را زیرپوشش بیمه قرار دهد؛ حال اینکه متاسفانه تنها نسخ پزشکی و دستمزد معاینات پزشکان زیرپوشش بیمه قرار دارد. اما می‌دانیم پیش‌گیری، ارزان‌تر و با ضرر کمتر نسبت به دارو و درمان است.

تمهیدات پیشگیرانه کرونا برای دیابتی‌ها

رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه بیماران دارای دیابت در شیوع کرونا همان تمهیداتی را که سایر افراد جامعه برای پیش‌گیری از کرونا به کار می‌بندند، باید انجام دهند، گفت: توجه به نکات بهداشتی مانند زدن ماسک، شست‌وشوی دست، امکان عدم خروج از منزل جز در مواقع ضروری و حفظ فاصله اجتماعی از جمله مواردی است که بیماران دیابتی باید رعایت کنند.

رجب تصریح کرد: درست است که بیماران دیابتی بیش از سایر افراد جامعه در معرض خطر هستند، اما آن دسته از دیابتی‌هایی که قند خون‌شان را در حد طبیعی کنترل می‌کنند، به همان اندازه افراد سالم، امکان ابتلا به کرونا را دارند.

وی ادامه داد: اما دیابتی‌های بدکنترل یا افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند چاقی، فشارخون، بیماری‌های قلبی عروقی هستند، در برابر کرونا در معرض خطر بیشتری قرار دارند و به همین دلیل است که اینگونه افراد بیش از سایر افراد در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند و بیشترین تعداد فوتی‌ها نیز از میان این گروه است.

کد خبر: 6892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 1 =