تا پایان سال منابع کتابخانه مجلس را دیجیتال خواهیم کرد

معاون اشاعه اطلاعات کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از آغاز مرحله اسکن و دیجیتالی کردن منابع سنگی و سربی این کتابخانه و بارگذاری آن روی سایت و اپلیکیشن مرکز اسناد خبر داد.

عبدالحسین مسلمی، معاون اشاعه اطلاعات کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ‌ درباره فعالیت‌ کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با توجه به تعطیلی کتابخانه‌ها در شرایط کرونایی حاکم بر جامعه گفت: پژوهشگران و مراجعه‌کنندگان کتابخانه و مرکز اسناد، کسانی نیستند که گاه‌به‌گاه از منابع کتابخانه‌ای استفاده کنند. بلکه پژوهشگرانی‌اند که به‌صورت تخصصی در حوزه علوم انسانی، حقوق، تحقیقات پارلمانی، ایران‌شناسی فعالیت دارند و از این منابع بهره‌مند می‌شوند.  همچنین پژوهشگران دیگری نیز هستند که فعالیت‌های علمی و اشتغال آن‌ها نیز به منابع کتابخانه‌ای مجلس نیازمند است و بر این اساس، حتی یک روز هم کتابخانه مجلس را تعطیل نکردیم تا فرایند کاری این دوستان دچار اختلال شود.
مسلمی افزود: شاید از لحاظ فیزیکی کتابخانه به‌لحاظ قانونی بسته باشد؛ اما از همان روز نخست اعلام کردیم که پژوهشگران و مراجعه‌کنندگان از طریق ایمیل در حوزه کتابخانه‌ها، نشریات، مرکز اسناد و حتی کتب خطی و نفیس که شاید در گذشته محدودیت‌هایی به‌همراه داشت، به منابع مورد نیاز خود دسترسی داشته‌باشند. هم‌چنین دو نیرو متخصص را برای این کار درنظر گرفتیم تا منابع مورد نیاز مراجعان را ارسال کنند. فعالیت‌های کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به‌روز و آنلاین به مراجعان و پژوهشگران ارائه می‌شود و هرکسی هم که بخواهد از این منابع بهره‌مند شود، آن‌ها را در اختیارشان قرار خواهیم داد.  در بحث کتاب‌های چاپی که برای سال‌های اخیر است، با محدودیت انتشار باتوجه به بحث حق‌مولف مواجه هستیم و تا حدی که قانون اجازه داده‌است در این راستا نیز خدمت‌رسانی خواهیم کرد. البته در بحث دسترسی مخاطبان به کتاب‌های خطی، نفیس، نشریات و اسناد فعالیت‌های بسیاری موثر و خوبی صورت گرفته‌است.

کتابخانه مجلس
مسلمی درباره چشم‌انداز فعالیت‌های کتابخانه‌ای مجلس هم گفت: کاری که در بحث اسناد، نشریات و کتاب‌های سنگی و سربی آغاز کردیم این است که کلیه این منابع را اسکن کرده و آن‌ها را در فضای سایت و اپلیکیشن کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بارگذاری شود و دیگر حتی اپراتور واسطی هم برای دریافت منابع‌شان وجود نداشته‌باشد.  به گفته معاون اشاعه اطلاعات کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی یکی از برکاتی که ویروس منحوس کرونا علی‌رغم تمامی ویرانی‌هایی که به‌بار آورد، داشت، این بود که بتوانیم تا پایان سال نسخه دیجیتال تمامی منابع کتابخانه را در اختیار مراجعان قرار بدهیم تا هر کسی از هر جای دنیا که خواست، بتواند به این منابع دسترسی پیدا کند.

کد خبر: 674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =