کامران عاروان در گفتوگو با آتیهآنلاین باتأکید بر اهمیت نقش مطالعات حوزه معلولیت در دنیا گفت: جهان به این نتیجه رسیده که پژوهش در حوزه معلولیت را برای شناسایی و ارایه راهکار واقعی و دقیق مسائل و چالش های پیش روی جامعه مخاطب در اولویت قرار دهد.
عاروان در خصوص نقش اثرگذاران فرهنگی و اجتماعی در این زمینه افزود: مطالعات حوزه معلولیت مسألهای جدی است و تمام افراد جامعه به بخصوص دانشگاهیان، روزنامهنگاران، اهل قلم و فن باید به این حوزه توجه ویژهای داشته باشند.
او با اشاره به ارتقاء سطح سواد آکادمیک جامعه معلولان گفت: به مرور زمان و با شتاب فزایندهای سطح سواد دانشگاهی افراد دارای معلولیت افزایش یافته است. بسیاری از آنها دارای مدارج عالی دانشگاهی، صاحب اندیشه و قلم هستند و حتی شماری از آنها پژوهشها و تألیفاتی دارند. طبیعی است که این جنس از تولید محتوا، مسایل پیش روی این افراد را دقیقتر منعکس و راهکار اصولیتری ارایه میدهند.
عاروان افزود: همچنین دانشگاهیان، پژوهشگران و صاحب فن و مهارت غیرمعلولان اما علاقهمند به حوزه معلولیت اگر به پشتوانه نتایج پژوهشها به تحقیق و تألیف در این زمینه مبادرت بورزند قطعاً خروجی اقدام آنها علمیتر و موثرتر خواهد بود.
مدیر عامل انجمن جامعه معلولان ایران با اشاره به برگزاری دومین دوره جشنواره کاما (کتاب معلولان ایران) گفت: از اهداف این جشنواره شناسایی مؤلفان، پژوهشگران و ناشران صاحب اثر در حوزه معلولیت است. جشنوارهای که در این دوره با رشد ۵۰ درصدی آثار رسیده همراه شد.
وی اضافه کرد: مؤلف و یا پژوهشگری که سالیان طولانی از عمر خویش را صرف تألیف و مطالعه کرده متأسفانه درآمد او بسیار نازل تر از یک ورزشکار و فوتبالیست است. در حالی که این قشر از جامعه از اثرگذارترین ها هستند و همواره ماندگارترین و ارزشمندترین فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را انجام میدهند. این در حالی است که در چنین شرایطی پرسش در این زمینه که چرا اهل فکر و قلم اغلب در جامعه ما از نازلترین سطح درآمدی برخوردار هستند عجیب به نظر میرسد.
عاروان گفت: کاما بر آن است که در چنین شرایطی تلاش خود را در راستای شناسایی و حمایت معنوی در حد توان از اثرگذاران حوزه معلولیت در زمینه تألیف و پژوهش به کار گیرد که قطعاً اگر حوزه پژوهش و تألیف در زمینه معلولیت تقویت شود سیاستگذاران و مدیران علاقه مند به کتاب و پژوهش می توانند با مطالعه آنها، طرحها و برنامههای اصولی و علمی متناسب با شرایط و مسایل واقعی و جدی افراد دارای معلولیت تدوین و پیادهسازی کنند.
نظر شما