به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، حسن شرفی با بیان این مطلب افزود: از این تعداد ۲۴ کودک زیر پنج سال و ۲ کودک بالای پنج سال هستند که ۲۰ مورد فرزند خوانده و ۶ مورد هم به طور امین موقت بوده است. هشت کودک نیز به صورت مراقبت غیر قانونی و خارج از روال بهزیستی به خانوادهها سپرده شدهاند که این خانوادهها پس از طی کردن مراحل قانونی میتوانند حکم سرپرستی اخذ کنند.
وی با بیان اینکه اکنون ۸۰۲ خانواده در استان متقاضی فرزندخواندگی هستند و در سامانه فرزندپذیری ثبتنام کردهاند گفت: بیشتر خانوادهها متقاضی فرزند شیرخوار هستند این در حالی است که ۲۴۴ کودک در مراکز نگهداری کودکان بیسرپرست استان حضور دارند که کودکان شیرخوار در این مراکز سالانه ۳۰ نفر است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی به استقبال پایین خانوادهها برای پذیرش کودکان معلول به فرزندخواندگی اشاره و بیان کرد: محدودیتی برای تعلق کودکان معلول به خانوادهها وجود ندارد و این کودکان خارج از نوبت به خانوادهها سپرده میشوند؛ داشتن شرایط عمومی و تمکن مالی، سلامت جسم و روان خانواده الزامی است و محدودیت سنی برای پذیرش کودکان معلول وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برای خانوادههای متقاضی فرزند معلول مشاورههای حقوقی و خانوادگی، پیگیریهای مددکاری، بازدید و نظارتهای لازم برای آگاهسازی خانوادهها انجام میشود گفت: خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی باید پس از مراجعه به اداره بهزیستی و ثبتنام در سامانه اقدام کنند تا پس از بررسی شرایط لازم توسط کمیته تخصصی، واگذاری فرزند انجام شود.
شرفی گفت: براساس قانون، کودکان زیر پنج سال در زمان تحویل به زوجین زیر ۴۴ سال (زوجه ۴۴ سال و زوج تا ۴۶ سال) و کودکان بالای پنج سال در زمان تحویل به زوجین بالای ۴۴ سال واگذار میشوند.
فعالیت ۱۹ مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در خراسان جنوبی
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی از فعالیت ۱۹ مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در این استان خبر داد و افزود: ۲۴۴ کودک بیسرپرست و بدسرپرست در این مراکز نگهداری میشوند.
وی به حمایت بهزیستی از خانوادههای نیازمند دارای فرزند چندقلویی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمک هزینه معیشت برای ۲۶ خانواده دارای فرزند سه قلو و ۴۸۴ خانواده دارای فرزند دوقلو به صورت ماهیانه با توجه به بعد خانوار بین ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۲۴ میلیون ریال پرداخت میشود.
شرایط و قوانین فرزند خواندگی در ایران
کودکانی به فرزندی سپرده خواهند شد که والدین یا جد پدری آنها، شناخته شده نباشد. از طرف دیگر این کودکان باید تحت سرپرستی سازمان بهزیستی قرار گرفته باشند، به عبارتی قبل از سپردن کودکان به فرزندی این کودکان باید از طریق مراجع قضایی در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرند و مهمتر اینکه این کودکان باید به خانوادههایی سپرده شوند که قانون تعیین کرده است.
امور مربوط به فرزند خواندگی در هر استان فقط از طریق کمیته ستادی استان و توسط کمیته شبه خانواده استان انجام خواهد گرفت. اعضای این کمیته شامل مدیرکل بهزیستی استان، معاون امور اجتماعی، کارشناس شبه خانواده استان، کارشناس فرزند خواندگی، مددکار و کارشناس حقوقی استان است.
کودکانی را می توان به عنوان فرزند خوانده انتخاب کرد که کلیه تلاشها و کوششهای حرفه ای جهت شناسایی والدین و بازگشت کودک به خانواده مؤثر واقع نشده باشد.
شرایط:
- زن و شوهر داوطلب سرپرستی، ایرانی و مقیم ایران باشند.
- پنج سال تمام از تاریخ ازدواج آنها گذشته و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند.
- سن یکی از زوجین حداقل ۳۰ سال باشد.
- زوجین دارای محکومیت جزائی مؤثر بعلت ارتکاب جرائم عمدی و مهجور نباشد.
- زوجین دارای صلاحیت اخلاقی باشند.
- زوجین یا یکی از آنها دارای تمکن مالی باشند.
- زوجین مبتلا به بیماری صعب العلاج نباشند.
- زوجین معتاد به مواد الکلی یا مواد مخدر و سایر اعتیادات مضر نباشند.
- هرگاه زوجین پزشکی نتوانند صاحب فرزند شوند معافیت از شرایط ۲ و ۳ به عهده دادگاه است.
نظر شما