به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، مهران کریمیان با بیان اینکه افزایش کودکان خیابانی در خوزستان به ویژه کلانشهر اهواز به یکی از چالشهای اصلی در این استان تبدیل شده است، افزود: تعداد کودکان خیابانی در خوزستان طی سالهای اخیر روند افزایشی داشته و به مطالبه مردم برای ساماندهی این شرایط تبدیل شده است.
وی ادامه داد: براساس ماده ۶ قانون حمایت از حقوق اطفال و کودکان که در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده برای ۱۸ دستگاه پیرامون کودکان و نوجوانان در معرض مخاطره وظیفه تعریف شده است.
مدیرکل بهزیستی خوزستان، قانون حمایت از حقوق اطفال و کودکان را از جمله قوانین مترقی در دفاع از کودکان و نوجوانان دانست و بیان کرد: نشستهایی در استانداری به منظور ساماندهی کودکان خیابانی و کار برگزار و ضمن حمایت از ساماندهی این کودکان، وظایف دستگاهها در این زمینه ابلاغ شده است.
وی افزود: طرحهایی برای کنترل و کاهش کودکان خیابانی در دستور کار بهزیستی خوزستان است تا ضمن ساماندهی و توانمندسازی خانوادهها، کمکهای آموزشی به خانوادههای این کودکان ارایه شود.
کریمیان مشکل اقتصادی را یکی از دلایل اصلی خانوادههای دارای کودکان خیابانی و کار دانست و افزود: کمیته امداد، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان صمت و سازمان فنی و حرفهای از جمله دستگاههایی هستند که برای توانمندسازی و حمایت از این خانوادهها مسوولیت دارند لذا هماهنگی لازم با این دستگاهها در استان انجام شده است.
مطابق با تعاریف، کودکان خیابانی را کودکان زیر ۱۸ سالی میدانند که در خیابانها و اماکن عمومی و پر تردد به صورت دائمی یا موقت مشغول به کسب درآمد یا وقتگذرانی هستند.
بر اساس آمار اعلام شده بهزیستی خوزستان در خردادماه ۱۴۰۱، تنها از سال ۹۶ تا خردادماه ۱۴۰۱ یک هزار و ۱۲۷ کودک کار در خوزستان شناسایی شده است که نیمی از این کودکان در اهواز فعالیت دارند.
حدود هشت و نیم درصد جمعیت استان خوزستان تحت پوشش سازمان بهزیستی است و ماهانه بیش از یکهزار و ۱۲۰ میلیارد ریال از سوی دولت به حساب خانوادههای تحت پوشش بهزیستی در خوزستان به عنوان مستمری واریز میشود.
۳۷ مرکز شبانهروزی معلولان و ۲۱ اورژانس اجتماعی در خوزستان وجود دارد.
نظر شما