جهانی در گفتوگو با آتیه آنلاین افزود: از یک نگاهی دیگر علاوه بر ایجاد رابطه معنادار بین جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت، باعث همبستگی، همگرایی و تقویت این سه حوزه برای تحقق آرمانها و اهداف تعیین شده خواهد شد.
او ادامه داد: با توجه به اینکه امسال تحت عنوان سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است ضرورت دارد تأمین اجتماعی خود را به تناسب این شعار و منشور هماهنگ کند.
جهانی با اشاره به اینکه با درک رابطه بین مهار تورم و رشد تولید و ارتباط این متغیرها و کارکردهای سازمان تأمین اجتماعی به اهمیت آن پی خواهیم برد، افزود: از چند زاویه میتوان به موضوع شعار سال در راستای تحقق آن ورود کرد.
او ادامه داد: بنابراین باید این شعار و رابطه آن با بیمههای اجتماعی و اختصاصا کارکردهای تأمین اجتماعی و سیاستگذاریها در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
به گفته او، از نگاهی هرآنچه که متوجه رشد تولید و مهار تورم میشود یقینا محور اصلی آن انسان است و براساس ضرورت باید نیروی انسانی و انسانها به واسطه این اقدامات به رفاه و جایگاه درستی برسند و ابعاد معنوی و مادی نیروی کار در این حوزه دیده شود.
او افزود: هرآنچه که ما به عنوان بُعد سختافزاری اقتصاد کار و تولید میبینیم همه اینها به رابطه بین رفاه انسان و توسعه ابعاد رفاهی، معیشتی و زندگی، روحی و روانی انسانها برمیگردد.
تأمین اجتماعی بسترساز عزت نفس و آرامش خاطر کارگران
این کارشناس بیمههای اجتماعی گفت: از این جهت تأمین اجتماعی بسترساز عزت نفس و آرامش خاطر برای کارگران و زمینهساز ایجاد سازگاری، توافق، تعامل و تقویت رابطه بین کارگران و کارفرمایان است.
او ادامه داد: بدون شک با داشتن تأمین اجتماعی توسعهیافتهای داشت میتوان از ابعاد کمی و کیفی در حوزه کیفیت خدمات و افزایش ظرفیتهای پاسخگویی و رضایت، این موارد را تقویت کرد زیرا این موضوع به مشاهده آثار تأمین اجتماعی در رشد تولید و مهار تورم کمک خواهد کرد.
جهانی افزود: سازمان تأمین اجتماعی که نزدیک به 50 میلیون نفر از جامعه بیمهشده اصلی و تبعی، بازنشستگان و مستمریبگیران را تحت پوشش دارد در همه معادلات اقتصاد کلان و خرد تأثیر و اثربخشی دارد.
او بیان کرد: از این جهت کارکردهای این سازمان و سیاستگذاریهایی که در سال گذشته تدوین و به سازمان ابلاغ شد باید در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی به نتایج مطلوبی برسد و مسیر خود را به درستی طی کند.
به گفته وی، همچنین باید با نگاه سیاستها و نگاه کلانی که نظام به حوزه تأمین اجتماعی دارد پیش برود تا به افزایش کمی و کیفیت تولید و کنترل تورم کمک کرده و موجب افزایش قدرت خرید مردم داشته باشد و آن زمان آثار خود را در متن جامعه و بازار خواهد گذاشت.
پشتوانهای برای انگیزه بیشتر در بهرهوری در حوزه تولید
این کارشناس بیمههای اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی را پشتوانهای اساسی برای کمک به مسائل حوزه تولید دانست و گفت: این موضوع باعث میشود که کارگران با امید و انگیزه بیشتر به بهرهوری در حوزه تولید برسند و به طور یقین اثر آن در حوزه رشد تولید خواهد داشت.
او ادامه داد: با این اقدامات کارفرمایان متوجه این موضوع هستند که نظام تأمین اجتماعی کارآمد به بهرهوری و رشد تولید و ارتقاء فعالیت کارگران در بُعد کمی و کیفی کمک خواهد کرد و در این بُعد اثر خود را بر عملکرد و انگیزه کارگران و تقویت روحیه بیمهشدگان و ارتقاء فعالیتها و عملکرد حوزه اقتصاد کار و تولید دارد.
جهانی بیان کرد: از نگاهی دیگر به کارفرمایان کمک خواهد کرد با ایجاد بستر لازم برای کارگران به بهرهوری موردنیاز و اهداف اقتصادی خود برسند و برنامههای عملیاتی خود را محقق کنند.
به گفته او، از این نظر همیشه رابطه تنگاتنگی بین تأمین اجتماعی و نظام اقتصادی حاکم بوده است و اینها لازم و ملزوم هم بودهاند و بدون رفاه و نظام تأمین اجتماعی کارآمد نمیتوان به رشد تولید و مهار تورم رسید.
او ادامه داد: بنابراین باید جامعه از یک پشتوانه بیمهای قوی برخوردار کرد تا بخش نیازها و مطالبات آن تأمین شود.
نظر شما