به گزارش آتیهآنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، اخیراً خبری تحت عنوان "هشدار پلیس به وزارت بهداشت: چرا باید ۴۳درصد از تصادفیها در بیمارستان جان دهند؟" منتشر شد که در کنار مسئله "ناایمنبودن خودروهای تولید داخل" که یکی از عوامل اصلی مرگ سرنشینان خودرو در صحنه تصادفات جادهای است، به موضوع مجهیز نبودن بیمارستانها به بخش "تروما" به عنوان عامل فوت ۴۲ درصد مصدومان تصادفات اشاره کرده بود.
چهار روز بعد سعید کریمی؛ معاون درمان وزارت بهداشت در واکنش به این خبر ضمن رد اظهارات رئیس پلیس راهور مبنی بر فوت ۴۳درصد مصدومان تصادفات در بیمارستانها ادعا کرد: فقط یک درصد از مصدومین یعنی حدود ۷۰۰۰ نفر در بیمارستانها فوت میکنند.
امروز پلیس راهور در واکنش به ادعای وزارت بهداشت اعلام کرد: ۵۲ درصد جان باختگان تصادفات در سرصحنه، ۶ درصد در حین انتقال و حدود ۴۲ درصد نیز در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند؛ این تفکیک تعداد فوتیها بر اساس آمار پزشکی قانونی در سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ است نه آمارهای پلیس راهور.
آمار گفته شده به صورت تفکیکی برای هر سال و همچنین هر استان موجود است، به همین دلیل است که در سال ۱۴۰۱ به منظور اتخاذ راهکارها و اقدامات مناسب برای کاهش جانباختگان در مراکز درمانی راهکارهایی به رئیس دولت ارائه شده است.
نکته قابل توجه این است که آمار و درصدهای ارائه شده نسبت به کل مصدومان و فوتیها است یعنی از صد در صد فوتیهای تصادفات ۵۲ درصد سر صحنه، ۴۳ درصد در بیمارستانها و ۶ درصد هم حین انتقال جان خود را از دست میدهند یعنی اگر بخواهیم به تفکیک تعداد بگوییم ۷ هزار نفری که وزارت بهداشت اعلام کرده است که در بیمارستانها جان خود را از دست میدهند همان ۴۳ درصدی که پزشکی قانونی اعلام کرده است را شامل میشود.
نظر شما