به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، در جلسهای با حضور صنعتگران، آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای تبریز و تعدادی از مهارتآموزان مدال آور استان با سرکنسول ایران در استان سیوتک ارمنستان که در محل اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان برگزار شد، بر همکاریهای انتقال مهارت میان دو کشور تاکید و احداث مرکز آموزش فنی و حرفهای مشترک در ارمنستان در دستورکار قرار گرفت.
علی مشایخی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی در این جلسه بیان کرد: امیدواریم این جلسه زمینهساز ایجاد یک مرکز آموزش فنی و حرفهای مشترک مابین ایران و ارمنستان در این کشور شود.
وی تاکید کرد: نقش صنایع و بخش خصوصی در اجرای این برنامه قطعا موثر خواهد بود، از سویی صنایع استان همواره در بحث آموزش فنی و حرفهای پیشتاز بودهاند.
مرتضی عابدین ورامین، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استان سیوتیک ارمنستان نیز با بیان اینکه مبنای توسعه هر کشوری بحث آموزش است، گفت: مقام معظم رهبری به بحث مهارتآموزی تاکید فراوان داشته و این موضوع را امری مهم تلقی کردهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه هر اقدامی باید مبتنی بر شناخت باشد، افزود: باید در هر صنفی حتی بحث سیاست خارجه نیز پیش از عمل، شناخت داشته باشیم. کشور ارمنستان یک کشور کوچک از نظر وسعت و جمعیت است و شهر کاپان به مرکزیت استان سیوتیک نیز جمعیت و وسعت کمی دارد اما اهمیت راهبردی همین منطقه کوچک با تاسیس سرکنسول در آن برای ما مشهود است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: حضور آموزش فنی و حرفهای کشور در ارمنستان پیش از عضویت در اتحادیه اوراسیا قطعا میتواند تمرین خوبی باشد و همکاریهای فنی خوبی مابین فناوران و هنرآموزان آذربایجان شرقی و سیوتیک شکل بگیرد و این امر موقعیتها و تجربههای مختلفی را برای تبریز خواهد داشت.
عابدین گفت: ارمنستان در بحث هنر یکی از کشورهای معروف منطقه است و در بحث آموزش نیز بستر بسیار زیادی برای ارتقا دارد و بازار خوب آموزشی برای ما محسوب میشود. از سویی ارمنستان که در منطقه قفقاز واقع شده اشتراکات فراوان فرهنگی نیز با ما دارد.
وی با تاکید بر اینکه پیش از اقدام به عمل باید شناخت از کشور مقابل به دست آید افزود: در این راستا ماهانه میتوان میزبان چهار نفر از هنرآموزان و مهارتآموزان جوانی که در مسابقات ملی و بینالمللی مهارت، مدال آور بودند در استان سیوتیک شد تا با همین رفت و آمدها، ارتباطات ارتقا یابد و شناخت هم بیشتر شود.
صمد قاسمیه، نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای کشور و رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمــایـــی آموزشگاههای آزاد فنــــی و حرفـــــهای آذربایـــجان شـــــــرقـــــــی نیز افزود: نزدیک به ۸۰۰ آموزشگاه فعال فنی و حرفهای در استان وجود دارد که انواع رشتههای فنی چون الکترونیک، موبایل، کامپیوتر، صنایع دستی، صنایع غذایی و ... را تدریس میکنند.
وی ادامه داد: با احتساب فعالیت میانگین ۱۰ نفر در هر آموزشگاه، اکنون بین ۸۰۰۰ الی ۱۰ هزار نفر در آموزشگاههای فنی و حرفهای استان در حال اشتغال هستند.
قاسمیه گفت: تعداد ۲۳ هزار آموزشگاه فعال فنی و حرفهای نیز در سطح کشور وجود دارد که اغلب رشتههای خدمات، صنعت و کشاورزی را تحت پوشش قرار دادهاند.
نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای کشور در ادامه پیشنهاد تشکیل کمیتههای مشترک بخش خصوصی در کشور و انتقال تجربیات را داد و افزود: بحث بهرهمندی از ظرفیتها، معرفی دستاوردها و شیوههای مهارتآموزی، اعزام مربی، بهرهگیری از دانش مهارتآموزان و همافزایی را میتوان از جمله موارد همکاری بین دو طرف عنوان کرد.
نظر شما