به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، چندی پیش درخصوص وضعیت یکی از ترنسهای معتاد متجاهر بیخانمان که به دلیل بلاتکلیفی هویت جسمیاش نه به گرمخانه راهش میدهند و نه به سرپناه شبانه (شلتر)، گزارشی منتشر شد که در این راستا فرهاد اقطار، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره نحوه درمان و پذیرش ترنسها در مراکز ماده ۱۶ میگوید: تاکنون درباره نحوه پذیرش و نوع رفتار با این افراد دچار چالش بودهایم، زیرا باید وضعیت هر یک از انواع ترنسها باتوجه به وضعیت جراحی و نوع نگهداری آنها مورد بررسی قرار گیرد. در همین راستا چند روز گذشته جلسهای در سطح کلان با استانهایی که تعداد این افراد در آنجا بیشتر است برگزار و سعی شد طرحی به صورت پایلوت درباره وضعیت نگهداری و مدت درمان این افراد در تهران طراحی شود و پس از توافق با ستاد مبارزه با مواد مخدر این طرح راهاندازی شود.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر نحوه نگهداری و پذیرش ترنسهای معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ به چه صورت انجام میشود؟ میگوید: افراد ترنس به سیستم ما ارجاع و از ما کمک خواسته میشود تا این افراد را در باشگاههای طراحی شده برای ترنسها یا شلترهای مخصوص این مراکز نگهداری کنیم که طبیعتا حجم این کار زیاد است و ما در این زمینه دچار مشکلات زیادی هستیم.
اقطار در پاسخ به سوال دیگری درخصوص تعداد ترنسهای معتاد متجاهر بیان میکند: آمار تفکیکی در این زمینه وجود ندارد.
مرکزی برای نگهداری ترنسهای بیخانمان نداریم
سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درخصوص نگهداری ترنسهای بیخانمان نیز اظهار کرد: سازمان بهزیستی مرکزی برای نگهداری از ترنسها ندارد، اما باتوجه به اینکه در قانون، حمایتهای روانی و اجتماعی از این افراد به بهزیستی سپرده شده است، ما تنها در راستای حمایتهای اجتماعی از آنها فعالیت میکنیم.
اما از آنجایی که سازمان بهزیستی متولی ارائه خدمات روانی و اجتماعی به ترنسها است، محمدرضا حیدرهایی درباره حمایتهای اجتماعی این سازمان از این ترنسها، میگوید: سازمان بهزیستی مرکزی برای نگهداری از افراد ترنس ندارد و باتوجه به اینکه در قانون، حمایتهای روانی و اجتماعی از این افراد به بهزیستی سپرده شده است، ما تنها در راستای حمایتهای اجتماعی از این افراد فعالیت میکنیم.
وی میافزاید: در صورتی که افراد ترنس به سازمان بهزیستی مراجعه کنند و سازمان نیز نیازمندی این افراد به حمایتهای اجتماعی همچون ودیعه مسکن، پرداخت وام خوداشتغالی و... را بررسی و تایید کند، قطعا به این افراد کمک خواهد کرد.
کمکهای بهزیستی برای انجام اعمال جراحی ترنسها در موارد خاص
البته سرپرست دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور این را هم میگوید که هرچند موضوع جراحی افراد ترنس به وزارت بهداشت واگذار شده و بهزیستی در این زمینه وظیفهای ندارد، اما در صورتی که فرد نیازمند باشد و پزشکی قانونی الزام جراحی فرد را تایید کرده باشد، در برخی موارد خاص سازمان بهزیستی در زمینه جراحی به این افراد کمک میکند.
حیدرهایی درباره نحوه برخورداری از این حمایتها اضافه میکند: افراد یادشده اگر به سازمان بهزیستی مراجعه کنند بررسی میشوند و در صورتی که شرایط دریافت حمایتهای اجتماعی را داشته باشند حمایتهای لازم از آنها انجام میشود. اگر این افراد به نزدیکترین مرکز مداخله در بحران یا بهزیستی محل مربوطه یا اورژانس اجتماعی مراجعه کنند از آنها حمایت خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت ترنسهای بیخانمان و همچنین بلاتکلیفی هویت جسمی برخی از این افراد و به دنبال آن مشکل در پذیرش در گرمخانهها توضیح میدهد: باید بررسی شود که آیا واقعا تشخیص ترنس برای آنها انجام شده است یا خیر؟ برای برخی از این افراد هنوز روانشناس یا روانپزشک معتمد تشخیص ترنس را نداده است.
نظر شما