به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، مهین نوروزی بیان کرد: در حال حاضر ۸۴۹ مرکز شبانه روزی در انواع سالمندان، افراد دارای اختلالات هوشی رشدی کمتر و بیشتر از ۱۴ سال، افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی، بیماران روانی مزمن و افراد دارای اختلال اوتیسم در کشور در حال خدمت رسانی به جامعه هدف هستند که حدود ۵۳ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات این مراکز بهرهمند هستند و برای۸۳ درصد از آنها یارانه پرداخت میشود.
وی تعداد مراکز مراقبت در منزل را ۱۰۲ مرکز اعلام کرد و گفت: ۷ هزار و ۸۰۰ نفر افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید از خدمات این مراکز در منزل بهره مند میشوند. همچنین تعداد مراکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل ۳۶۹ مرکز است که ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید از خدمات این مراکز بهره مند میشوند.
کارشناس سالمندان سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: تاسیس مراکز مراقبتی توانبخشی شبانه روزی با هدف ساماندهی افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید مجهول الهویه یا فاقد سرپرست موثر که نگهداری از آنان درخانه امکان پذیر نباشد صورت گرفته است. این سازمان به مقیمان این مراکز خدمات خدمات آموزشی، توانپزشکی و مراقبتی به منظور توانمندسازی، بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی ارائه میدهد.
نوروزی در ادامه به تاسیس خانه های حمایتی معلولین و سالمندان اشاره کرد و افزود: ظرفیت هر خانه حداکثر ۱۰ نفر است. این خانهها علاوه بر ارائه خدمات نگهداری، شرایط زندگی مستقل را برای مقیمان فراهم می کند به گونه ای که امکان استفاده از خدمات عمومی جامعه از جمله خدمات تحصیلی، فرهنگی و اشتغال را داشته باشند.
وی اضافه کرد: علاوه برخدمات مراقبتی توانبخشی در راستای بازگشت افراد دارای معلولیت به کانون گرم خانواده (ترخیص موفق آنان) و نیز کمک به سایر خانواده ها در نگهداری و مراقبت از افراد دارای معلولیت، همچنین کاهش بار تقاضای مراکز شبانه روزی و ایجاد فرصت های مساوی برای آنها در کانون گرم خانواده خدمات خانواده محوردر قالب؛ خدمات مراقبت در منزل، ارائه خدمات توانبخشی در منزل، پرداخت حق پرستاری و پرداخت کمک هزینه معیشت (مستمری) ارائه میشود.
سازمان بهزیستی به عنوان متولی سلامت اجتماعی و کاهش آسیب ها با تاکید بر سلامت افراد و خانواده تلاش می کند تا گروه هدف را در مسیر دستیابی به امنیت و رفاه اجتماعی یاری کند. رشد جمعیت افراد دارای معلولیت و سالمند از یک سو و لزوم توانمند سازی آنها از سویی دیگر، تقاضا برای خدمات مراقبتی و توانبخشی را افزایش داده است بطوریکه در این بین گروهی از افراد کمتوان وسالمند از جمله افراد کم توان و سالمند بسترگرا و بیماران صعب العلاج نیازمند خدمات ویژه مراقبتی و بهداشتی و توانبخشی هستند.
نظر شما