به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان تهران، طرح بهبود و مراقبت روابط خــانــواده (تحکیم بنیان خانواد) در قالب دوره های آموزشی و کارگاهی تحت عنوان : آموزش زندگی خانواده، آموزش مدیریت مورد، آموزش مددکاری، کارگاه آموزش تسهیل گری، دوره آموزشی ویژه روانشناسان جهت کارشناسان و روانشاسان مراکز مجری طرح تحکیم خانواده در سراسر استان تهران برگزار شد.
مرسده لطفعلی کارشناس مسئول دفتر مشاوره معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان تهران در خصوص اجرای این طرح بیان داشت: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر انجام کار فوق العاده و مضاعف جهت کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی و اجرایی نمودن مفاد بند الف ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه کشور (پیش بینی آموزش های اجتماعی)، بند ج ماده ۱۰۲ (اموزش و مشاوره مسئولانه)، بند الف ماده ۱۰۴ (کنترل و کاهش طلاق از طریق ارائه خدمات مشاوره و روانشناختی) و بند الف ماده ۱۱۳ قانون موصوف (تحکیم نهاد خانواده) و براساس برنامه همکاری مشترک بین دستگاهی آموزش و مشاوره با راهبرد ازدواج مبنی بر ساماندهی نظام آموزشی و مشاوره ای هنگام ازدواج با هدف تحکیم، ایمن سازی و تعالی خانواده با تاکید بر اصول و مبانی اسلامی انجام می پذیرد.
لطفی یاد آور شد : طرح " بهبود و مراقبت روابط خانواده در ۵ سال اول زندگی مشترک (تحکیم خانواده) پیش از این در سال ۱۴۰۰ بصورت آزمایشی در شهرستان های اسلامشهر و ساوجبلاغ استان البرز اجرا شد.
لطفعلی ابراز داشت : بر اساس گزارش نتایج حاصله از اجرای آزمایشی طرح مذکور و براساس امار تعداد ازدواج و طلاق های نتایج حاصله مثبت ارزیابی شد و استمرار ان در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود : طرح حاضر سعی دارد با ایجاد انسجام در برنامه ریزی سطوح حین و بعد از ازدواج با اولویت مداخلات پیش رس در راستای سلامت جامعه آینده و نسل های بعدی گامی موثر بردارد. تحکیم بنیان خانواده از پیچیدگی ها و الزامات فراوانی برخوردار است که تاثیر آن در عرصه های گوناگون جامعه، اهمیت شناخت، برنامه ریزی، هدایت و راهبری فرایندهای مربوط به تحکیم و پایداری این هسته اصلی فرهنگی را یادآوری می کند.
این برنامه پویااست و با همکاری خانواده ها، ارائه دهندگان خدمات اولیه و متخصصان حرفه ای اجرا می گردد. کمک به ازدواج آگاهانه، حفظ و ارتقاء کیفیت زندگی مشترک و کاهش تعارضات شدید خانوادگی است و همچنین اطمینان از اینکه در صورت تصمیم به طلاق و جدایی از سوی زوجین فرصت کافی برای آشتی و کاهش درگیری های خانوادگی درنظرگرفته شده است. رویکرد اساسی این برنامه ازدواج آگاهانه، زندگی مشترک با کمترین تعارض، سازش زوجین و کاهش مناقشات خانوادگی است. در این برنامه از زوجین حمایت های ویژه ای به عمل خواهد آمد تا در صورتی که سازش میسر شد بتوانند با دریافت خدمات ویژه بعد از سازش، بهینه تر و با کیفیت تر از قبل زندگی کنند و در صورتی که طلاق غیرقابل اجتناب بود، بتوانند با مسایل و چالش های زندگی مجردی بعد از طلاق و فرزندان شان بهتر سازگاری یابند. در این برنامه اعتقاد بر این است که جدایی و طلاق زوجین، نه تنها بر کیفیت زندگی خود آنان بلکه بررفاه زیستی، روانی و اجتماعی فرزندان آنان نیز تاثیر می گذارد.
این کارشناس تصریح نمود : جهت تدوام طرح در سال ۱۴۰۱ برای زوجینی که در شرف ازدواج و یا ۵ سال اول زندگی زناشویی هستند به جهت بهبود روابط کلاسهای اموزشی " زندگی خانواده " و در صورت لزوم به منظوربهره مندی از خدمات مشاوره و روانشناختی به مراکز مشاوره معرفی تا از خدمات مشاوره ای بهره مند گردند. متقاضیان می توانند جهت اطلاعات بیشتر و بهره مندی از خدمات به ادارات بهزیستی در سطح اسنان تهران مراجعه نمایند.
نظر شما