به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان تهران، پنجمین دوره آموزش مهارت فرزند پروری با هدف توانمندی هر چه بیشتر کارکنان، مراقبین، مربیان مراکز شبه خانواده و شیرخوارگاه های بهزیستی شهرستانهای : تهران، شمیرانات، شهریار، ملارد، ورامین، پردیس و اسلامشهر برگزار شد.
لادن ناطقی مسئول شورای فرهنگی اداره کل بهزیستی استان تهران بیان داشت: برگزاری دوره های آموزشی مختلف ویژه جامعه هدف و شاغلین بهزیستی استان تهران از ابتدای سالجاری در دستور قراردارد و تاکنون چندین دوره آموزشی برگزار که استقبال خوبی از آن شده است.
ناطقی اضافه کرد: یکی از بزرگ ترین چالش ها و در عین حال دستاوردهای متولیان امرآموزش کار با کودکان شاد و سالم می باشد. تمام پدرها و مادرها و مربیان مایلند فرزندانی موفق، توانمند و در عین حال خوش رفتار داشته باشند. از این رو از ابتدای سال با برگزاری چندین جلسه تخصصی برگزاری این دوره و دیگر دوره های آموزشی را مدون و مصمم به انجام آن هستیم.
دکتر الهام سادات آخشیجان مدرس این دوره بیان داشت: فرزندپروری نوعی مداخله است که در راستای تقویت عوامل محافظ خانوادگی بوده و تکنیک هایی را برای تغییر رفتارو مدیریت رفتارکودکان و نوجوانان به والدین و مربیان ارائه می دهد. هدف اصلی ارائه آموزش این مهارت، تربیت اصولی کودکان، برنامه ریزی و به بار آوردن افرادی مستقل، توانمند، مسئول، و با اعتماد به نفس است که از رشد اخلاقی و اجتماعی... ی. مناسب برخوردار باشند. فرزند پروری به مجموعه ای از مهارتها گفته میشود که والدین با نحوه ارتباط سالم آشنا شده و با ایجاد چتر حمایتی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در کودکان می پردازد که با توجه به شرایط جامعه و پیچیدگی عوامل خطر آفرین پیرامون کودکان برای پیشگیری ازخطرات احتمالی برنامه ریزی می کنند. و مجموعه دانش و مهارتهای تربیت کودکان به روشی ساده و سازنده است و به والدین و مراقبت کنندگان کمک میکند که به نحو مناسب تری مسائل مشکلات کودکان را حل و فصل نمایند.
آخشیجان افزود : برقراری رابط مثبت و سبک تربیتی مناسب با کودک یا نوجوان از اصول اولیه فرزند پروری می باشد. و از این طریق مهارت رابطه بین فرزندان با والدین و مراقبین تقویت و می تواند به نحو مناسب تری مسائل و اموراتشان حل و فصل گردد.
وی تصریح نمود : با سبک فرزند پروری مناسب در مقاطع حساس رشد وگذراندن آموزش های لازم، کودکان شخصیت سالم تری خواهند داشت و از بهداشت روانی با کیفیتی برخوردار و از آسیبهای محیطی در امان خواهند ماند.
در پایان؛ دکتر آخشیجان مدرس این دوره خاطر نشان کرد : اگرچه امروزه شناخت تمام مشکلات کودکان و نوجوانان کمی پیچیده و تا حدودی دشوار شده است، اما این بدان معنا نیست که والدین و مراقبین از اهمیت آن غافل شده و شرایط و مشکلات کودکان را نادیده بگیرند. بلکه از آن ها انتظار می رود که با وجود تمام سختی ها وپیچیدگی ها روش هایی مفید و کاربردی را در حل مشکلات فرزندان خود مورد استفاده قرار دهند. مهارت فرزند پروری یکی از حائز اهمیت ترین مباحث تحقیقی در حوزه علوم رفتاری می باشد و لازم است فرآیند پرورش فرزند با آگاهی و اطلاع کامل از ابعاد سلامت، رشد جسمی، شخصیتی، هیجانی، ذهنی، عاطفی و اجتماعی کودکان از زمان تولد تا بزرگسالی صورت پذیرد.
نظر شما