به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، «غلامحسین حسینینیا» شامگاه جمعه ۱۸ شهریور در نشست با مجمع نمایندگان گلستان اظهار کرد: دولت سیزدهم توجه خوبی به حوزه زیرساختها داشته و در همین راستا ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز و به روزرسانی تجهیزات فنی و حرفهای در نظر گرفته شده گرچه سهم استان گلستان کم است.
وی از وجود دو میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی در سطح کشور خبر داد و افزود: با وجود فعالیت ۶۴۰ مرکز و ۱۳ هزار و ۲۰۰ مربی فنی و حرفه ای در سطح کشور، تمام اعتبارات ما یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود که باید صرف حقوق، قبوض آب، برق، گاز و غیره می شد که این اعتبارات امسال به یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده لذا با محدودیت های مالی رو به رو هستیم.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با تأکید بر اینکه ما نباید تلاش کنیم همه را به دانشگاه بفرستیم، تصریح کرد: در شرایط امروز مهارت آموزی گره گشای مشکل بیکاری است و در این شرایط تلاش ما توجه به نهضت مهارت آموزی است.
حسینینیا با اشاره به اینکه فنی و حرفه ای طرحی را به عنوان مشاغل آینده مطرح کرده است، تأکید کرد: هر پروژه اشتغالزایی که اجرا می شود باید پیوست مهارتی داشته باشد و این مسئله باعث انقلاب مهارت آموزی در کشور می شود.
وی متذکر شد: طرحی به عنوان مسئولیت اجتماعی شرکت ها داریم و چه مسئولیت اجتماعی بالاتر از این که بتوانیم به افراد فعال در این شرکت ها، مهارت بیاموزیم که ۱۰ درصد بودجه مسئولیت اجتماعی باید صرف این کار شود.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با تأکید بر اینکه خیرین باید به سمت مهارت آموزی سوق داده شوند، بیان کرد: هیچ بستری بهتر از فنی و حرفه ای کمککار جوانان نیست، در واقع این نهاد می تواند جوانان را به سلاح مهارت برای اشتغال مجهز کند.
حسینینیا تأکید کرد: درصدد هستیم در قالب قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و قانون برنامه هفتم مصوبات خوبی در مجلس شورای اسلامی برای سازمان فنی و حرفه ای داشته باشیم.
دانشگاه تنها راه توسعه و تحول نیست
دبیر مجمع نمایندگان مردم گلستان و نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت و جایگاه مهم آموزش فنی و حرفهای برای اشتغال جوانان گفت: در راستای حل معضل بیکاری جوانان، مراکز آموزش فنی و حرفهای بنگاههای خوبی برای حل این معضل و اشتغال جامعه هدف هستند.
امانقلیچ شادمهر در ادامه این جلسه اظهارداشت: باید بستری در مراکز آموزش فنی و حرفهای ایجاد شود تا جوانان و خانوادهها در راستای حل معضل اشتغال و بیکاری به این مراکز اعتماد کنند.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر نیاز است تا در راستای بسط و گسترس فرهنگ مهارتآموزی که بسیاری از دغدغه جامعه و مسوولان را برای جوانان حل خواهد کرد، تبلیغات و اطلاعرسانی بیشتری انجام شود.
شادمهر ادامه داد: تجهیزات و لوازم آموزش در مراکز فنی و حرفهای باید مدرن و مطابق به آخرین مدلهای روز باشند و از سوی دیگر سازمان فنی و حرفهای باید رشتههای آموزشی و مهارتی خود را مطابق با نیازهای کشور و همچنین در قالب برشهای استانی ایجاد کند.
نماینده مردم گنبدکاووس و اینچهبرون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که حوزه سوارکاری و پرورش اسب در حوزه انتخابیه وی مورد توجه و استقبال خوب جوانان است، یادآور شد: اگر سازمان آموزش فنی و حرفهای بتواند در این شهرستان مهارتآموزی در رشتههای مرتبط با این حوزه را ایجاد نماید، بدون شک مورد استقبال کمنظیر و حای بینظیر جوانان قرار خواهد گرفت و از سوی دیگر پس از دورههای آموزشی مورد نظر جوانان به راحتی وارد بازار کار خواهند شد تا بخشی از معضل اشتغال جامعه هدف در این شهرستان برطرف شود.
وی اضافه کرد: تاسیس و راهاندازی منطقه آزاد اقتصادی اینچهبرون یکی از مزیتهای خاص و شاخص در گلستان است که با آغاز رسمی فعالیت این منطقه، در پنج سال آینده شاهد رشد و شکوفایی آن خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای باید رشتههای آموزشی و مهارتی مرتبط با منطقه آزاد اقتصادی را در استان ایجاد نماید تا جوانان با سپری کردن این دورههای مهارتآموزی بتوانند به راحتی جذب بازار کار شوند.
جامعه باور کند، دانشگاه تنها راه توسعه و تحول نیست
نماینده مردم گرگان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: باید تلاش شود تا نوع نگاه و رویکرد دولتمردان در هر سه قوه به آموزشهای فنی و حرفهای و آموزشهای مهارتی تغییر کند.
غلامرضا منتظری اظهارداشت: در کنار تغییر نگاه و رویکرد مسوولان جامعه، نیاز است نگاه خانوادهها به این آموزشها و آموزش در دانشگاهها با توجه به شرایط جامعه تغییر کند.
وی بیان کرد: تغییر نگاه و رویکرد این دو گروه (مسوولان و خانواده) نیاز به فرهنگسازی دارد که اطلاعرسانی شفاف و روشن از طریق سازمان آموزش فنی و حرفهای در رسانهها باید انجام شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی با بیان این که ریلگذاری اعتبارات همه بخشها و حتی فنی و حرفهای در مجلس انجام میشود، گفت: اگر این نشستها و جلسات برگزار نشود، آموزش فنی و حرفهای و مهارتآموزی اولویت نمایندگان نخواهد بود.
منتظری اضافه کرد: در زمینه فرهنگسازی نیاز است تا جلسات و نشستهای ویژه، فوقالعاده و هدفمند در کمیسیون آموزش و تحقیقات و نیز کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با حضور مسوولان سازمان آموزش فنی و حرفهای طراحی، برنامهریزی و انجام شود.
وی افزود: از سوی دیگر در حوزه فرهنگسازی در خانوادهها نیاز است تا تجربیات موفق سازمان از طریق رسانههای رسمی و معتبر مورد توجه بیشتر و اطلاعرسانی شفاف و روشن قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: جامعه باید باور داشته باشد که راه توسعه و تحول تنها دانشگاه نیست و جوانان برای حضور در بازار کار در مسیر رشد، توسعه و تحول نیاز به مهارتآموزی دارند که این کار از عهده سازمان آموزش فنی و حرفهای با برگزاری کلاسهای تخصصی مهارتآموزی مرتبط با نیاز جامعه و همگام با مدرنترین و پیشرفتهترین تجهیزات بر میآید.
نماینده مردم گرگان و آققلا در ادامه از رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای خواست تا در این مسیر تجهیزات آموزشگاههای فنی و حرفهای گلستان بروزرسانی و نیاز استان در این حوزه برطرف شود.
منتظری اضافه کرد: همچنین لازم است تا در این مسیر پروژههای نیمه تمام استان در این حوزه مورد توجه سازمان باشد و از سوی دیگر سازمان برای ایجاد انگیزه و کار در پرسنل و مربیان خود، توجه و اهتمام ویژه داشته باشد.
نظر شما