اشتغالزایی تعاونی‌های کرمانشاه برای ۵۰ هزار نفر

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از اشتغالزایی تعاونی‌های استان برای نزدیک به ۵۰ هزار نفر خبر داد و گفت: تعاونی‌ راه نجات کرمانشاه از بیکاری است.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، مختار احمدی به مناسبت هفته تعاون(هفتم تا سیزدهم شهریور) در مصاحبه با خبرنگاران ایسنا و ایرنا، از وضعیت تعاونی‌های استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: در حال حاضر نزدیک به ۳۱۰۰ تعاونی فعال در استان داریم که در گرایش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، خدمات، تامین نیاز مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، مصرف، اسکان و اعتبار فعالیت دارند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تعداد افرادی که عضو تعاونی‌های استان هستند را یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: تعاونی‌های استان برای حدود ۵۰ هزار نفر نیز اشتغالزایی داشته اند.

وی یکی از مهمترین گرایش‌های تعاونی در استان را تعاونی های مرزنشینی اعلام کرد و گفت: ۲۹ تعاونی و یک اتحادیه مرزنشینی با عضویت حدود ۲۲۵ هزار نفر در شش شهرستان استان داریم.

به گفته این مسئول، تعاونی‌های مرزنشینی استان کرمانشاه در سال گذشته نزدیک به ۸۳ میلیون دلار صادرات داشتند.

تعاونی، راه نجات کرمانشاه از بیکاری

مختار احمدی در ادامه از اهمیت تعاونی‌ها یاد و خاطرنشان کرد: تعاونی نماد اصلی مردمی کردن اقتصاد و افزایش مشترک مردم در فعالیت‌های تولیدی، خدماتی و ... است.

وی تعاونی‌ها را راهکار اصلی کمک به ایجاد اشتغال در استانی مانند کرمانشاه که با نرخ بیکاری بالایی مواجه است دانست و تاکید کرد: تنها از این طریق است که می‌توان برای جوانان تحصیل کرده جویای کار شغل ایجاد کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه یکی از مهمترین معضلات جوانان برای راه اندازی کسب و کار را نبود سرمایه اولیه دانست و اظهار کرد: می‌توان با تشکیل تعاونی سرمایه‌های خرد افراد را تجمیع کرده و با آن شغل ایجاد کرد.

تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاونی‌ها از اقتصاد کشور نیازمند "مشوق" است

رسیدن تعاونی‌ها به سهم ۲۵ درصدی از اقتصاد کشور بر اساس سیاست‌های اصل ۴۴ موضوع دیگری بود که مختار احمدی به آن اشاره کرد و گفت: اگرچه اکنون نمی‌توان آمار دقیقی از سهم حوزه تعاون در اقتصاد کشور اعلام کرد، اما این سهم زیر ۲۵ درصد است.

وی پایین بودن سهم تعاون از اقتصاد کشور را ناشی از دلایل متعددی دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل مسائل فرهنگی و کار گروهی است که در این حوزه تا حدودی ضعف داریم.

احمدی با تاکید بر لزوم تقویت فرهنگ کار گروهی، این امر را نیازمند کار بلندمدت دانست و خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه کمیته تقویت فرهنگ کسب و کار راه‌ندازی شده است.

وی عامل دیگری که باعث شده حوزه تعاون به جایگاه واقعی خود نرسد را کمبود مشوق‌ها دانست و تاکید کرد: برای آنکه سرمایه‌گذاران برای ورود به حوزه تعاونی ترغیب شوند، نیازمند مشوق‌هایی هم در سطح ملی و هم استانی هستیم.

افتتاح ۲۰۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حوزه تعاون

وی در ادامه اشاره‌ای هم به برنامه‌های هفته تعاون در استان داشت و عنوان کرد: در این هفته پنج تعاونی در حوزه‌های مختلف صنایع دستی، کشاورزی و خدماتی در کرمانشاه افتتاح می‌شود که سرمایه‌گذاری آنها نزدیک به دو هزار میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغال این تعاونی‌ها نیز ۱۳۰ نفر است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیش از ۵۰ برنامه دیگر نیز برای این هفته در سطح استان در نظر گرفته شده، دیدار تعاونگران با نماینده ولی فقیه در استان و استاندار، بازدید از تعاونی‌های استان، برگزاری هفدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر و... را از مهمترین این برنامه‌ها برشمرد.

به گفته احمدی، شعار هفته تعاون امسال نیز "تعاون، اقتصاد مردم نهاد، جامعه عادلانه" تعیین شده است.

کد خبر: 53367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 6 =