به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایلنا، «فرهاد اقطار» درباره باشگاههای مثبت و ارائه خدمات به افراد دارای HIV مثبت، گفت: در سال ۱۴۰۰ در کل کشور ۳۴ باشگاه مثبت داشتیم که به افراد دارای اچ آی وی مثبت خدمات ارائه میدهند.
وی ادامه داد: تعداد این باشگاهها در سال ۱۳۹۹. تعداد این باشگاهها ۴۰ عدد بوده است که به دلیل جمع آوری معتادان متجاهر تعداد این باشگاهها در استانهایی مانند تهران و خراسان شمالی کاهش پیدا کرده است. البته قرار است که دوباره این مراکز فعالیتشان را از سر بگیرند تا بتوانند خدمات خود را به افراد ارائه دهند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: این باشگاهها هم به افراد اچ آی وی مثبت عادی خدمات ارائه میدهند هم افرادی که در پاتوقها هستند و مصرف کنند و احتمال دارد که مبتلا به HIV باشند از این باشگاهها خدمات دریافت میکنند.
اقطار با اشاره به افرادی که در این مراکز خدمات دریافت میکنند، خاطرنشان کرد: در این ۳۴ مرکز در سال ۱۴۰۰. ۶ هزار و ۲۱۵ پرونده فعال وجود دارد که به این افراد نیز خدمات ارائه میشود.
وی، تصریح کرد: سه هزار و ۸۳۲ مرد و هزار و ۸۵۵ زن و ۴۴۱ کودک مبتلا به ایدز هستند و در این مراکز خدمت دریافت میکنند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، تاکید کرد: در این چند سال افراد دارای تست مثبت اچ آی وی بین مصرف کنندگان مواد مخدر نیز کاهش پیدا کرده است. این نیز به دلیل خدماتی است که در مراکز کاهش آسیب به این افراد ارائه شده است.
اقطار درباره خدماتی که در این مراکز به افراد دارای HIV مثبت ارائه میشود، گفت: در این مراکز خدمات آموزشی، وسایل بهداشتی، خدمات درمانی به این افراد ارائه میشود. همچنین اگر نیاز به خدمات پزشکی باشد این افراد به مراجع مرتبط ارجاع میشوند.
وی، تصریح کرد: در این برنامه یک هماهنگی بسیار خوبی بین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت نیز وجود دارد و براساس هماهنگی سازمان بهزیستی با وزارت بهداشت خدمات بهداشتی به این افراد ارائه میشود. لازم به ذکر است یکی از بزرگترین اهداف برنامههای کاهش آسیب ناشی از اعتیاد و باشگاه مثبت، ارائه آموزشهای مناسب به خدمت گیرندگان است.
مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور همچنین در پایان یادآور شد: یکی از برنامههای سازمان بهزیستی کشور در سال جاری این است که به مراکز کاهش آسیب یارانه درمان اعتیاد به عنوان یاری برگ ارائه شود تا افرادی که متمایل به درمان دارند به صورت رایگان به مراکز اقامتی میان مدت یا سرپایی معرفی شده و تحت درمان قرار گرفته و به عنوان معتاد متجاهر به مراکز ماده ۱۶ معرفی نشوند.
نظر شما