به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، بهزاد وحیدنیا افزود: بهزیستی در صورت تامین منابع میتواند در سایر دعاوی مرتبط با زوجین نیز مداخله کند چراکه این سازمان زیرساخت های لازم تخصصی، ظرفیت پاسخدهی در مراکز مشاوره در تمام شهرستانهای کشور و ظرفیت سامانهای گردش کار مشاورههای خانواده را دارا است.
وی تصریح کرد: مداخله روان شناختی در طلاق توافقی مداخله سخت است و پیچیدگی های خاص خود را دارد چون ۲ طرف برای طلاق توافق کردهاند اما در طلاقهای یکطرفه، حداقل یک طرف به دنبال ترمیم روابط است و میتوان مداخلات تخصصی بهتری انجام داد.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موضوع مشاوره روانشناختی خانواده خاطرنشان کرد: به استناد قوانین موضوعی بند ۱۰۴ قانون ششم توسعه و تبصره ۱۶ قانون حمایت از خانواده، مراکز مشاوره خانواده در تعامل با قوه قضائیه، دعاوی مربوط به طلاقهای توافقی را مدیریت میکنند و خدمات مشاورهای را برای زوجین در آستانه طلاق ارائه میدهند و ۱۱۷۰ مرکز مشاوره تحت نظارت سازمان بهزیستی در این موضوع مشارکت دارند.
وحیدنیا افزود: خدمات مشاورهای در تمام شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر ارائه می شود و ظرفیت تامین ارائه خدمات مشاورهای به شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر را هم داریم اما اجرای آن منوط به تامین بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه است.
وی اضافه کرد: در طلاق توافقی در ۵ استان مداخله داشتیم که دستاوردهای مطلوبی در سازش اولیه در پی داشت. از سال ۹۵ در تعامل سه جانبه بین شورای اجتماعی کشور، قوه قضائیه و بهزیستی برای مداخلات طلاق توافقی، میزان سازش اولیه زوجین رو به رشد بوده و به نظر می رسد خدمات به مرور کیفی تر شده است.
وحیدنیا گفت: سازمان بهزیستی کشور تلاش دارد برای پایداری سازش و مراقبت بعد از سازشها، پیشنهاداتی در قالب برنامه ملی به سازمان امور اجتماعی ارائه کند.
براساس آخرین آمار موجود ازدواج و طلاق ثبت احوال تنها در فصل پاییز ۱۴۰۰، جمع طلاق ۵۰ هزار و ۸۴۹ مورد بوده است.
نظر شما