به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، محسن جعفری نژادبسطامی توضیح داد: این گونه نادر و با ارزش تاکنون در مناطق استان همدان مشاهده و ثبت نشده بود که با مدد "پدرام شوبیری" یکی از عکاسان حیات وحش استان همدان توانستیم ثبت زیبایی از این پرنده در شرف تهدید انقراض نسل داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ثبت تصاویر دال سیاه در منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر صورت گرفته است، افزود: براساس این گزارش دال سیاه یا کرکس سیاه نوعی لاشخور بزرگ است که در کوهستانها و دشتهای دور افتاده، آشیانهاش را روی درختها و روی صخرههای لب پرتگاهها میسازد.
جعفری نژادبسطامی خاطرنشان کرد: دال سیاه ۹۵ تا ۱۰۵ سانتیمتر است، از لحاظ اندازه و طرح بدن در حال پرواز شبیه دال است با این تفاوت که سر بزرگتر و منقاری کلفتتر دارد و دمش درازتر و در انتها تا حدی سهگوش است اما گاهی بر اثر فرسایش به دم دال شباهت پیدا می کند.
وی اضافه کرد: تفاوت دیگرش پر و بال قهوهای دودهای یکدست است که از دور سیاه بهنظر می رسد. پوشپرهای بالش تیرهتر از شاهپرهاست و سطح زیرین بالها مانند بال دال، راه راه ندارد. گردنش بدون پر با پوستی به رنگ صورتی آمیخته با آبی است و در اطراف گردن یک شِـنِـل قهوهای رنگ دارد. رفتار و صدایش مانند دال است و تا اندازهای تکزی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه این پرنده معمولاً تمام طول سال را در یک منطقه میماند و فقط به مناطقی که از زمستانهای سخت برخوردارند مهاجرت میکند، گفت: خوردن طعمههای مسموم و کاهش لاشهها در دو قرن اخیر نسل دال سیاه را در بسیاری از کشورهای اروپایی و شمال آفریقا بر انداخته است. در مقابل اقدامات حفاظتی و تغذیه داوطلبانه تعداد دالهای سیاه را در برخی مناطق افزایش دادهاست که مهمترین نمونه در کشور اسپانیا است.
نظر شما