به گزارش آتیه آنلاین به نقل از تسنیم، دنیای کتاب در یک سال گذشته در جهان، همانند دیگر بخشها، متأثر از ویروس کرونا جستان و خیزان به کار خود ادامه داد. انتشار تعداد قابل توجهی از آثار به تعویق افتاد و کسب و کارهای فعال در این حوزه اعم از ناشران و کتابفروشیها، مجبور به تعدیل نیرو شدند. با این همه، کتاب در سال میلادی گذشته همچنان کورسوی امیدی را به روی جهان تاریک مردم جهان گشود؛ چه بسیار آثاری که در وانفسای پس از کرونا مجال و فرصتی شد برای دوباره زیستن.
طی یک سال گذشته میلادی، آثار متعددی منتشر شد که مورد توجه مخاطبان در سراسر جهان قرار گرفت. انتخابهایی که گاه براساس شرایط جدید تحت تأثیر کرونا صورت گرفت یا تحت تأثیر اتفاقات اجتماعی و رویدادهای مهم سیاسی رقم خورد. بنا بر اعلام سایت آمازون که معمولاً یکی از مراجع اصلی در معرفی پرفروشترین آثار در حوزه نشر است، پرفروشترین کتاب در سال گذشته میلادی به کتابها در حوزه خاطرات اختصاص دارد. در این بخش کتاب خاطرات اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، در صدر قرار دارد و پس از آن، کتاب خاطرات مری ترامپ، برادرزاده ترامپ قرار دارد؛ گویا رقابت بین ترامپ با حزب مقابل همچنان ادامه دارد.
کتاب «خیلی زیاد اما همیشه ناکافی» که پیش از انتخابات آمریکا به قلم مری ترامپ منتشر شد، به زندگی خانوادگی رئیس جمهور پرحاشیه آمریکا پرداخته است؛ کتابی که تاکنون به زبانهای مختلف از جمله فارسی ترجمه شده و از همان ابتدا مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. مری ترامپ در این اثر به تحلیل روانشناختی عمویش براساس پیشینه خانوادگی او و تأثیر پدر سختگیرش در تبدیل شدن دونالد به یک هیولا میپردازد.
کتاب خاطرات اوباما که با نام «سرزمین موعود» منتشر شده، از همان ابتدای کار با استقبال پرشور مواجه شد و طی 24 ساعت پس از انتشار قریب به یک میلیون نسخه از آن به فروش رفت. رئیس جمهور سابق آمریکا در این کتاب 768 صفحهای از خاطرات خود از دوران پیش از ورود به عرصه سیاست، چالشهای موجود در مسیر ازدواجش، مشکلاتی که در دوران ریاست جمهوری خود با حزب جمهوریخواه به عنوان یک رئیس جمهوری سیاهپوست داشته و سیاستهای نژادپرستانه ترامپ گفته است.
حاکم شدن سایه سیاه کرونا و دنیای عجیب و ناشناخته پس از آن سبب شد تا در ماههای ابتدایی سال 2020 آثاری که در رابطه با پاندمیهای همهگیر نوشته شده است، بیشتر مورد توجه قرار گیرند. براساس گزارش گاردین، آثار درخشانی چون «طاعون» آلبر کامو دوباره مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و برای مدتی در صدر پرفروشهای کتاب قرار گرفت. داستانی که در آن نویسنده به خوبی ماجرای همهگیری طاعون در یکی از شهرهای الجزایر را به خوبی به تصویر میکشد.
پس از آن باید از کتاب «روزنوشت سال طاعون» اثر دنیل دوفو یاد کرد. رمان «همنت» اثر مگی اُفارل نیز از جمله آثاری است که باید در این دسته قرار داد. کتابی که نویسنده در آن داستان یک عشق در چهار قرن پیش و تحت تأثیر قرار گرفتن روابط اجتماعی میان مردم زیر سایه شوم یک بیماری همهگیر روایت میکند. این رمان به جای زندگی ویلیام شکسپیر نمایشنامه نویس معروف انگلیسی، بر زندگی اَن هتوی، همسر وی، تمرکز دارد و سوگ و ماتم این خانواده در غم مرگ پسر نوجوانشان بر اثر طاعون را روایت میکند، آن هم با قدرتی که به زمان و مکان خاصی محدود نیست.
«جایی که خرچنگها آواز میخوانند» عنوان اثر دیگری از فهرست پرفروشها است که نیویورک تایمز نیز آن را معرفی کرده است. کتاب به قلم دیلیا اونز نوشته شده و در واقع دروازه او به دنیای شهرت است. داستان درباره دختری است که در کنار مردابی به همراه پدرش زندگی میکند، اما کشف یک جسد زندگی او را تحتالشعاع خود قرار میدهد. داستان اونز علاوه بر تم جنایی که دارد، از منظر توجه به محیط زیست نیز مورد تشویق قرار گرفته است.
کتاب در سال 2019 نیز جزو آثار پرمخاطب دستهبندی شد اما در ابتدای سال 2020 از فروش آن کاسته شد؛ امری که ممکن است به شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر بازار کتاب بازگردد. اما در نیمه دوم سال 2020 دوباره توانست به جمع پرفروشترین آثار بازگردد.
کتاب جدید جان گریشام، نویسنده مطرح آمریکایی، که در اکتبر 2020 روانه کتابفروشیها شد نیز در فهرست آثار پرمخاطب در سال گذشته قرار دارد. این نویسنده که سالها است به دلیل انتشار رمانهای حقوقی در جهان مطرح است، اینبار کتاب «زمانی برای بخشش» را به مخاطبان آثارش ارائه کرد؛ داستان یک دادگاه قتل که مردم یک شهر کوچک در میسیسیپی را به دو دسته تقسیم میکند.
«بازگشت» از نیکلاس اسپارکس در رتبه بعدی این فهرست قرار دارد. اسپارکس در این رمان داستان پزشکی را روایت میکند که در نیروی دریایی خدمت میکند و پس از بازگشتش از افغانستان به کارولینای شمالی، دو زن زندگی او را تغییر میدهند.
تأثیر اتفاقات اجتماعی نیز بر بازار کتاب در سال 2020 قابل تأمل است. مرگ دلخراش جورج فلوید در آمریکا که در پی آن، اعتراضات مردمی را در کشورهای مختلف از جمله آمریکا به راه انداخت، سبب شد تا کتابهایی که شخصیت اصلی آن را سیاهپوستان تشکیل میدهند، برای مدتی در صدر توجه مخاطبان قرار گیرد. از جمله این آثار میتوان به کتاب دوم بریت بنت با عنوان «نیمه در حال گمشده» اشاره کرد؛ کتابی که قرار است مینیسریالی نیز براساس آن تولید شود.
کتاب بنت که پیش از این نیز جزو پرمخاطبترین آثار قرار داشت، به زندگی چند نسل از یک خانواده در طول سالهای دهه 1940 تا دهه 1990 میپردازد. این داستان بر محور زندگی دو خواهر دوقلوی سیاهپوست نگاشته شده است.
نظر شما