حسین محمدصالحی؛ عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با آتیه آنلاین در رابطه با افزایش قیمت برخی از نهاده های دامی و اساسی در روزهای اخیر گفت: ارز ترجیحی در سالهای گذشته بیشتر به واردات نهادههای دامی، کالاهای اساسی، تجهیزات پزشکی و دارو اختصاص مییافت، قبول داریم که با حذف این ارز بسیاری از رانتها، اختلاسها و فسادهای اقتصادی کمتر میشود ولی نمیتوان این را نادیده گرفت که با حذف ارز ترجیحی فشار بیشتری بر مردم وارد خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی در فضای بازار تأثیر روانی زیادی از خود به جا گذاشته است، گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهادههای دامی سبب شده تا به بازار تنش وارد شود که در نتیجه گوشت قرمز هم با افزایش قیمت مواجه شد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم که سال گذشته شاهد خشکسالی شدید در کشور بودیم، به همین دلیل کشاورزان دچار مضیقه شدند، با این حال بانک کشاورزی وام های مربوطه را تمدید نمی کرد و این امر باعث فشار بیش از پیش بر کشاورزان شد.
این نماینده مجلس گفت: حذف ارز ترجیحی از نهادهها سبب افزایش قیمت گوشت مرغ و گوسفند، شیر و لبنیات دیگر شد که با برنامههای حمایتی دولت قیمت چنین محصولاتی در تابستان و پاییز متعادل میشود.
صالحی با اشاره به اینکه وضع نهاده های دامی در سطح کشور نامناسب است، تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی از نهاده های دامی، نرخ این محصولات را افزایش داده است، انتظار می رود دولت و مجلس تدابیری برای مدیریت بازار داشته باشند البته در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی اعلام قیمت کرده و حتی محصولاتی را که جز محصولات استراتژیک بودند و سالهای قبل اعلام قیمت نمیکرد، امسال اعلام قیمت کرده است.
وی بیان کرد: یکی از راهکارهای کاهش یا ثابت ماندن قیمت کالاها این است که دولت به شکل تضمینی محصولات اساسی که در سبد خریداران تفاوت قیمت زیادی ایجاد کرده را از دامداران و کشاورزان خریداری کند.
صالحی در پایان گفت: امیدواریم که دولت با تمام مساعی و تلاش خود برای کنترل تورم در این عرصه مهم و در کمک به محروم مردم تلاش کند و موفق باشد.
نظر شما