«مددکاری اجتماعی»، امیدوارکننده‌ترین رشته در مداخلات پیشگیرانه

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: امیدوارکننده‌ترین رشته در مداخلات پیشگیرانه، درمان و توانمندسازی «مددکاری اجتماعی» است.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایرنا، محمد نصیری در نخستین وبینار ملی مددکاری اجتماعی و تغییرات اقلیمی افزود: تغییرات اقلیمی یک فرآیند و موضوع اجتماعی است که با مداخلات صحیح پیشگیرانه، درمان و توانمندسازی باید قابلیت کاهش اثر و کنترل آثار سوء را داشته باشد.

وی با بیان اینکه بیشترین مداخله در دهه گذشته ناشی از حوادث طبیعی بوده است، افزود: سال جاری ۲ حادثه خشکسالی اصفهان و مدیریت آب خوزستان جریان‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار داد.

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تغییرات اقلیمی را یک فرآیند و موضوع اجتماعی معرفی کرد و با اشاره به آمار حاشیه‌نشینی از سنوات گذشته تاکنون، گفت: در بررسی علل، مقوله مهاجرت مطرح شد به‌طوری که بزرگترین پهنه در مهاجرت جنوب شرق و بزرگترین پهنه پذیرش استان‌های شمالی کشور بودند.

نصیری، با طرح این سوال که آیا سازمان بهزیستی کشور به عنوان خواستگاه مددکاری اجتماعی اقدامی در حوزه محیط زیست یا تغییرات اقلیمی انجام داده‌ است، پاسخ داد: نشست ملی مددکاری اجتماعی و تغییرات اقلیمی تلنگری است که بدانیم امیدوارکننده‌ترین رشته در مداخلات پیشگیرانه، درمان و توانمندسازی، مددکاری اجتماعی است.

معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه باید به مهمترین ابزار(مددکاری اجتماعی) تجهیز شویم، در پایان یادآور شد: اکنون باید در زمینه حاشیه‌نشینی، زن سرپرست خانوار، فقر مطلق و دیگر حوزه‌های اجتماعی سخن بگوییم و مطالبه‌گر باشیم تا کاهش مخاطرات را شاهد باشیم.

با مددکاری اجتماعی و مسئله تغییرات اقلیمی در راستای گسترش عدالت اجتماعی گام برمی‌داریم

نرجس خاتون اسعدی خلیلی سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور نیز در این وبینار گفت: تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات آسمانی از عوامل جهت‌دهنده تغییرات اقلیمی هستند؛ ایران هم در کمربند خشک زمین قرار دارد، این موضوع هم مزید بر علت شده و تغییرات را ملموس‌تر می‌کند.  

وی اضافه کرد: تغییرات اقلیمی در ۴ سده اخیر سبب شده بسیاری از مناطق نیمه‌خشک به خشک تبدیل شوند. بدون شک، تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان‌ها اثرگذار است و باید مورد توجه قرار گیرد؛ بنابراین تلاش می‌کنیم با توجه به مددکاری اجتماعی و مسئله تغییرات اقلیمی در جهت گسترش عدالت اجتماعی گام برداریم.

بر اساس این گزارش، وبینار علمی تخصصی مددکاری اجتماعی و تغییرات اقلیمی به مناسبت روز مددکاری اجتماعی با حضور دکتر «زهرا تقی‌زاده»  رئیس جهاددانشگاهی واحد الزهرا، «ابوالفضل پرپنجی»  مدیرکل کمیته امداد استان تهران و جمعی از اساتید دانشگاه و محققان با همکاری سازمان بهزیستی کشور و جهاد دانشگاهی واحد الزهرا برگزار شد.

کد خبر: 48843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 6 =