به گزارش آتیهآنلاین، دکتر مازیار ایکانی افزود: با ارزیابی اینکه عوارض این بیماریها میتواند پیشرونده باشد و علاوه بر ایجاد خطر سلامتی، سبب افزایش هزینههای درمان چه در بخش بستری و نیز سرپایی شود، تصمیم به تشکیل پرونده بیماران مزمن در مراکز درمانی تأمیناجتماعی گرفته شد و ابتدا در سامانه (HIS) بیمارستانی، روند شناسایی و تشکیل بیماران مزمن آغاز شد.
وی اظهار کرد: بیش از ۲ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۷۶۱ پرونده الکترونیک بیماران مزمن در مراکز ملکی تأمیناجتماعی در یک سال و نیم اخیر و تا پایان آذر امسال، تشکیل شده است که ۲۸.۹۱ درصد این بیماران دارای دیابت، ۴۵.۴۲ درصد دارای فشارخون، ۱۳.۹ درصد بیماریهای قلبی عروقی، ۶.۲۱ درصد بیماریهای اعصاب و روان، ۴.۸۹ درصد هایپوتیروئید (کمکاری تیروئید) و ۱.۴۷ درصد آسم و COPD (بیماری انسدادی مزمن ریه) هستند.
معاون طب کار و پیشگیری سازمان تامیناجتماعی همچنین از ارائه بیش از ۱۰۰ ساعت آموزش در سه سطح پزشک، پرستار و کارشناس تغذیه برای اجرای طرح پیشگیری و درمان بیماریهای دیابت و فشارخون خبر داد و گفت: بر اساس راهنماهای بالینی (گایدلاین) وزارت بهداشت، نسبت به کنترل این بیماریها اقدامات لازم را انجام میدهیم تا از روند رو به رشد بیماریها جلوگیری و از عوارض آنها کاسته شود.
ایکانی تصریح کرد: به این ترتیب، ضمن مراقبت از بیماران، بار مالی هزینههای درمان نیز کاهش مییابد. همچنین برای ارائه خدمات مناسب، نظام ارجاع برای این بیماران در سیستم (HIS) راهاندازی شد.
نظر شما