مددکاران از روند رو به افزایش طرد اجتماعی پیشگیری کنند

عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر گفت: لازم است که مددکاران اجتماعی با مداخلات تاثیرگذار از روند روبه افزایش طرد اجتماعی پیشگیری کنند.

به گزارش آتیه‌آنلاین، کاظم قجاوند روز چهارشنبه در چهارمین کنگره آنلاین بین‌المللی و سی و ششمین همایش مددکاری اجتماعی در ایران به مناسبت روزهای ملی و جهانی مددکاری اجتماعی افزود: حدود نیم قرن است که طرد اجتماعی در حوزه مددکاری اجتماعی ورود پیدا کرده است و در سالهای اخیر در کشورما نیز این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.
 وی اظهار داشت: گروه هایی مانند زنان، فقرا و گروه های مختلف در جامعه حضور کمرنگ تری پیدا می کنند و مفهوم طرد اجتماعی را بیشتر لمس می کنند.
وی بیان کرد: طرد اجتماعی می تواند آثار بسیاری را در جامعه نشان دهد. طرد اجتماعی باعث کاهش انسجام و همبستگی اجتماعی خواهد شد. دیگر اینکه این روند می تواند باعث نابرابری های اجتماعی شود.
وی افزود: یکی دیگر از آثار طرد اجتماعی این است که عدم پیشرفت برنامه های اجتماعی و کاهش میزان مشارکت اجتماعی مردم خواهد شد.  
قجاوند اشاره داشت: طرد اجتماعی درگیری های ذهنی و عاطفی را در مردم افزایش خواهد داد و دیگر اینکه این مضوع باعث دوقطبی شدن فضای جامعه خواهد شد.
عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر گفت: مددکاران اجتماعی با شیوه های موثر ادغام اجتماعی را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
رسیدن به جامعه امن هدف اصلی مددکاری اجتماعی
طیبه جعفری رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران شعبه خوزستان نیز در این همایش گفت: هدف اصلی و مهم مددکاری اجتماعی رسیدن به جامعه امن و پایدار است.
وی تصریح کرد: در بحث توانمندسازی افراد آسیب دیده مسائل و مشکلات بسیاری وجود دارد که باید همه در این زمینه تلاش کنند.
وی ادامه داد: موارد بسیاری از زنان و مردانی وجود دارد که مرتکب جرم هایی شده و دوره محکومیت را گذرانده اند اما پس از آن نتوانسته اند در جامعه حضور موفق داشته باشند و جامعه آنها را نپذیرفته است.
وی توجه ویژه به اینگونه افراد را بسیار مهم و اساسی دانست و گفت: پذیرفتن این افراد در جامعه می تواند در زندگی شخصی ابن اراد هم تاثیر مثبت و موثری داشته باشد.
همه نهادها به ادغام اجتماعی توجه کنند
ندا هاشمی پور رییس انجمن مددکاران اجتماعی استان هرمزگان نیز در این همایش گفت: همه نهادهای اجتماعی باید به ادغام اجتماعی توجه داشته باشند تا افراد به زندگی عادی برگردند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال در افغانستان ممکن است افرادی با چنین شرایطی به دلیل یکسری شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در امر مسیر با مشکل مواجه می شوند که باید به آنها توجه خاص شود.
کد خبر: 47607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =