به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، دکتر محمداسماعیل مطلق در «نشست مشترک دبیرخانه شورای عالی سلامت وامنیت غذایی با شورای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران» ضمن اظهار خرسندی از فرصت به وجود آمده برای تعامل با دانشکده بهداشت بیان کرد: این شورا و دبیرخانه زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری است که جلسات آن با حضور نمایندگان ۱۴ وزارتخانه و دو معاون ریاست جمهوری تشکیل میشود.
وی خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد سیاستهای سلامت و برنامههای مرتبط با آن، به خارج از وزارت بهداشت و ۲۵ درصد آن به وزارتخانه و واحدهای درونی مرتبط است و دبیرخانه شورای عالی وظیفه هماهنگی ارتباطات برون و درون سازمانی را در راستای ارتقا کمی و کیفی سلامت به عهده دارد.
مطلق عنوان کرد: دبیرخانه شورای عالی براساس درخواست وزیر بهداشت، اتاقهای فکری راهاندازی کرده تا ضمن آینده نگری در نظام سلامت و پایش آن، کارهایی انجام دهد که آثار و نتایج آنها برای مردم و جامعه ملموس باشد. لذا در این راستا و باتوجه به اینکه تاکنون آینده نگری در رابطه با سلامت مغفول مانده است، نظرات مشورتی اساتید مجرب، دانشگاهیان و به خصوص اساتید دانشکده بهداشت که نقش بسزایی در این زمینه دارند میتواند بسیار موثر باشد.
وی افزود: علاوه بر ارتقای کمی و کیفی جامعه در رابطه با سلامت جسم، روان، اجتماعی و معنوی که در دستور کار دبیرخانه شورای عالی قرار دارد، باید موضوعات متفاوتی مثل تغییر اقلیم، خشکسالی، فرونشست زمین، جمعیت و ... با همکاریهای بین بخشی با وزارتخانهها و دستگاههای متولی و هماهنگی بین آنها مطرح و درصورت نیاز سند راهبردی و برنامه عملیاتی موردنظر تدوین شود.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست با مرور تاریخچه مختصری از دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، عنوان کرد: این دبیرخانه در سال ۱۳۸۴ بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه تشکیل شد؛ هرچند که قبل از آن هم با نامهای دیگر، فعالیتهایی در این زمینه صورت میگرفت.
دکتر کاظم ندافی، افزود: در سال ۱۳۹۰ کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان تشکیل شد و نهایتا با پیگیریهای وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۵ شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و وظایف و ترکیب اعضای آن در ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه گنجانده شد. لذا دانشکده بهداشت با توجه به ظرفیت علمی بالا و در اختیار داشتن اساتید مجرب میتواند به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در زمینه تدوین و تولید شواهد برای تهیه اسناد ملی و راهبردی کمک کند.
وی اظهار کرد: از حدود ۵۵ سال پیش دورههای MPH در دانشکده بهداشت برگزار شده که هدف آن تربیت مدیران توانمند برای حوزه اجرایی بهداشت کشور بوده است و در حال حاضر این دانشکده با ۱۱۵ عضو هیات علمی در زمینههای مختلف سلامت عمومی میتواند در حوزههای مختلف در کنار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی باشد.
دکتر عباس استاد تقیزاده، مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشکده در خصوص تغییر اقلیم و تدوین سند مرتبط با آن توضیحاتی را ارائه و عنوان کرد: برای جلوگیری از غافلگیری در بعضی از حوزهها، نیاز به تولید شواهد و کار دائم با رویکرد آینده نگری است. البته در دانشگاه تهران و دانشکده بهداشت بسیاری از این شواهد تولید شده وجود دارند که باید تبدیل به سیاست و سیاست تبدیل به عمل شود. وی افزود که در حال حاضر فاصله بین سیاستگذاری و عمل زیاد است و بایستی این فاصله را کاهش داد که امید است دبیرخانه شورای عالی بتواند در این زمینه گامهای مناسبی بردارد.
در ادامه جلسه دکتر امیرحسین تکیان، معاون بینالملل دانشکده و مدیر گروه سلامت جهانی نیز گفت: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی جایگاه مهمی دارد و به عنوان جایگاه بین بخشی میتواند به اهداف نظام سلامت کمک کند و در این حیطه بایستی سعی شود نقش و اهمیت این دبیرخانه و شورا در دستگاه تصمیم گیری کشور بهتر و بیشتر شناخته شود.
در انتهای جلسه، دکتر ندافی اظهار کرد: دانشکده بهداشت با توجه به تخصصهایی که در آن وجود دارد میتواند به نظام سلامت کمک کند. لذا کمک به تدوین سند تغییر اقلیم که سند ارزشمندی است میتواند گام نخست در این زمینه باشد. همچنین دانشگاه و دانشکده بهداشت با توجه به رسالت خود میتواند در زمینه ارتقا دانش سلامت جامعه از ظرفیتهای صدا و سیما نیز استفاده کند که باید مورد توجه قرار گیرد.
در پایان نیز دکتر مطلق افزود: با توجه به تخصص دانشکده بهداشت، دبیرخانه نیازمند کمک و همیاری آنها در زمینه تدوین سند تهدیدات سلامت در آینده، سند تاب آوری و سند تغییر اقلیم است.
گفتنی است، در این نشست دکتر محمداسماعیل مطلق، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، دکتر کاظم ندافی، رییس دانشکده بهداشت؛ دکتر علی جعفری پویان، معاون آموزشی دانشکده، دکتر امیرحسین تکیان، معاون بین الملل دانشکده و مدیر گروه سلامت جهانی، معاونان و مدیران گروههای آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیران و کارشناسان دبیرخانه شورایعالی حضور داشتند.
نشست مشترک دبیرخانه شورای عالی سلامت وامنیت غذایی با شورای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای همکاری بین دبیرخانه شورای عالی سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
نظر شما