دنیا به رویاپردازی بیشتری نیاز دارد

هنرمند تقدیر شده در جشنواره قصه‌گویی گفت: قصه‌گوها دنیای ما را از رباتی شدن و ما را از آدم ماشینی شدن نجات می دهند. به خاطر همین دنیا به قصه‌گویی و رویاپردازی بیشتری نیاز دارد.

محبوبه حمیدی در گفتگو با آتیه آنلاین، با بیان این که در بیست و سومین جشنواره قصه گویی «چله قصه‌ها» در سطح استان یزد رتبه شایسته تقدیر را کسب کرده است، گفت: قصه گوها دنیای ما را از رباتی شدن و ما را از آدم ماشینی شدن نجات می دهند. آنها باعث دوستی کودکان با پدرها، مادرها، پدربزرگها، مادربزرگها و باعث دوستی انسانها با انسانیت، گیاهان و درختان شوند. به خاطر همین دنیا به قصه گویی و رویاپردازی بیشتری نیاز دارد.

وی تاکید کرد: قصه گویی آدم را از وضعیت حال حاضر که شاید خیلی خوشایند نباشد به جهانی بهتر و برتر می برد؛ جهان ایده الی که همه ما سعی میکنیم به آنجا برویم. این شاید یکی از برجسته ترین کارکرد هنر باشد که جهان بهتری را به ما نشان می دهد و در ما این انگیزه را ایجاد میکند تا چنین جهانی را همینجا برای خودمان و دیگران بسازیم.

حمیدی افزود: از طرف دیگر، شنیدن قصه از زبان مادربزرگ یا از زبان قصه گو یک حال خوب است، حال خوبی که خیلی ها حاضرند حتی برایش هزینه بپردازند. به خاطر همین قصه گویی یک شغل هم هست؛ ضمن این که «قصه درمانی» هم در دنیا جای خود را محکم کرده و هر روز گسترده تر از قبل می شود.

وی در خصوص علاقه خود به ادبیات داستانی گفت: در دوران دبیرستان به درس انشا علاقه داشتم و حتی برای شاگردهای خوب کلاسمان هم انشا می نوشتم. در دانشگاه علوم اجتماعی و مدیریت خانواده خواندم و بیشتر با دنیای آدمها و کودکان آشنا شدم و الان هم در پیش دبستانی و دبستان مشغول آموزش دادن به کودکان هستم.

این هنرمند تقدیر شده در جشنواره قصه گویی افزود: از زمانی که یادم می آید به معلمی علاقه داشتم و هنوز هم کودک درونم شاد و پر انرژی است و با بچه ها حالم خوب است. سعی می کنم در کلاس در کنار مسائل آموزشی و علمی، مسائل اجتماعی و فرهنگی را با کودکانم کار کنم.

دنیا به رویاپردازی بیشتری نیاز دارد

وی ادامه داد: در مسیر قصه گو شدن مشکل خاصی نداشتم و همه بخوبی همراهیم کردند، مخصوصا همسرم. از پدر، مادر، برادرها و خواهرهایم و از دخترهای خوبم هم ممنونم.

حمیدی در خصوص ورودش به دنیای قصه گویی گفت: اولین بار در صفحه اینستاگرام آقای مهدی آرایی، کارشناس کانون پرورش فکری استان یزد و قصه گو و داور بین المللی قصه گویی، خبر برگزاری مسابقه قصه گویی را دیدیم و با راهنمایی های ایشان، با فوت و فن قصه گویی آشنا و به این هنر علاقه مند شدم.

وی در توضیح فرایند قصه گویی گفت: قصه گفتن، تولد مجدد قصه ای است که قبلا به شکل کتاب چاپ شده ولی حالا در دنیای محاوره، دوباره به شکلی جدید خلق می شود.

این قصه‌گوی یزدی افزود: قصه گو از بین تعداد زیادی حکایت و داستان، با وسواس زیاد قصه ای را انتخاب، بازنویسی و پردازش می کند. سپس آن را با زبان بدن و میمیک صورت، ترکیب و به نحوی به مخاطبان ارائه می کند که شنونده و بیننده، در ذهنش به راحتی قصه را تصویرگری می کند و نتیجه این تصویرگری، لذتی شیرین است.

وی در خصوص حضورش در فضای مجازی گفت: دنیای مجازی پر از آموزشهایی است که لازم دارم. خودم در صفحه اینستاگرامم گاهی داستانک، داستان و قصه منتشر میکنم و گاهی هم متنی را دکلمه می کنم و نشر می دهم.

کد خبر: 46712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 11 =