به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر که طی سالیان گذشته علاوه بر کمک رسانی و امدادگری، در بحرانهای طبیعی مانند سیل، زلزله و طوفانها هم به مردم شهرها کمک رسانی و خدمت گذاری می کردند حالا طی چند سال گذشته رویکردی جدید نسبت به کمک رسانی به مردم مناطق محروم حاشیه شهرها و روستاها داشته است.
این رویکرد جوانان داوطلب جمعیت هلال احمر از نوع امدادگری بحران ها به امدادگری اجتماعی و آموزشی و فرهنگی تغییر وضعیت داده است که با کمک مسوولان جمعیت هلال احمر توانستند به نتایج خوبی در اجرای این گونه طرح ها برسند.
طرح پیشگامان پیشرفت و توسعه یکی از بهترین فعالیت های جوانان داوطلب جمعیت هلال احمر است که توانسته به مردم حاشیه شهرها و روستا ها و حتی محلات محروم داخل شهرها کمک شایانی برساند.
در برنامه طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار که ششم آبان ماه جاری برگزار شد سه طرح و سامانه خدمات رسان به نام توت (توسعه و تحول محلات)، بانک زمان و طرح جوانان پیشگامان پیشرفت و توسعه افتتاح شد.
محمد گلفشان در خصوص آخرین اقدامات لازم جهت اجرای طرح پیشگامان پیشرفت گفت: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تازه وارد این موضوع شده است چرا که در گذشته سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر مجری این طرح در محلات حاشیه شهرها و روستا در سطح کشور بوده است.
وی ادامه داد: اقداماتی که امدادگران سازمان داوطلبان هلال احمر در مناطق مورد نظر انجام دادند، شامل کمک هزینه های بشردوستانه، کمک هزینه های دارویی و بسته های غذایی بوده است که توسط امدادگران این مجموعه در بین مردم آسیب پذیر و محروم محلات معین توزیع شده است.
گلفشان افزود: کاری که امسال بر عهده ما قرار دارد در بحث توانمندسازی جوانان مناطق محروم است که در طرح پیشگامان پیشرفت هدف اصلی ۲۰۲۰ منطقه مورد نظر است، در حال حاضر ۳۰۰ منطقه اقدامات کمک هزینه های معیشتی را توسط سازمان جوانان هلال احمردریافت کرده و مجموعه اقدامات نیز در مرحله بعدی اجرایی خواهد شد.
به گفته رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در گذشته نیز جلساتی از ۲ سال پیش به منظور مبارزه با فقر آغاز شد و آسیب های این موضوع مورد بحث قرار گرفت که موضوع حاشیه نشینی و نقاط بحران زده از محورهای اصلی این طرح بود.
محمد نصیری افزود: برای بررسی این مساله لازم بود به برخی از موضوعات نگاه ویژه تری داشت. جهت برطرف شدن آسیب های ناشی از فقر، تحقیقات زیادی برای توانمند سازی محلات محروم انجام شد و محله هرندی در شهر تهران انتخاب شد.
وی انجام کار مضاعف با همکاری و ظرفیت مردم را از اهداف این طرح ذکر کرد و ادامه داد: در این طرح مردم و خاصه جوانان فعالیت برای احیای محله با توجه به الگویی که قرار داده شده بود را آغاز کردند.
علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار گفت: در مورد فقر دو دیدگاه وجود دارد که منشأ اقتصادی و فرهنگی مطرح است. منشا فرهنگی دلیل اصلی فقر است چرا که دید اشتباهی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر کسی ثروت دارد به همه چیز رسیده و دیدگاهی که از فقر راه نجاتی نیست نیز غلط است.
وی ادامه داد: در جلساتی که مبنی بر محرومیت زدایی محلات داشتیم، زمان را دارایی همه انسان ها دانستیم و آن مرکز و اصل دارایی است تبدیل زمان اگر به عنوان تمدن سازی مطرح شود می تواند منشا تحول باشد. بدانیم اگر وقت را تبدیل به عمل صالح نکنیم زیان کار هستیم و همه وقت ها هم یکسان نیستند.
آقامحمدی افزود: باید بتوانیم این مبنای فرهنگی را اصلاح کنیم تا افراد زمان خود را قدر بدانند و آنچه که به عنوان بانک زمان مطرح کردیم بر همین اساس است.
وی افزود: در قضیه بانک زمان بیکاری معنا ندارد، هرکسی می تواند با وقت و مهارتی که دارد به دیگران کمک کند. نقطه آغاز ما در یک کار بزرگ برای ارتقای جامعه از طریق دانستن مسئله اهمیت زمان است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیان جزئیات طرح پرداخت و گفت: جلسه ای هر هفته در دروازه غار و محله شهید هرندی با حضور ۱۰ مدرسه و شورای مدارس به همت وزارت آموزش و پرورش انجام می شود، لیست ضعف و قوت تحصیلی دانش آموزان مشخص شده و به دست کسانی که توانایی حل این ضعف ها را دارند داده خواهد شد.
وی تاکید کرد: این طرح هیچ بودجه و ساختاری نداشته و به فرمان آتش به اختیار رهبری برای رفع نیازها انجام شد.
آقامحمدی گفت: این اقدامات نرم افزارهای قدرتمند می خواهد، جوانانی که توانایی کمک به این موضوع را داشتند بنیاد شکوفه های آلو را تشکیل دادند. این نرم افزار ها به صورت رایگان در اختیار هرکسی که می خواهد از آن بهره ببرد قرار می گیرد.
وی ادامه داد: سامانه ی توت که توانمندسازی و تحول محلات را در برنامه دارد در مقایسه با نرم افزار های خارجی قابلیت های بیشتری داشته و ظرفیت ملی محسوب می شود که می تواند طرح محرومیت زدایی در ۲۰۲۰ محله را سازمان دهد.
آقامحمدی در ادامه به توضیح این طرح پرداخت و گفت: هر کوچه یک شهردار زیر ۳۰ سال دارد و مسئولان پهنه ها و کوچه ها سرپرستی خانه هلال یا خانه ای که نهاد مربوطه ایجاد کرده است را دارد و همگی از بومیان همان منطقه هستند همه شهرداران در این سامانه با هم در ارتباط هستند و حتی خیرات و امکاناتی که قرار می گیرد در این سامانه ثبت می شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سازمان مدیریت دولتی طرحی را برای آموزش شهرداران و محلات قرار داده که در آینده رونمایی می شود، بیان کرد: اگر تکیه بر نیروی انسانی کنیم کارها انجام میشود چرا که سازمان ها و ساختارها وسیله هستند. خواسته ها، پایه ها و اقدامات در این طرح به وسیلهی خود مردم است امیدوارم حضور جمع ما مقدمه ای برای تحرک عظیم باشد.
وی تاکید داشت: در این طرح ها مشخص شده که هر نهاد چه تعدادی از محلات کم برخوردار را بر عهده گرفته است. طرح جوانان پیشگامان پیشرفت و توسعه جهت ساماندهی بچه های محلات برای ایجاد برنامه هاست.
آقامحمدی گفت: از بلاهای این محلات اعتیاد است که در زمینه پیشگیری برای افراد زیر ۳۰ سال برنامه هایی مبنی بر این که باید همراه هم مشغول به کاری باشند تا از این مسئله در امان بمانند اجرایی شده است.
وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در محلات اصلاحاتی را انجام خواهد داد و ۶۰ درصد اقدامات از این به بعد در محلات صورت می گیرد.
او گفت: در محله شهید هرندی ۵۰۰ خانوار نیازمند غذا داریم و کمک ها سازماندهی می شود و نیاز هر کسی مشخص است. طرح مسکن برای یک محله جهت الگوسازی به زودی آغاز خواهد شد. امیدواریم به برکت خون شهدا موفق شویم فاصله ها را کم کنیم.
اجرای طرح پیشگامان پیشرفت توسط سازمان جوانان هلال احمر
سید علی منیری معاون امور دانشجویی و جوانان هلال احمر در هفدهم آذرماه جاری با اشاره به اینکه این طرح در سه بخش اجرا می شود، گفت: در بخش مهرآفرین و نیک آفرین نوجوانان ۹ تا ۱۲ سال، در بخش مهرآور و نیک آور نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال و در بخش مهر گستر و نیک گستر نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ سال، فعالیت دارند.
وی در خصوص اهداف برگزاری طرح پیشگامان پیشرفت گفت: این طرح با هدف، تربیت و پرورش نوجوانان و جوانان در همه ابعاد وجودی و قدرت مدیریت و کنترل گروه، تربیت مدیرانی موفق در همه ابعاد (مدیر بحران وحادثه، مدیرخانواده، مدیر اجتماع و غیره…)، ارتقاء سطح دانش اعضا و زمینه سازی برای برگزاری برنامه هایی توسط خودشان با هدف برقراری و ترویج فرهنگ صلح دوستی و تفاهم پایدار میان ملت ها، تربیت، هدایت و رهبری جوانان داوطلب وتشکیل گروه های تخصصی برای پاسخگویی به نیاز جامعه وتأمین احترام انسان ها و ترویج کرامت انسانی و همچنین ارتقاء سطح مهارت ها و قابلیت های اعضا برای پرورش و تربیت امدادگرانی مؤمن، چالاک، توانمند مهرورز، عدالت گستر و خدمت رسان برگزار می شود.
منیری با بیان اینکه در اجرای این طرح دوازده گام در نظر گرفته شده است، گفت: گام اول که مربوط به فراخوان مربی بوده که با هماهنگی مدیر عامل، معاون و رئیس اداره دانشجویی جوانان استان تهران در حال انجام است.
تشکیل ۷۲ تیم جوان هلالاحمری برای اجرای طرح "پیشگامان پیشرفت" در منطقه هرندی
محمد گل فشان در یازدهم بهمن با اشاره به اینکه امروز در آستانه آغاز یک حرکت بزرگ توسط جوانان هلال احمر هستیم، افزود: در گذشته نیز تجربه این کار را توسط جوانان داشته ایم و اکنون پس از سال ها خوشحالیم که بار دیگر این حرکت انسان ساز و خیرخواهانه، با کسب اجازه از مقام معظم رهبری، رئیس جمعیت هلال احمر و نماینده ولی فقیه در هلال احمر، شکل می گیرد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: امروز، برای آغاز اجرای طرح مهم پیشگامان پیشرفت که کار تشکیلاتی مهمی است در کنار هم هستیم تا با هماهنگی و انتخاب مربیان واجد شرایط فعالیت تیم ها در منطقه آسیب پذیرهرندی در تهران آغاز شود.
گل فشان با بیان اینکه بحث آسیب های اجتماعی و موضوع ایجاد امید و نشاط در جامعه مسائل مهمی هستند که باید به آن بیشتر پرداخته شود، افزود: اعضای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از بهترین کسانی هستند که می توانند در این راه قدم های مثبتی بردارند.
وی گفت: اکنون برای اجرای طرح پیشگامان پیشرفت، ۷۲ تیم تشکیل می شود که در هر تیم ۱۴ نفره، یک مربی آموزش دیده حضور دارد، تا در منطقه هرندی کارهای بزرگی جهت کاهش آسیب های اجتماعی مثل اعتیاد، خشونت های خیابانی و تشویق و ترغیب مردم این منطقه برای رعایت پروتکل های بهداشتی جهت پیشگیری از گسترش بیماری امیکرون، انجام دهند.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: یکی از نکات قابل توجه در این طرح، انتخاب مربیانی است که در این مناطق آسیب پذیر زندگی و پس از فرا گیری آموزش های لازم در همان منطقه اقدام به خدمت رسانی به جامعه هدف می کنند.
گل فشان با اشاره به اینکه این طرح ابتدا در مناطق حاشیه شهر تهران اجرا می شود، افزود: این کار خیری است که در آینده به صورت کشوری در استان ها نیز اجرا خواهد شد.
در این نشست، ۷۲ نفر از اعضای داوطلب سازمان جوانان هلال احمر، از مناطق ۹، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۶ تهران برای مشارکت در این طرح حضور داشتند.
حالا می توان گفت، مسوولان سازمان داوطلبان جمیعت هلال احمر در مرحله نخست طرح پیشگامان پیشرفت و توسعه در محلات محروم و حاشیه شهرها و روستاها اقدامات اولیه و خوبی ارایه دادند و همچنین در مرحله دوم این طرح سازمان جوانان داوطبان جمعیت هلال احمر شروع به شناسایی آسیب ها و خواست های جوانان محلات مورد نظر کردند تا بتوانند تا حد امکان امکانات و درخواست ها مورد نظر جوانان را برطرف کنند.
نظر شما