به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، یک تیم از متخصصان علوم پزشکی بینالمللی در بررسی انجام گرفته نشانههای مولکولی التهاب حاملگی را شناسایی کردند که با خطر ابتلا به اختلال اوتیسم (ASD) مرتبط است.
این یافتهها که به فهم و درک رشد غیرطبیعی مغز کمک میکند در نهایت میتواند به انجام آزمایشی برای غربالگری اختلال اوتیسم در بدو تولد منجر شود.
این مطالعه توسط متخصصان دانشکده بهداشت عمومی میلمن در دانشگاه کلمبیا و موسسه ملی بهداشت عمومی نروژ انجام شد.
نتایج آزمایشات جدید با شواهد فزایندهای مطابقت دارد که نشان میدهد خطر ابتلا به اختلال اوتیسم با قرار گرفتن جنین در معرض التهاب افزایش مییابد. در مطالعات قبلی، متخصصان خطر ابتلا به این اختلال را با قرار گرفتن در معرض تب مادر در دوران بارداری، عفونت آنفلوآنزا و ویروس «هرپس نوع دو» مرتبط دانستند که از محرکهای بالقوه در بروز التهاب در بدن مادر است.
در این مطالعه، متخصصان وجود ۶۰ نشانگر مولکولی واکنش ایمنی از جمله سیتوکینها و فاکتورهای رشد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. نمونههای خون در دوران بارداری (نمونه خون مادر در اواسط بارداری) و هنگام تولد (خون بند ناف) از ۹۵۷ کودک جمع آوری شد که تقریبا در نیمی از آنها بعدها اختلال اوتیسم تشخیص داده شد.
در میان مولکولهای پیش بینی کننده، اینترلوکینهایی مانند IL۱RA و IL۴ نیز وجود داشتند. چهار مولکول که تصور میشد در رشد مغز جنین نقش دارند نیز با خطر ابتلا به اختلال اوتیسم در دختران و پسران مرتبط بودند، شامل TNFa، Serpin E۱، VCAM۱ و IL۱b.
براساس این گزارش به نقل از هندوستان تایمز، متخصصان تاکید کردند: تحقیقات ما دورهای از آسیبپذیری را در دوران بارداری نشان میدهد که التهاب میتواند در رشد سیستم عصبی مرکزی در جنین اختلال ایجاد کند. ما نشانههای ایمنی را در نمونههای خون مادران در اواسط بارداری و در خون بند ناف کودکانی که بعدها به اوتیسم مبتلا شدند، مشاهده کردیم که با واکنش به عفونت و مولکولهای مهم برای رشد مغز و خونرسانی آن ارتباط دارد.
نظر شما