به گزارش آتیهآنلاین به نقل از خبرگزاری ایرنا، رضا امینی روز سه شنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند در سرسرای شهید رجایی استانداری خوزستان، با بیان اینکه مدیریت پسماندهای مختلف طبق قانون دارای متولی مشخصی است، افزود: قانون مناسب برای مدیریت پسماند در کشور وجود دارد ولی در اجرایی کردن این قانون چالش هایی وجود دارد.
وی ضعف در قراردادها و ارتباط نامناسب میان شهرداری و پیمانکار را از جمله دلایل وضعیت نابسامان مدیریت پسماند در اهواز دانست و بیان کرد: با اصلاح قراردادها و اجرایی شدن تحول ساختاری در شهرداری اهواز،از ابتدای سال آینده وضعیت مدیریت پسماند در این شهر با تغییر و بهبود چشمگیری روبه رو میشود.
شهردار اهواز ادامه داد: طرح ضربتی برای ساماندهی نخالههای ساختمانی در اهواز نیز در نظر گرفته شده تا با اجرایی شدن این طرح، سطح شهر اهواز عاری از این نخالهها شوند.
وی با اشاره به وجود ضعف در فرهنگ سازی مدیریت پسماند در اهواز گفت: برای ساماندهی پسماندهای خانگی باید از همه ابزارهای رسانهای و فرهنگی به منظور همراهی مردم و تبدیل تفکیک زباله و جمعآوری منظم آن، به هنجاری عمومی در جامعه استفاده کرد.
وی ادامه داد:مراکز درمانی تولید کننده پسماندهای عفونی، وظیفه بی خطر سازی پسماندهای تولیدی را به عهده دارند و شهرداری در صورت دریافت هزینه، این پسماندهای بی خطر شده را جمع آوری، دفن و از بین میبرد.
تولید پسماند خانگی اهواز بالاتر از میانگین کشوری
شهردار اهواز با بیان اینکه تولید پسماند خانگی در اهواز از میانگین کشوری بالاتر است گفت: میانگین تولید سرانه پسماند خانگی در کشور ۵۲۵ گرم در روز است که این آمار در اهواز ۱۲۵ گرم بیشتر از میانگین کشوری است.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه به پسماند در خوزستان ادامه داد: پسماندها را باید به عنوان طلای کثیف و فرصتی برای درآمدزایی شهر در نظر گرفت.
سایت دفن پسماند اهواز در نزدیکی روستای صفیره در بخش غیزانیه این شهرستان، از سال ۹۱ و با تعطیل شدن مدفن قدیمی پسماند در منطقه برومی راه اندازی شده است. روزانه حدود یک هزار تن زباله شهر اهواز به سایت پسماند اهواز منتقل میشود.
بر اساس این گزارش، نخالهها یا پسماندهای ساختمانی شامل مواد و مصالحی است که در عملیات تخریب بنا تولید میشوند. در مدیریت امور هر شهر این ضایعات جزو اولویتهای ساماندهی قرار میگیرند.
خوزستان در سالهای گذشته دومین استان از نظر ابتلا به بیماری سالک معرفی شده که یکی از دلایل آن نخالههای ساختمانی به ویژه در اهواز بیان شده است.
شهرداری اهواز در بهار و تابستان ۹۶ اقدامات مقطعی برای معرفی محلهای تخلیه نخاله انجام داد اما در نهایت طرح ساماندهی نخالههای ساختمانی به سرانجام نرسید.
نظر شما