به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی با اشاره به سیاست دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده گفت: هدف از اصلاح روند تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی رساندن منابع مالی حاصل از آن به دست مصرفکننده واقعی و مردم به صورت مستقیم است.
وی ادامه داد: منظور از مردم، افرادی هستند که با استفاده از بیمهها کارهای درمانی خود را انجام میدهند و یارانهها در سال آینده با استفاده از بیمهها در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و بیمهها باید ساز و کار تخصیص یارانه را طراحی کنند.
عیناللهی تاکید کرد: پرداخت ارز ترجیحی، حوزه صادرات و خرید مواد اولیه را دچار مشکل کرده است؛ زیرا این ارز در زمان و موعد مقرر تخصیص داده نمیشود و نمیتوان برنامهریزی لازم را برای آن انجام داد، در صورت آزادسازی نرخ ارز میتوان به راحتی برنامهریزیهای لازم را برای تامین دارو انجام داد.
بنابر اعلام خبرگزاری خانه ملت، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا این وزارتخانه ساز و کار و سیاست لازم را برای کنترل قیمت دارو بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام داده است، اظهار کرد: ما عنوان حذف ارز را به کار نمیبریم، بلکه اعلام میکنیم ارز ترجیحی از ما جدا شود و به شکل یارانه به دست مصرف کننده واقعی برسد و در این میان نیز بیمه ها باید تعهد دهند که ساز و کار لازم را طراحی کرده تا نحوه تخصیص یارانه نسبت به دارو مشخص شود.
وی با اشاره به بودجه ۴۰ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت و درمان برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در لایحه بودجه سال آینده گفت: این مبلغ بسیار کم است و حداقل به ۷۰ هزار میلیارد تومان برای حمایت از بخش دارو و تجهیزات پزشکی نیاز داریم و این بودجه موردنظر بیمهها نیز قرار دارد.
نظر شما