به گزارش آتیه آنلاین به نقل از تسنیم، پروژه سریال شهید باکری که نامهای مختلفی را به خودش دید نهایتاً تحت عنوان «عاشورا» به نمایش درخواهد آمد. البته نسخه سینماییاش با نامِ دیگری روانه رقابت سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر میشود. یکی از سؤالات ما در پیگیری آخرین وضعیتِ این اثر سینمایی و تلویزیونی بوده است. چرا در سینما «موقعیت مهدی» و در تلویزیون «عاشورا»؟
یکی دیگر از ابهاماتِ دیگر، حضورِ حبیب والینژاد به عنوان تهیهکننده نسخه سینمایی این مجموعه تلویزیونی است. شخصیتی که در هیچکجایِ ساختِاین سریال حضور نداشته و به یک باره در هنگامِ اعلامِ اسامی فیلمهای سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر، نامِ «موقعیتمهدی» با تهیهکنندگی او به میان آمد. البته که والینژاد سابقه طولانی در حضورِ جشنواره فیلم فجر دارد اما این ابهام و سؤال وجود داشت چرا نامِ ابوالفضل صفری مطرح نشد.
این تهیهکننده در توضیحی اعلام کرد: مجموعه وزارت ارشاد و معاونت ارزشیابی اعلام کردند که تهیهکننده پروژه فاقد سوابق سینمایی است و چون تاکنون فیلمی تهیه نکرده امکان صدور پروانه نمایش وجود ندارد. بعد از عدم پذیرش تهیهکنندگی بنده از سمت معاونت نظارت، تلویزیون برای اینکه فرصت ثبتنام در جشنواره از دست نرود، آقای والینژاد را به عنوان تهیهکنندهی نسخه سینمایی معرفی کرد.
البته امکان دارد مثلِ خیلی از پروژههای دیگر نامِ او به عنوان تهیهکننده دومِ نسخه سینمایی بیاید و یا در این فاصله مجوز تهیهکنندگی «ابوالفضل صفری» از سویِ ارشاد تأیید شود.
بعد از سالها، «موقعیتمهدی» محصول سیمافیلم و تلویزیون راهی جشنواره فیلم فجر میشود. چرا که پیش از این، سیمافیلم مجموعههایی چون «لیلی با من است»، «سفر به چزابه»، «مهمان مامان»، «بانی چاو» و «عبور از خط سرخ » را تهیه و تولید کرده است. نسخههای سینمایی این آثار در جشنواره حضور خوبی داشتند. هادی حجازیفر سالها به عنوان بازیگر در فیلمهای مختلف درخشیده و باید دید بعد از تجربه طراحی و نویسندگی در «آتابای»، این بار در مقام کارگردانی چه عملکردی دارد؟
سریالِ شهید باکری از روز نخست سختیهایی برای سازندگان داشت و حتی هادی حجازیفر در گفتوگویی تلویزیونی گلایهها و ناراحتیهایش را از فراهم نبودنِ شرایط برای ساخت آثار دفاعمقدس و انتقاد از بیتوجهی و سنگاندازی برخی مسئولان فرهنگی اینگونه ابراز کرد: «عاشورا» آخرین کار من به عنوان کارگردان و بازیگر در حوزه دفاع مقدس است و دیگر از 10 کیلومتری آثاری با این موضوعات رد نمیشوم.
هادی حجازیفر از دیماه سالِ گذشته این پروژه را کلید زد. بازیگران مستعد، جوان و شناخته شدهای را استفاده کرد. مهمتر از این که جسورانه واردِ میدانی شد که این روزها فیلمسازان کمتر به سراغش میروند و البته همهشان گلایه دارند برخی از مسئولان امر با آنها همراهی نمیکنند؛ همان مشکلاتی که بر سر راهِ حجازیفر و عواملِ سریال شهید باکری قرار گرفت. (انتظار میرود مسئولین فرهنگی کشور چه در وزارت ارشاد و چه صداوسیما بیشتر برای ساختِ اینگونه آثار استراتژیک و شناسنامه قهرمانان ملّی سرمایه، وقت و اهمیت قائل شوند.)
پیگیریهای تسنیم نشان میدهد این روزها حجازیفر و دستاندرکاران «عاشورا»، با پایان یافتن مراحل تصویربرداری، مشغولِ آمادهسازی نسخه سینمایی جشنوارهاند و البته به پستولید و ویژوآلافکتهای خاصِ این پروژه برای آماده کردن سریال «عاشورا» برای پخش از رسانهملّیاند. سریالی که تا الان هفت قسمتی است و داستانش در رابطه با زندگی شهید باکری در دوران نوجوانی و بزرگسالی بوده و به ویژه بخش عمده فیلم در دو عملیات بدر و خیبر سپری میشود.
با توجه به اینکه بیشتر رزمندگانی که در لشکر عاشورا حضور داشتند، ترک زبان بودند به همین سبب بیشتر بازیگران به زبان ترکی صحبت کرده و برخی که نقش کوتاهتری دارند در این فیلم فارسی صحبت میکنند. کارگردان، نویسنده و بازیگر نقش شهید باکری«هادی حجازیفر» است و سایر بازیگران نیز آذریزبان و از شهرهای ارومیه، تبریز، مرند و خوی به حساب میآیند.
ضبط این فیلم و سریال در 6 استان کشور اتفاق افتاده؛ شهرهایی همچون تهران، آبادان، اهواز، زنجان، هشتگرد و... بوده است.
یکی از نکاتی که جالب توجه است بازسازی دهه 1330 تا سال 1362 در این مجموعه تلویزیونی است. همانطور که ابوالفضل صفری تهیهکننده «عاشورا» در گفتوگو با تسنیم درباره این نکته که چقدر از فضای کلی کار جنگ و جبهه است و چقدر از جلوههای ویژه بصری برای تصویرسازی استفاده شده است؛ توضیح داد:
"حدود هفتاد درصد کار در فضای جنگ و جبهه است؛ اما آن 30 درصد الباقی نیز سکانسهای سادهای نبوده. این سکانسهای 30درصد الباقی همان سکانسهایی است که ما برای فیلمبرداری آنها به 6 استان سفر کردیم! سکانسها از دهه 1330 تا سال 1362 بازسازی شده و چند برهه زمانی در کار دیده میشود از جمله بخش خارج از کشور. جلوههای ویژه بصری در این پروژه تکمیلکننده است؛ یعنی آقای حجازیفر صحنهها را به گونهای طراحی کرده که همه در میدان واقعی اتفاق میافتد. صحنهها در ابعاد لانگ شات چیده شده که تاکنون در مدیوم تلویزیونی ساخته نشده است."
همچنین سیمافیلم با اعلامِ پایان تصویربرداری این مجموعه تلویزیونی، توضیح داده که سریال «عاشورا (ل 31)» در تهران و شهرک دفاع مقدس تصویربرداری شد. پیش از این در لوکیشنی حوالی اتوبان تهران ـ قم جزیره مجنون بازسازی شد و سکانسهای مربوط به این بخش ضبط شد. عوامل این سریال پس از لوکیشن دفاع مقدس راهی جنوب کشور شدند تا با ضبط سکانسهای مربوط به شهادت مهدی باکری بعد از 375 روز به پایان برسد.
در کنار هادیحجازیفر که نقش شهید مهدی باکری را بازی میکند، بازیگرانی همچون وحید آقاپور و روحالله زمانی و بسیاری دیگر از بازیگران جوان و مستعد در فهرستِ بازیگران سریال "عاشورا" و فیلم "موقعیت مهدی" دیده میشود.
این مجموعه در میان معدود سریالهایی است که پیمان جبلی رییس صداوسیما در ابتدای حضور خود در سازمان به پشت صحنه آن رفت.
یکی از نکاتی که خبرنگار تسنیم پیگیری کرده زمان و شبکه پخشکننده این سریال است که احتمالاً به دلیل طولانی شدنِ مراحل پستولید و آماده شدنِ نسخه سینمایی جهت حضور در جشنواره فیلم فجر، بعید است به پخش در سال 1400 برسد. باید دید سیمافیلم و دستاندرکاران امر پخش، برای نمایشِ جدیدترین اثر هادی حجازیفر در قامتِ کارگردانی چه تمهیدی دارند و آیا در مناسبتِ ویژه و یا کنداکتوری در پایان سال و یا ابتدای سال 1401 خواهد رسید؟ از طرفی «موقعیت مهدی» نسخه سینمایی سریال «عاشورا» باعث میشود که تلویزیون بارِ دیگر حضورش را در سینما پررنگتر کند یا خیر؟
نظر شما