منصور علی مهدی در گفت و گو با آتیه آنلاین عنوان کرد: نتایج برخی یافتههای علمی نشان میدهد افراد اغلب از انجام دادن کاری که میدانند خوشحالشان میکند به دلیل ترس و عدم اطمینان از عملکرد خود خودداری میکنند، در مواقعی که خودگوییهای منفی افراد عمدتا متمرکز بر شکستهای گذشته، خود سرزنشگری و خجالت است نتیجه آن چیزی جز غم و ناامیدی نخواهد بود. وقتی افراد گفت وگویهای درونی منفی خود را تغییر میدهند و مقابل ترس خود می ایستند پاداش قابل توجهی کسب خواهند کرد.
این روانشناس و درمانگر با بیان اینکه «شادی نمونه ای از هیجانات مثبت انسان است که بر اساس دیدگاه های مختلف نمی توان تعریف یکسانی را از آن ارایه کرد»، افزود: بر این اساس با توجه به عمده تعاریفی که از واژه شادی می توان مطرح کرد شادی تجربه ای از احساس خوشبختی و رضایت همراه با یک حس درونی خوب است که حاصل کسب یک دستاورد موفقیت آمیز و یا عدم تنش جسمی یا روانی ایجاد خواهد بود و بر این اساس می توان شادی را کسب لذت و و اجتناب از رنج و تنش تعریف کرد.
علی مهدی افزود: براساس برخی از نظریات روانشناسی احساسات را می توان به صورت یک پیوستار قرار داد که در یک سمت آن هیجانات و عواطف منفی و در راس آن هیجاناتی مثبت از نوع شادی قرار خواهد داشت. با توجه به تعاریف می توانیم برای درک درست مفهوم شادی به مفهوم عمیق تری به نام لذت متمرکز شویم؛ ساختارهای مغزی پیچیده انسان با دارا بودن سیستم پاداش به یکی از مجهزترین بخشهای عصبی مجهز است که این سیستم با افزایش انگیزه به دنبال رفتارها و منابعی خواهد بود که لذت جویی را به دنبال داشته باشد که ماحصل این سیستم می تواند یکی از هیجانات مثبت مانند شادی باشد.
این متخصص روانشناسی بیان کرد: نتایج برخی یافته ها نشان می دهند که در کنار ساختارهای مغزی، نوع برداشت فرد از یک فعالیت فارغ از ماهیت آن می تواند تجربه شادی را در ذهن به دنبال داشته باشد به طوری که برخی از افراد انجام یک کار لذت بخش مانند غذاخوردن، تماشای یک فیلم، گوش دادن به موسیقی را یک هیجان مثبت به نام شادی تعریف می کنند و برخی دیگر رسیدن به یک هدف بزرگ و یا قبولی در یک رشته دانشگاهی و عمل کردن طبق ارزشهایشان را یک رفتار توام با شادی تعبیر و تفسیر خواهند کرد.
نظر شما