چگونه مثبت‌اندیش باشیم/ آزمون خوشبینی

مثبت‌اندیشی و خوش‌بینی می‌تواند ثمرات مفیدی در زندگی ایجاد کند که شادی و موفقیت از جمله نتایج این نوع نگرش در زندگی است. علم روانشناسی معتقد است با تمرکز بر ویژگی‌های مثبت شخصیتی افراد مانند امید، خوشبینی، کارآمدی، انعطاف‌پذیری، مقاومت و غیره، می‌توان رشد و شکوفایی آن‌ها را تقویت کرد و امید به زندگی را در آن‌ها افزایش داد.  

به گزارش آتیه‌آنلاین، حتی آن‌هایی که تمام دور و بر خودشان را منفی می‌بینند و رخدادهای زندگی را منفی تفسیر می‌کنند، می‌توانند خوشبین و تفکر مثبت را یاد بگیرند.

برای پیدا کردن جایگاه خود در جغرافیای خوشبینی، به شش پرسشی که در صفحه روبه‌رو می‌بینید، پاسخ بدهید و در نهایت، پس از محاسبه مجموع نمره‌هایی که از پاسخگویی به این پرسش‌ها یه دست آورده‌اید، به تفسیر آزمون توجه کنید.

آزمون خوشبینی

۱) حتی وقتی مطمئن نیستم که کارها چطور پیش می‌رود، خودم را نمی‌بازم و خوشبین و امیدوار می‌مانم.

الف) کاملا غلط (صفر)                ب) غلط (۱ نمره)

ج) درست (۲ نمره)                     د) کاملا درست (۳ نمره)

۲) در بسیاری از مواقع در زندگی احساس می‌کنم که واقعا هیچ روزنه امیدی وجود ندارد.

الف) کاملا درست (صفر)             ب) درست (۱ نمره)

ج) غلط (۲ نمره)                        د) کاملا غلط (۳ نمره)

۳) وقتی یک بار در انجام یک کار شکست می‌خورم، معنایش این است که باز هم اگر بخواهم آن کار را انجام بدهم، شکست خواهم خورد.

الف) کاملا درست (صفر)               ب) درست (۱ نمره)

ج) غلط (۲ نمره)                         د) کاملا غلط(۳ نمره)

۴) وقتی در زندگی‌ام با مشکلی مواجه می‌شوم، اولین چیزی که به ذهنم می‌رسد، یک فرد مثبت است.

الف) کاملا غلط (صفر)                   ب) غلط (۱ نمره)

ج) درست (۲ نمره)                       د) کاملا درست (۳ نمره)

۵) حتی اگر همه مردم بگویند، انجام یک کار واقعا غیرممکن است، تا خودم تجربه نکنم، آن کار را غیرممکن نمی‌دانم.

الف) کاملا غلط (صفر)                  ب) غلط (۱ نمره)

ج) درست (۲ نمره)                        د) کاملا درست (۳ نمره)

۶) هر روز زندگی‌ام را یک فرصت تازه و تکرار نشدنی می‌دانم.

الف) کاملا غلط (صفر)                ب) غلط (۱ نمره)

ج) درست (۲ نمره)                     د) کاملا درست (۳ نمره)

تفسیر آزمون

بنابر اعلام کارشناسان وزارت بهداشت، اگر مجموع نمره‌ای که در این آزمون کسب کرده‌اید، ۹ یا بیشتر از ۹ است، معنایش این است که شما در مجموع، فرد خوشبینی به حساب می‌آیید. اما اگر مجموع نمره‌ای که در این آزمون گرفته‌اید، کمتر از ۹ شده باشد، معنایش این است که در وجود شما کفه بدبینی به کفه خوشبینی می‌چربد. در این صورت به شما توصیه می‌کنیم، چهار توصیه‌ای را که در ادامه این بحث خطاب به بدبین‌ها ارائه شده است، بخوانید و در زندگی روزمره‌تان آن‌ها را به کار ببندید و تمرین و تکرار کنید.

مطمئن باشید که رعایت این توصیه‌ها به تدریج به شما کمک خواهد کرد تا نیمه پر لیوان را بیشتر و راحت‌تر از گذشته ببینید.

۴ توصیه به بدبین‌ها

اگر نمره شما در آزمون خوشبینی کمتر از ۹ شده و خودتان هم خود را فرد بدبینی می‌دانید، رعایت توصیه‌های زیر می‌تواند به تدریج به اصلاح دیدگاه شما کمک کند و رگه‌های خوشبینی را در شما تقویت کند.

- بدبینی‌تان را توجیه نکنید: گام اول و شاید مهم‌ترین گام برای اصلاح یک دیدگاه بدبینانه این است که در درجه اول، خودتان قبول کنید که بدبین هستید. به همین دلیل، روان‌شناسان در این شرایط معمولا به شما توصیه می‌کنند که دست از مقاومت بردارید و بدبینی خودتان را توجیه نکنید. هرچه بیشتر در مقابل این گام اول مقاومت کنید، احتمال اصلاح دیدگاه‌تان کمتر می‌شود.

- خود گویه‌های‌تان را اصلاح کنید: یادتان باشد که در خودگویه‌ها همیشه باید آخرین چیزی که در ذهن تاکید و تکرار می‌شود، یک عبارت مثبت باشد. به عنوان مثال به جای اینکه مدام در ذهن‌ خودتان این جمله را تکرار کنید که: «من می‌توانم این کار را انجام بدهم؛ اما این کار واقعا خیلی سخت است»، بگویید: «این کار واقعا خیلی سخت است، اما من می‌توانم انجامش بدهم».

- با خوشبین‌ها معاشرت کنید: همان‌قدر که همنشینی ما با آدم‌های شاد باعث می‌شود، شادی آن‌ها به ما هم سرایت کند و روحیه‌مان شادتر شود، همنشینی ما با آدم‌های خوشبین هم می‌تواند به ارتقای سطح خوشبینی ما کمک کند. تاثیر «کمال همنشین» را جدی بگیرید.

- وارونه عمل کنید: بیشتر مردم تصور می‌کنند که صرفا نگرش و دیدگاه‌شان است که رفتارها و گفتارهای آن‌ها را تعیین می‌کند؛ این حرف اگرچه غلط نیست، اما واقعیت این است که عکس این قضیه هم صادق است؛ یعنی کافی است شادی را از رفتار و گفتارتان شروع کنید تا به تدریج تاثیرش را در نگرش‌ها و دیدگاه‌های آتی خود ببینید. امتحان کنید و نتیجه شگفت‌انگیزش را خودتان تجربه کنید. شادی، شادی می‌آورد؛ شک نکنید.                   

کد خبر: 41432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 11 =