به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، این دو کتاب با هدف مستندسازی تجارب بزرگ زلزله بم چاپ و منتشر شده اند.
احمدسلطانی رئیس موسسه آموزش عالی هلال ایران گفت: زلزله مهیب دی سال ۱۳۸۲ در شهرستان بم، به عنوان یک فاجعه ملی بروندادهای مختلفی داشت که همچون دانشگاه بزرگی برای علاقه مندان به ایفای نقش در توسعه دانش مدیریت بحران به شمار میرود و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین سازمان امدادی کشور که خدمات شایان توجهی را به آسیبدیدگان فاجعه بم ارائه کرد؛ در راستای ایفای نقش در تولید دانش مدیریت بحران پژوهشهای مختلفی را به انجام رسانده که طرح تحقیقاتی بررسی عملکرد اجتماع سازمانی امداد و نجات کشور در مدیریت زلزله بم و همچنین پژوهش مستندسازی تجارب این زلزله، از آن جمله هستند.
وی افزود: این کتب خلاصهای از نتایج پژوهشهای مذکور است که در راستای فراهم کردن زمینه بهرهمندی علاقه مندان از گوشه کوچکی از درس آموختههای فاجعه بم، منتشر شدهاند.
موسی عنبری مولف کتاب اول در بخش از مقدمه آورده است: در این مطالعه که پژوهشی پیمایشی و وسیع با رعایت ضوابط پژوهشی و روش شناخت علمی درباره حادثه بم است، نحوه مدیریت حادثه و کمکرسانی به مردم ارزیابی میشود. هدف تحقیق فراتر از ثبت علمی تجربه مدیریت حادثه، بیان نقاط قوت، ضعف و عملکرد نهادهای متولی امداد و نجات کشور است. در این کار، بر نظرات مردم، کارشناسان و تحلیلهای علمی و مطبوعاتی متمرکز شدهایم.
کتاب «اشتراکگذاری تجارب زلزله بم» حاصل پژوهشی میدانی و مصاحبه محور به روش کیفی است که در جریان آن صدها ساعت مصاحبه ثبت و ضبط و نتایج آنها در این کتاب منتشر شده است.
موسسه آموزش عالی هلال ایران در سال جاری ۲۲ عنوان کتاب را به چاپ رسانده است. این کتابها شامل موضوعات مرتبط با مدیریت بحران و حقوق بشردوستانه است.
زمینلرزه به بزرگی ۶.۶ ریشتر ساعت ۵:۲۶ بامداد روز جمعه پنجم دی سال ۱۳۸۲ به مدت ۱۲ ثانیه شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند.
این زمینلرزه حدود ۵۰ هزار کشته برجای گذاشت.
نظر شما