مهدی دارایی مدیر کل مسابقات ملی و بین المللی مهارت کشور سه شنبه ۱۴ مرداد ماه در برنامه صبحگاهی «صبحی دیگر» شبکه آموزش سیما گفت: فرآیند ثبت نام نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت انتخابی تیم ملی برای اعزام به مسابقات جهانی شانگهای چین آغاز شده است.
وی در رابطه با تاریخچه برگزاری مسابقات مهارت در کشور بیان داشت: مسابقات ملی مهارت از سال ۱۳۵۰ در کشور برگزار شد پس از آن وقفه ای بین سال ۵۷ تا ۷۹ اتفاق افتاد و از سال ۷۹ برگزاری مسابقات به صورت سالانه ادامه پیدا کرد.
به گزارش ایلنا، دارایی افزود: مسابقات جهانی مهارت نیز سال ۱۹۵۴ میلادی، پس از جنگ جهانی دوم وقتی که اروپا احساس فقر نیروی ماهر می کند، برگزارشد و تا امروز ۴۵ دوره مسابقات، در سطح بین الملل برگزار شده و چین در سال ۲۰۲۱ میزبان چهل و ششمین دوره مسابقات مهارت خواهد بود.
وی هدف از شرکت در این مسابقات را تربیت نیروی کار نسل آینده دانست و اظهار داشت: مسابقات مهارت برای جوانان زیر ۲۱ سال است و ما در حال تربیت نسلی هستیم که در آینده وارد بازار کار می شود. در تمام دنیا خروجی مسابقات جهانی با بالابردن نرخ بهره وری نیروی کار، نرخ تثبیت شغل، افزایش حس رقابیت پذیری در داخل بازار، تخصص گرایی و خودباوری عظیمی ایجاد می کند که به بنگاه های خدماتی و صنفی برای برنامه ریزی های کلان کمک می کند. خروجی مسابقات مهارت عصاره فضایل یک فرد ماهر است.
دارایی خاطرنشان کرد: در ادوار مختلف ۲۲ کشور میزبان مسابقات مهارت بوده اند. شاید بتوان گفت به جز امارات متحده که این کشور نیز برنامه ریزی کلان برای آینده مهارتی خود دارد، تمام این کشورها در رده های کشورهای صنعتی و نیمه صنعتی دنیا هستند.
وی با اشاره به اینکه مسابقات جهانی مهارت می تواند چشم انداز زیبای یک آینده مطلوب باشد، افزود: مسابقات جهانی مهارت به عنوان المپیک تکنسین های فنی حرفه ای و خدماتی در جهان، مکانی بسیار حرفه ای است و در تراز تعریف شده ای است که با آن برخورد میکنیم.
دارایی تصریح کرد: نگاه کشوری مانند هندوستان به مهارت، در کلام نخست وزیرش که گفته"ما هندوستان را پایتخت مهارت جهان می کنیم" خلاصه میشود. ۶۰۵ بنگاه اقتصادی به عنوان اسپانسرهای مالی، تیم ملی هند را درمسابقات کازان همراهی میکردند.
وی افزود: تمامی کشورها، حمایت یک کشور را از نظر مادی، معنوی رسانه ای و اعتقادی پشتوانه خود دارند که تبلورآن تیم ملی مهارت آن کشور است.
دارایی گفت: هر تیم با احتساب کارشناس همراه، مترجم ورقابت کننده که جزو اعضای اصلی محصوب می شوند حدود ۲۰۰ نفر هستند اما تیم ملی چین در مسابقات کازان حدود ۶۰۰ نفر بودند چرا که کشور چین به عنوان میزبان بعدی در حال رصد روش سازماندهی، مدیریت وارائه خدمات مدیریت مهارتی در کشور مبدا-روسیه- بود.
مدیر کل مسابقات ملی و بین المللی مهارت کشور ضمن تشکر از ریاست آموزش فنی حرفه ای، سازمان فناوری اطلاعات و همچنین مدیر شبکه آموزش که به بحث مهارت نگاه ویژه ای دارد، عنوان داشت: ما به دنبال ایجاد دبیرخانه دائمی برای مسابقات ملی مهارت هستیم که همه بدانند ما یک تیم ساماندهی شده داریم.
دارایی در خصوص برگزاری مسابقات در شرایط بیماری کرونا بیان کرد: کرونا باعث شده با نگاهی تحت عنوان برگزاری غیر متمرکز و غیر همزمان به مسابقات بپردازیم. تا کنون مسابقات ملی مهارت در قالب جشنواره مهارت در یک نقطه متمرکزدر کشور و با حضور تمامی تیم ها برگزار می شد اما امسال در ۱۴ استان در سطح کشور نسبت به پتانسیلهای درونی و جغرافیایی استان و حمایت هایی که از نظر صنعتی و لجستیکی انجام می شود و همچنین مصوبه ستاد کرونا استان و رعایت فاصله اجتماعی برگزار میشود.
مدیر کل مسابقات ملی و بین المللی مهارت کشور در پایان گفت:مسابقات ملی مهارت تا ۳۱ مرداد ماه به صورت آنلاین در سایت skill.irantvto.ir و بدون هزینه صورت میگیرد.
برنامه «صبحی دیگر» به تهیه کنندگی سید رامین موسوی ملکی هر روز ساعت ۹:۳۰ از شبکه هفت سیما روی آنتن میرود.
نظر شما