به گزارش آتیه آنلاین، روز گذشته مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی مصوبه اخیر اعطای تسهیلات به کسبوکارها آسیب دیده از کرونا تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ تمدید شده است و بانکها تا پایان بهمن ۱۴۰۰ باید تسهیلات را به آسیبدیدگان کرونا پرداخت کنند.
«حسین محمودی سفیدکوهی» درباره جزئیات تسهیلات کرونا به مشاغل، اظهار کرد: از اسفند ماه سال ۹۸، ستاد ملی مبارزه با کرونا برای کسبوکارهایی که به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده بودند حمایتهایی را در نظر گرفته بود.
جزئیات مشمولان و تسهیلات کرونایی
بر اساس شرایط متناسب با محدودیتهای در نظر گرفته شده توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا، دو گروه اصلی مشمول دریافت حمایتها و تسهیلات دولت بودند که شامل کسب و کارهایی که یا مدت فعالیت محدودی داشتند و یا به طور کامل تعطیل شدند.
گفتنی است که مبنای حمایت از بنگاهها و کسب و کارهای آسیب دیده، بانک اطلاعاتی سازمان تامین اجتماعی بود و به عبارتی تمام بنگاههایی که در سازمان تامین اجتماعی کد بیمهای و کارگاهی داشتند، به ازای تعداد شاغلان آنها مورد حمایت قرار گرفتند.
آمار تسهیلات ارائه شده در حوزه کسب و کارهای آسیب دیده از شرایط کرونا نشان میدهد که برای بنگاههایی که فعالیتشان به طور کامل تعطیل شده بود به ازای هر شاغل، ۱۶ میلیون تومان و برای بنگاههایی که فعالیتشان محدود شده بود به ازای هر شاغل ۱۲ میلیون تومان و برای رانندگان ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شد.
در همین ارتباط، برای شناسایی مشمولین، از بین رسته فعالیت های کسب و کاری، ۱۴رسته اصلی که براساس محاسبات بیشترین آسیب را دیده بودند انتخاب و متناسب با آن ۱۴ رسته بیش از ۸۵۰ زیر رسته شناسایی و جهت برخورداری از حمایت های دولت به تصویب ستاد ملی کرونا رسید.
به گفته مدیر کل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار اطلاعات و داده های مربوط به کسب و کارها و شاغلین از سازمان تامین اجتماعی اخذ و در "سامانه کارا-کرونا" بارگذاری شده است و طی اطلاعرسانی و فراخوانهای مختلف از طریق رسانهها از مشمولان خواسته شده در این سامانه سامانه ثبت نام و تسهیلات دریافت کنند.
اختصاص ۲۰هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی
گفتنی است که مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به مشاغل در نظر گرفته شده بود که استقبال متوسطی از این تسهیلات صورت گرفته است و همچنین در فرآیند پرداخت تسهیلات به کسبوکارها ۱۴ دستگاه ملی و ۱۹ بانک و موسسه عامل همکاری داشتند.
بر اساس اعلام وزارت کار تعداد ۱۵ هزار کاربر در سامانه کارا در سطح ملیو استانی فعالیت داشتند داشتیم که این تسهیلات به صورت سیستمی با حداقل دخالت منابع انسانی پرداخت شده است.
در اجرای این طرح، بیش از ۵ میلیون بنگاه رسمی و غیر رسمی در قالب جامعه هدف قرار داشت که با توجه به آمار بالای شاغلین و بنگاههای غیر رسمی و غیربیمهای آسیب دیده از کرونا، با تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار بر این شد که شاغلین و بنگاه های غیر رسمی، شناسایی و اطلاعات آن ها در اختیار وزارت کار قرار گیرد که بیش از ۳.۸ میلیون بنگاه غیر رسمی شناسایی و اطلاعات آنها جهت ثبت نام در سامانه کارا بارگذاری شد و در این راستا برای مشاغل غیر رسمی که به صورت فردی فعالیت میکردند ۶ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شد و در حالت بنگاهی به مدیر بنگاه، به ازای هر شاغل ۸ میلیون تومان پرداخت شد.
جزئیات تسهیلات پرداختی کرونایی
سود تمام این تسهیلات اعطایی به کسب و کارهای آسیب دیده از شرایط کرونایی ۱۲ درصد و مدت بازپرداخت آن ۲۴ ماهه درنظر گرفته شد و در فازهای مختلف براساس درخواست دستگاههای تخصصی، مصوبات ویژه ای درخصوص امهال صادر شد و البته علاوه بر این تسهیلات، حمایت ها و مشوقهای بیمهای، مالیاتی و ... نیز در نظر گرفته شد که سازمان تأمین اجتماعی و امور مالیاتی براساس دستورالعملها، همکاری لازم را داشتهاند.
به گفته مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار پایان ثبت نام دریافت تسهیلات کرونا برای تمامی مشاغل تا پایان آذر ماه سال ۱۴۰۰ بوده اما برای کسبوکارهای زیر نظر وزارت ارشاد تا پایان سال تمدید شده است.
محمودی در این خصوص میگوید: از ابتدای اعطای این تسهیلات تاکنون، ۵۲۵ هزار و ۶۱ بنگاه برای دریافت تسهیلات کرونایی ثبتنام کردند که ۹۷۹ هزار و ۶۶۰ نفر اشتغال را شامل شدند و میزان تسهیلات درخواستی تاکنون ۱۸ هزار و ۱۹۹ میلیارد تومان بوده که ۱۱ هزار و ۸۳ میلیارد تومان آن پرداخت شده است که ۶۱ درصد تسهیلات درخواستی توسط سیستم بانکی پرداخت شده است.
نظر شما