به گزارش آتیهآنلاین بیتاله برقراری در نشست «بررسی جایگاه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر» که در موسسه عالی پژوهش تامیناجتماعی برگزار شد، افزود: بسیاری از افراد فاقد پوشش بیمه در سنین کهولت فاقد درآمد هستند و این صندوق با حمایت علمی میتواند از فقر سالمندی جلوگیری کند.
وی اظهار کرد: شناسایی جامعه هدف و نیز شناساندن جایگاه این صندوق بسیار مهم و ضروری است و متاسفانه برخیها از فعالیت این صندوق کماطلاع یا بیاطلاع هستند و حتی برخی مدیران نیز آشنایی کافی با این صندوق ندارند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با تاکید براینکه سیاست و رویکرد ما آگاهیبخشی و عمقبخشی به آگاهیها است، گفت: با اجرای این سیاست، قطع به یقین شاهد حمایتهای بیشتر و رویکرد بهتری برای صندوق خواهیم بود و قطعا از طریق نهادهایی مانند مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار خواهیم گرفت.
برقراری، با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی، جوان است، تصریح کرد: به همین دلیل ورودیهای به صندوق مناسب و خروجیها کم است و این صندوق براساس محاسبات اکچوئری پیریزی شده است و تمام همُ و غم ما نیز این است که از این محاسبات عدول نکنیم.
وی افزود: اگر از نگاه علمی عدول کنیم این صندوق نیز دچار سرنوشت سایر صندوقها میشود که با مشکلات پرداخت مستمری مواجه هستند.
حمایت از نخبگان روستایی
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به اینکه سرمایههای اجتماعی صندوق نسبت به سایر صندوقها بیشتر است، اظهار کرد: باید نسبت به این مسئله که نخبگان روستایی به شهرها مهاجرت نکنند، توجه کنیم و برای این منظور باید از آنها حمایت کنیم. مقام معظم رهبری در توجه به نخبگان نیز تاکید بسیار دارند و تکلیف ما حمایت از نخبگان روستایی است.
برخورداری از تامین اجتماعی حق همگانی
برقراری با بیان اینکه برخورداری از تامین اجتماعی حق همگانی است، گفت: براساس اسناد بالادستی و اصول قانون اساسی، کارهای زیادی در حوزه تامین اجتماعی انجام شده که بخشی از این امور، هنوز نهایی و تکمیل نشده است.
وی تصریح کرد: قانون تامین اجتماعی با رویکرد نظام مقدس اسلامی که مبتنی بر عدالت اجتماعی است، پایه ریزی شده است و حضرت امام (ره) انقلاب را با عدالت تبیین فرمودند و اصالت نظام مقدس اسلامی نیز به خاطر عدالت است. همچنین در لسان امامین انقلاب نیز در برقراری عدالت اجتماعی تاکید شده است و مقام معظم رهبری در بیانه گام دوم هم نسبت به این نکته تاکید کردهاند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: یکی از راههای تحقق عدالت اجتماعی، گسترش چتر بیمههای اجتماعی است که از طریق آن میتوانیم به عدالت نزدیک شویم و اگر نتوانیم خدمات شایستهای را ارائه دهیم، مورد مطالبه قرار میگیریم. زیرا مردم مطالبهگر خدمات بوده و معتقدم، مردم شایسته ارائه خدمات مناسب هستند.
برقراری با اشاره به ضرورت تبعیت از علم و پژوهش برای اثربخشی بیشتر در حوزه خدمات بیمهای، افزود: آنچه که در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر رخ میدهد، مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی و تاکید حضرت امام (ره) در بدو تاسیس نظام مقدس اسلامی به ویژه براساس قانون ساختار است.
وی اظهار کرد: معتقدم، ظرفیتی که در قانون ساختار وجود دارد، میتواند آن بخش عظیمی از جامعه اسلامی را که مستحق دریافت بیمه همگانی هستند، تحت پوشش قرار دهد.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: زمانی این خلاء وجود داشت که بخشی از جامعه اسلامی، روستائیان، عشایر و کشاورزان و افراد ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه نبودند و درحال حاضر این صندوق میتواند رسالت خود را با نگاه علمی به جامعه هدفی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند، با ایجاد پوشش بیمه، ایفا کند و تمام همّ و غم ما نیز این است که بتوانیم رضایتمندی بیمهشدگان را جلب کنیم.
تامیناجتماعی نیازمند اصلاح قوانین
برقراری با بیان اینکه از کارهای پژوهشی در حوزه بیمه تامیناجتماعی استقبال میکنیم، تصریح کرد: زیرا تامیناجتماعی نیازمند اصلاح مداوم است. بخشی از این مشکلات با گفتوگو قابل حل بوده، اما بخشی دیگر نیازمند اصلاح قوانین است و مجلس میتواند در بحث اصلاح قوانین کمک کند.
وی با اشاره به واژههای کشاورز، روستائی و عشایر، افزود: هیچ مسلمانی نیست که این کلمات را بشنود و نخواهد برای رفع مشکلات آن اقدام کند و این افراد از هر حیث مستحق خدمت هستند؛ زیرا امنیت غذایی، امنیت اقتصادی و حتی امنیت سیاسی به واسطه این افراد ایجاد میشود. میتوان گفت، این افراد مولدان اصلی ثروت و پیشگامان میراث فرهنگی کشور هستند و وفاداری خود را نسبت به انقلاب و ارزشها در دوران دفاع مقدس نیز نشان دادهاند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه در روستاها، همه طبقات از سطح یک تا سطح ۸ بیمه میشوند، اظهار کرد: در سطح یک پرداخت حقبیمه به مبلغ ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان است که مبلغ ناچیزی است؛ این سطحبندی به این دلیل است که اگر کسی در اثر تکانههای اقتصادی نتوانست خود را در سطح ۸ بیمه کند، بتواند از سطوح پایین استفاده کند.
برقراری گفت: برای شناسایی جایگاه این صندوق، نیازمند استفاده از رسانههای ارتباط جمعی مانند صدا و سیما هستیم و اگر کار تحقیقی و پژوهشی انجام میدهیم اگر در اتاق بسته بماند، کارایی نخواهد داشت و نیازمند اطلاع رسانی هستیم.
نظر شما