ابتدا تیماردار خود باشید...

بیمار، کنترلی روی رفتار خود ندارد. او به لحاظ جسمی و روانی، آسیب‌دیده است.

به گزارش آتیه آنلاین، بیمار اگر دچار اختلال روانی باشد، در آن شرایط بیش از هر بیمار دیگری کنترلی روی رفتار خود نخواهد داشت، بنابراین ممکن است از وی هر رفتاری به لحاظ جسمی یا روانی سر بزند. به همین دلیل پرستاران، سخت‌ترین مسئولیت دنیا را دارند؛ درست همان وقت‌هایی که باید رفتار خود را کنترل کرده و از طرفی باعث آرامش دردهای جسمی و روانی بیمار شوند. ۱۹ آذر، روز پرستار و بهورز است؛ به همین مناسبت نگاهی داریم به راهکارهایی که پرستاران و بهورزان باید برای رهایی از فشار روانی و آسیب‌های جسمی انجام دهند تا به لحاظ جسمی و روانی سلامتی‌شان را از دست ندهند.
روز سختی داشته‌اید؟ شاید بیماری که چند روزی است از او مراقبت می‌کنید، همین امروز از دنیا رفته است. شاید بیمار دیگری در نخستین روز بستری در بیمارستان بسیار بی‌قراری کرده و هزار و یک مسأله دیگر. روان شما بسیار خسته است. باید چه کار کنید؟ راهکار، انحراف از مسأله است. به چه شکل؟
* پس از خارج شدن از بیمارستان، تلفن همراه خود را خاموش کنید. به اولین کافی‌شاپ، رستوران، فروشگاه، پارک، سینما یا هر جایی که احساس آرامش دارید، بروید. حضور در آن مکان، به آرامش شما کمک خواهد کرد. به این روش، «انحراف از مسأله» می‌گویند. در واقع با این کار، کمک می‌کنید تا ذهن شما از آنچه باعث آزارش شده، رها شود.
مقرری‌ای برای خود
منظور پول نیست! با خودتان قرار بگذارید که بعد از تمام شدن ساعات کاری، هر چقدر هم که خسته باشید، کاری را برای آرامش جسم و روان انجام دهید. این کار از پیاده‌روی تا مسافت یا مدت مشخص تا ورزش منظم در باشگاه یا منزل یا هر کاری است که جسم و روان برای رفع خستگی به آن عادت کنند. بدن شما برای تخلیه اضطراب و استرس بالای شغلی‌تان به تحرک جسمی بالایی نیاز دارد.
آرام‌تنی مهم است 
مقدم بر جسم، روان شما نیز نیاز به آرامش روزانه و تجدید نیرو دارد؛ بنابراین باید از ورزش‌های آرام‌تنی و روش‌های تنفس ویژه کمک بگیرید. شاید عجیب به نظر برسد، اما روش‌های دیگری هم به ‌عنوان راهکارهایی برای آرام‌تنی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به نوشتن، صحبت کردن، تماشای فیلم یا تئاتر اشاره کرد. حضور در کلاس‌های هنری؛ به‌ویژه به شکل گروهی از دیگر روش‌های آرام‌تنی است، بنابراین علاوه بر ورزش‌های رایج آرام‌تنی می‌توانید از روش‌هایی که به آنها اشاره شد نیز کمک بگیرید.
دوباره خوشحال شوید
شاید عجیب باشد، اما ذهن دوست دارد شادی و احساس خوب را حتی به شکل غیرواقعی تجربه کند! بنابراین اگر فیلم‌ها یا کتابی را مطالعه کرده‌اید که باعث شادی شما شده، دوباره آن را دیده یا بخوانید. راهکار دیگر، مطالعه یا تماشای فیلم‌هایی است که تکراری نیست و همان حس و حال و هوای خوب را در ذهن شما ایجاد می‌کنند.
احساسات باید بیرون ریخته شوند
بسیاری تصور می‌کنند که پس از مدتی شغل پرستاری و مواجهه با بیمار عادی می‌شود؛ اما این‌طور نیست. احساسات آدمی هیچ وقت عادی نمی‌شود و فقط ممکن است راهکارهای کنترل آن را بیاموزد. اگرچه پرستاران می‌آموزند که چگونه احساسات خود را شناخته و آن را کنترل کنند، اما نباید از حدی بیشتر احساسات را کنترل کرد؛ به این دلیل که عدم بروز احساسات، به شکل درست و کامل آن، آسیب‌های روانی و جسمی را به دنبال دارد، بنابراین گریه کرده و خشم و عصبانیت خود را به شکل درست و کامل تخلیه کنید. در این باره می‌توانید راهکارهای درست تخلیه روانی را بیاموزید.
کاملاً فاصله بگیرید
وقتی شیفت کاری یا کشیک شما تمام می‌شود؛ از کار کاملاً جدا شوید. این نکته در تعطیلات هم بسیار مهم است. سعی کنید با فاصله‌گیری کامل از محیط کار- حتی صحبت درباره آن- به ذهن و جسم آرامش دهید.
رنگارنگ باشید
یکی از نکاتی که روی روان بیماران و شما تأثیر منفی می‌گذارد، لباس سفیدرنگ است. اگرچه این رنگ، نماد پاکی و آرامش است؛ اما استفاده مکرر از آن برای خود شما، بیش از هر چیز دیگر باعث افسردگی می‌شود؛ بنابراین خارج از محیط کار، حتماً از پوشش رنگی استفاده کنید. رنگ‌های شاد روی روان شما تأثیر مثبت دارند.
شما به غذا نیاز ندارید
خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف در پرستاران بالاست؛ بنابراین شما فقط به مصرف موادغذایی برای رفع گرسنگی نیاز ندارید بلکه باید تغذیه شما کامل و سالم باشد. برای این منظور، این ترکیب‌ها اعم از ویتامین‌ها و موادمعدنی باید در رژیم غذایی روزانه شما وجود داشته باشد تا سیستم ایمنی بدن شما بتواند به ‌درستی فعالیت کند.
 ویتامین (C): این ویتامین آنتی‌اکسیدان بسیار مهمی است. انواع مرکبات، سبزی‌ها و میوه تازه، سیب‌زمینی و پیاز حاوی این ویتامین هستند.
 ویتامین (E): برای دریافت ویتامین (E) می‌توانید روزانه مقداری آجیل خام مصرف کرده و یا هفته‌ای یک‌بار غذای دریایی مصرف کنید. مصرف مکمل این آنتی‌اکسیدان هم مفید است.
 ویتامین (D): مدت زمانی که در معرض تابش نور آفتاب قرار دارید، بسیار اندک است؛ بنابراین خطر پوکی استخوان در شما افزایش می‌یابد. مصرف موادغذایی حاوی این ویتامین مانند انواع لبنیات بدون چربی یا مکمل حاوی این ویتامین بسیار مهم است.
  املاح‌: سلنیوم، روی، آهن و منیزیم از نیازهای ضروری روزانه بدن هستند. با مصرف انواع میوه و سبزی تازه؛ آجیل‌ها؛ دانه‌های روغنی مانند آفتابگردان، ذرت و... گوشت‌های سالم مانند مرغ و ماهی؛ انواع لبنیات کم یا بدون چربی می‌توانید این املاح مفید را دریافت کنید.
‌ همراه خود نوشیدنی داشته باشید  
شما در محیط آلوده کار می‌کنید؛ بنابراین باید سموم از بدن تخلیه شوند. یکی از بهترین راهکارها، نوشیدن آب و آبمیوه است تا کلیه‌ها به ‌خوبی فعالیت کرده و سموم بدن را دفع کنند. یک بطری آب معدنی کوچک در جیب مانتوی پرستاری خود داشته باشید.
نویسنده : مهتاب خسروشاهی روزنامه نگار
کد خبر: 37997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 0 =