پیشنهاد وزارت علوم برای تشکیل کمیته همکاری آموزشی پژوهشی ایران و چین

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پیشنهاد تشکیل «کمیته مشترک همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری ایران و چین» را ارایه کرد.

به گزارش آتیه آنلاین از وزارت علوم، حسین سالار آملی در آیین افتتاح «مرکز تحقیقات بین المللی اکوسیستم کاسپین» با قدردانی از ابتکار تاسیس این مرکز که با همکاری نزدیک دانشگاه گیلان و آکادمی علوم چین محقق شده، افزود: دو تمدن دیرین ایران و چین در دو سوی قاره کهن، نیاز به ارتباط عمیق علمی دارند. بدون شک تاسیس این گونه مراکز، کمک شایانی به هم افزایی علمی ۲ کشور بزرگ می کند. دریای خزر نعمتی الهی و میراثی ماندار از طبیعت دیرین برای کشورهای همسایه آن و سایر ملل است.

وی اظهار داشت: بنابراین وظیفه صیانت از محیط زیست دریایی و خشکی، جنگل های هیرکانی، پرندگان، ماهیان، گیاهان بستر دریا و منابع سرشار دیگر آن به عهده همه ما است.

سالار آملی ادامه کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری علاوه بر مرکز تحقیقات بین المللی اکوسیستم کاسپین، از ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک ایران و چین در دانشگاه های تهران، گیلان، شیراز، صنعتی اصفهان و علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان حمایت کرده است.

وی تاکید کرد: آکادمی علوم چین نیز با حمایت از ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک دو کشور و تامین تجهیزات آنها، کمک درخوری در شکل گیری این همکاری ها داشته است. وزارت علوم، با تشویق و جلب همکاری استادان و کارشناسان دانشگاه ها و تامین محیط کاری مناسب به تحقق همکاری علمی همت گماشته است.

رییس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، خاطرنشان کرد: در سایه اراده رهبران و بزرگان دو کشور، شاهد توسعه و گسترش بیش از پیش روابط دو جانبه هستیم. اکنون، حضور معاونان آکادمی علوم چین را به فال نیک می گیریم و از آنها درخواست داریم با توجه به روند رو به جلو تحقیقات بنیادی، روند همکاری پژوهشی در زمینه هایی از جمله، تجاری سازی دستاوردها هم توسعه پیدا کند.

وی افزود: با توجه به ابتکار شی جین پینگ رییس جمهوری چین، برای طرح "یک کمربند -یک راه" و همچنین امضای برنامه ۲۵ ساله همکاری های جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در اولین روزهای سال ۱۴۰۰ میان وزیران امور خارجه دو کشور در تهران که در آن تصریح ویژه ای به همکاری های آموزشی، پژوهشی و فناوری میان دو کشور شده است و به منظور اجرای این مهم به عنوان اولین قدم پیشنهاد می کنم، "کمیته مشترک همکاری های آموزشی، پژوهشی و فناوری ایران و چین" تشکیل شود.

سالار آملی با تبریک فرارسیدن پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و چین، از همکاری بی شائبه دو کشور برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ قدردانی کرد و گفت:‌ امید است به زودی شاهد دیدار حضوری فرهیختگان دو کشور و نیز به زودی شاهد رفع کامل این بیماری منحوس باشیم.

نخستین مرکز تحقیقات بین‌المللی اکوسیستم کاسپین با همکاری ۲ موسسه اکولوژی و جغرافیای شین جیانگ و مرکز تحقیقات اکولوژی و محیط زیست آسیای مرکزی وابسته به آکادمی علوم چین امروز در دانشگاه گیلان افتتاح شد.

کد خبر: 34426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =